Štvanice

Štvanice https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/214040/mid_stvanice-214040.jpg 4 212 57

Michal Dabert série

< 2. díl >

Když dostane záhadný Michael Dabert zakázku - ochranu Solange Blanchartové, mladé atraktivní manželky pohřešovaného podnikatele z Cannes - přijímá, i když se mu její obavy zdají neopodstatněné. Přesto k útoku na její osobu, při němž zemřou lidé, dojde a okolnosti jsou víc než podezřelé.

Přidat komentář

Chesterton
předevčírem 4 z 5

Kupodivu jsme se s autorem zatím nepotkali na poli historické detektivky. O to větší nadšení a překvapení z jeho lehkého a humorně svižného pera jsem zažila zde. Nekriticky dávám plný počet, protože stránky ubíhaly stylem, který mám v tomhle žánru ráda. Jinak je to tak za tři.
Dabert je klasický literární sympaťák, co pluje nástrahami s lehkostí těmto pohádkám typu 007 vlastní.
Přívětivá odbočka z vážnějších žánrů :o)
4/3

alabra
23.04.2024 4 z 5

Dobrá poslechovka, i když autor připomíná svojí neohrožeností a schopností všechny porazit Jamese Bonda. Tentokrát se přimíchá ruská mafie i žraloci podnikatelé, něco jako v Praze. Zajímavá byla i plavba na plachetnici, takže zase trochu jiné prostředí.


Bedřich63
20.04.2024 5 z 5

Tento druhý díl série Michal Dabert mě opět pobavil a přečetl jsem ho s radostí a zaujetím. Vůbec mi nevadilo, že podobná schémata používají i jiní autoři. Autor píše velmi dobře, jeho knihy nepostrádají napětí. Jsem podobně spokojený, jako u sérií Platnéř a Rytíři z Vřesova, které jsem četl dříve.
Michal Dabert je veliký cestovatel a při plnění úkolu si zalétal letadly, zaplachtil, zastřílel a taky trochu rozvíjel vztahy. Zanedlouho se poohlédnu po dalším dílu.

Johny_H.
28.03.2024 5 z 5

Moc pěkná kniha, kterou jsem si na rozdíl od prvního dílu opravdu užil. Oceňuji skvělou akci a vyprávění příběhu jednou osobou. Doufám, že se budou tohoto stylu držet i další knihy ze série.

emamat
12.11.2023 3 z 5

Asi mi úplně nesedí typ hlavního hrdiny. V prvním díle to trochu jistila inspektorka Pfeiferová. V druhém díle byla trochu zbytečná epizoda se Solange Blanchardovou.Pak jsme se přenesli na chorvatské moře a několik stránek nudného plachtění a trochu zachraňování uneseného chlapce. A zase hned do Francie a další zápletka u Dabertova šéfa, která se mi zdála taky docela zbytečná.

tlllk
21.09.2023 4 z 5

Tento autor to proste vie, vymodeluje z blata goléma, vdýchne mu život a sexepíl a umiestní ho do zaujímavého deja, čo viac si k oddychovému čítaniu potažmo počúvaniu priať.

mataj
11.09.2023 4 z 5

Ani druhý díl nezklamal. Michal Dabert se s nadhledem a humorem sobě vlastním pouští do dalších dobrodružství. Nejdřív si ho najme na svou ochranu Solange Blanchartová, která tvrdí, že jí hrozí nebezpečí. A i když tomu nic nenasvědčuje, jisté skutečnosti kolem ní jsou krajně podezřelé. Následně ho jeho nadřízený požádá o pomoc se záchranou uneseného ruského chlapce Aljoši, se kterým se při útěku přes Středozemní moře dostanou do několika nebezpečných situací.

mythos91
06.09.2023 4 z 5

Soukromý detektiv Michael Dabert chrání v průběhu příběhu hned několik osob. Nejdříve osobitou manželku podnikatele Blancharta, později se má postarat o návrat uneseného desetiletého syna ruského vědce. S malým Aljošou se pro návrat k rodičům plaví středozemním mořem a snaží se vyváznout ze smrtonosné hry. Dabertovi nechybí jeho suchý humor, tak se stane, že čtenáři cukají koutky úst i ve vážných situacích kdy jde o život.

ondras666
27.08.2023 5 z 5

Pokračování příběhů o Dabertovi. Za mě dobrý, jen trochu víc Bondovské. Ale bavilo mě to stejně jako první díl.

ivoiro
17.08.2023 5 z 5

Autor umí psát tak, aby to člověka chytlo. Prostě jsem nutně potřeboval vědět, co bude na další stránce. A najednou koukám a je konec.

Jenny46
20.06.2023 4 z 5

Autorův styl mě sedí čte se dobře, vtipný humor a sympatického Michala D. jsem si oblíbila hned v prvním díle...
Těším se na další dobrodružství takového 007 .o)

Prateri
06.06.2023 5 z 5

Štvanice - je fajn něco takového sledovat na stránkách knihy - knihy, kterou napíše pan Niedl, spisovatel, který mě potěší každou knihou. Štvanice s hrdinou, který všechno zná, neřešitelné situace mu skoro dělají radost, celý svět je mu domovem, je jedno jestli na vodě nebo na souši, a to není žádný americký hrdina, je to Čech:-)). Líbilo se mi.

Hzjena
31.05.2023 3 z 5

Zjistil jsem, že na Daberta musí mít člověk náladu. Není totiž klasickým detektivem ale ,,řešičem problémů", proto jeho seběvědomé až místy arogantní chování nesedne každému. Taktéž autorova záliba v jachtigu se zde a i v pozdějších knihách rýsuje více, než by bylo průměrnému nejachtaři záhodno. Mě osobně to nevadilo, ale věřím že například ženám to musí přijít, jako strašlivá pruda :D.



Jak už psali mnozí, příběh je rozdělen na tři části, přičemž první (ochrana Blanchartové) byl pro mě jen balast a odrazový můstek pro zbývající dva. Panu Niedlovi lze vyčíst ledas co, ale nikdo mu nemůže upřít to, že dokáže udržet čtenářovu pozornost. Děj krásně plyne a velkým autorovým trumfem je jeho schopnost skvělé výpravy při častém cestování hlavního hrdiny. Všiml jsem si že tohoto faktu si je pan Niedl moc dobře vědom a většina jeho hlavních hrdinů neposední na jednom místě :)



Celkově jsem se dobře bavil a nebýt té frašky s Blanchartovou dal bych 4 hvězdy.

jarin58
15.04.2023 5 z 5

Pan Niedl píše srozumytelně,děj má spád a zažijeme i trochu cestování.Jen si říkám že Michal natrefí vždy na stejně naladěného soupeře,co se týká vtípků a popichování.

čef
01.04.2023 5 z 5

Na Daberta mám vzpomínky z minulých příběhů, je to chlapec vtipný a neporazitelný. Tentokráte se zaplétá s miliardáři resp. s miliardářkami a ruskými uprchlíky. Zase napínavá dobrodružství s přestřelkami a mrtvými na suchu i na moři. Jde se na věc!

Kackac77
08.12.2022 5 z 5

Michael Dabert mě opravdu baví, je to svižné, dobře se to čte a nenudí. Těším se na další díl.

hana1039
30.11.2022 5 z 5

Audiokniha:
Jojo, cestování s Dabertem je fakt vzrušující zážitek :-) a podle anotací z dalších dílů mě čeká ještě hodně dlouhá cesta, samozřejmě okořeněná různým dobrodružstvím... interpretace Aleše Procházky je skvělá !!! ten klidný a líný hlas Daberta a plno dalších postav , dokonce mu ,,jdou,,i ženské hlasy :-)) ,no ,jdu na další díl...

mira399
17.10.2022 4 z 5

Dabert opět v akci. Tady musím férově uznat, že první díl se mi líbil víc,ale čtivé to je, to zase ano :-)

4xbabča
28.09.2022 5 z 5

Další příběh Michaela Daberta je opět plný napětí, honiček a cestování po Evropě, kde tentokrát Michael navštívil Chorvatsko, Itálii a Francii. Zakázka pro ostrahu mladé ženy není vůbec jednoduchá a další následující příhody pokračují až do samého závěru knihy. Super čtení a už sháním pokračování, určitě to bude dobré jako všechny autorovy knihy.

iceVS
20.07.2022 5 z 5

Pěkná ptákovina - tedy myslím tím začít číst sérii od druhého dílu... ale musím si počkat.
Ale jinak už mám v ruce třetí a jsem natěšená :-)

K ději jediný, trošku mám pocit, že tam zůstala lehce nedořešená ta prvotní zakázka na hledání pana Blancharta, respektive nějak moc rychle to bylo vyřízeno.

Jo a trošku jsem taky nedávala to ovládání plachetnice, holt nemám kapitánský zkoušky a neumím to ocenit. Ale při obratech - "...odvázal dinga, spustil ho do vody a přivázal k zádi, poté dinga znovu uvázal na střechu kajuty..." - jsem se bavila, protože jako ženská znám dinga pouze coby australského psa :-D