Mýty mezi řádky

Mýty mezi řádky https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396895/bmid_myty-mezi-radky-u0H-396895.jpg 3 34 10

Mezi řádky série

< 9. díl >

Velký crossover! Svět komiksů Mezi řádky a Mýty se potkává v tomhle dramatickém střetu! Mýty ohrožuje temný protivník, na kterého síly čarodějek nestačí. Nezbývá jim než hledat toho nejmocnějšího mága všech světů. Čeká je nepříjemné překvapení.

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

The Unwritten Fables , 2014


více info...

Přidat komentář

risha03
23.01.2024 3 z 5

Tyhlety kompromisy miluju Mezi řádky a miluju Mýty. Ale tohle nebylo moc dobré. Z pohledu Mýtů hrůza, děj co nikdy nenastal, ovšem, zatroubilo se na trumpetu a Mýty jedou od znova, tentokrát tak, jak mají. Jinými slovy čtení o ničem (zajímavá paralela (dokonce i s rohem!!!!!!!!!!!) na Temnou věž od Kinga (říkám díky sai), kdy se jede na konci rovněž od začátku, nyní třeba jinak, nicméně tamnější “cesta je pohlcující, bravůrní. Tento příběh prakticky nudný až otravný).

A na druhou stranu stran Mezi řádky, no nevím jak to hodnotit. Tom se měl z Hádu propadnout, ok, paralela se smrtí z Tommyho Taylera 13, kde zemře, ale je zatroubeno na roh a Tommy obživne v 14. díle. Chápu tedy. Nevím zatím nak to bude pokračovat dál, ale zkrátka mám pocit, že to šlo udělat líp. Po bravurním předchozím díle s Orfeem v podsvětí to prostě opadlo.

Za mě tedy crossovery ne! Nevím co na nich tvůrce tak láká, ale zatím jsem nenarazil na žádný dobrý.

Knišíl
18.12.2023 3 z 5

Devátý díl byl pro mě značnou odbočkou dosavadní série, ale jelikož Mýty vůbec neznám, nebyl pro mě tento vložený příběh až tak zajímavý, a vlastně si nejsem jistý, jak moc nás to posunulo k závěru celého příběhu Tommyho a jeho přátel. Každopádně celkové hodnocení si nechám až po finálním dílu Mezi řádky.


fvalek
22.07.2023 3 z 5

Mezi řádky mám zatím přečtený jen první díl, nicméně jsem docela radikálně přikročil k tomuhle devátému, čistě jen abych si doplnil informace k sérii Mýty. Poměrně dlouho mi unikalo, že to není úplně čistý crossover a není tam tak silná dějová návaznost, protože se jedná o nějaký paralelní příběh, který se odehrává v době cca dva roky poté, co se pana temného "nepodařilo porazit". Úplně nechápu, v čem je tenhle příběh přínosný pro čtenáře Mezi řádky, mnohem větší smysl by taková kapitola dávala u hlavní série Mýtů, ale celkově jsem tenhle paralelní příběh ocenil. Kromě zjevného časového posunu a návaznosti na zajímavého záporáka poskytuje i takovou temnou vizi budoucnosti, která není zatížená pokračováním a může tak skončit opravdu špatně. Líbilo se mi vyobrazení postav v trošku jiném stylu, ale hlavně se mi líbila celá ta atmosféra a všechno to zlo, kterým byl tenhle díl nasáklý.

Asi nemá cenu komentovat detailně nějaké konkrétní okamžiky, nicméně určitě je dobré upozornit na příběh Sněhurky, který sice nebyl popsaný a chybělo mu nějaké zakotvení v minulosti, ale i v aktuálním měřítku byl zajímavý a nečekaný. Ostatní postavy docela přirozené chování úměrné situaci. Na čarodějnicích se výrazně projevuje nouze a šlehají kouzla jedno za druhým, to bylo bezva. No a samotné propojení s Mezi řádky dobré. Tom a jeho kamarádi tam zapadli a jejich téměř až potterovská magie byla zajímavé zpestření nejen pro čtenáře, ale zjevně i pro Totenkinder a další postavy. Škoda jen, že tenhle crossover dopadl tak otevřeně a nedokončeně, nedotaženě. V podstatě se obávám, že z toho až na nějakou zajímavůstku ohledně katastrofické vize budoucnosti nevytěží pořádně ani čtenář Mýtů, ani Mez řádky...

Norri
09.10.2022 3 z 5

Mýty jsem kdysi jenom ochutnal v prvních dvou dílech, takže jsem si tuto knihu nemohl užít do všech detailů a plných emocí. Nejsem ani odborník na crossovery, ale myslím si, že tento se povedl. Nevím teda, jak moc velký dopad měla tato kniha na svět Mýtů, ale pravděpodobně se v dalším díle ukázalo, že se to někomu jenom zdálo. Myslím si ale, že děj oba světy docela úspěšně propojil a dostala se tam atmosféra obou. Navíc kniha končí pro svět Mezi Řádky možná zásadní událostí. A možná taky ne.

Co se týká Mýtů, tak jim patří hlavní dějová linka. Musím říct, že mě toto naskočení do velmi pokročilého příběhu moc nebralo. Sérii Mezi Řádky zase patří obvyklý motiv - někdo Tomovi Taylorovi dokazuje, že je něco, co on si nepřipouští a tvrdí, že s Tommym nemá nic společného. Za mě je to krok zpátky. Měl jsem za to, že si to už srovnal. Celkově z tohoto dílu moc nadšený nejsem. Jedna věc mě na této knize ale opravdu bavila. Je to kresba Deana Ormstona. Bylo to jenom pár stránek, ale i to mě potěšilo.

Ronnie68
22.09.2022 3 z 5

Hlavni hrdina se ocitá v příběhu pohádkových postav, kde zlo se snaží ovládnout zbytek dobra ... Ale moc pohádkových v jednom spletitém příběhu mi připadalo moc ... Uvidíme na další díl...

Disease
05.08.2020 2 z 5

Tento book byl důvod, proč jsem se do čtení série Mezi řádky vůbec pustil. No, asi jsem se příliš těšil, ale po prvku očekávání následoval silný prvek zklamání. Těžko hodnotit, jak moc příběh koresponduje se sérií Mýtů, protože dějově jsme hodně napřed před českým vydavatelem. Ale i tak se mi tohle nelíbilo, i proto, že postavy z Mýtů se chovají dost odlišně od své domácké série.

Takže po dočtení devátého booku zůstala spokojenost s tím, že jsem si to všechno půjčil v knihovně a neutratil zbytečně peníze. Nemám pocit, že bych se ješte k sérii potřeboval vracet.

PS. Velký Mýtický Crossover se mi líbil hodně, na rozdíl od některých komentujících zde.

Lenka.Vílka
26.05.2020 5 z 5

Většinou dávám knihám komentáře hned po jejich přečtení. Jenže já mám po ruce po osmém díle série hned ten devátý.

Když čtu crossover, je důležité znát všechny série, které do toho jdou. V tomhle případě to není problém. (Fajn, ještě jsem nečetla Růzenku, ale říkám vám, o to víc se na ní teď těším! Vždyť ten konec, sakra, práce! Přes ty všechny věci, co se jim staly? Cože, to ku%#a?!) Narozdíl od Mystického crossoveru. Zde to funguje. Asi proto, že mám obě série rozečtené. Jenom to musíte brát tak, jak to je.

A ta část ohledně Tommyho byla prostě dokonalá. Hlavně konec...

LordSnape
08.03.2020 1 z 5

Ještě zbytečnější než Velký mýtický crossover. Celá kombinace se moc nepovedla. Mýty jsou tu prezentovány jako něco pokleslého a příběh ze série Mezi řádky je prostě naprosto o ničem. Navíc pokud v Mýtech nejste dostatečně daleko anebo se je teprve budete chystat číst, tak si zde totálně vyspoilerujete pár zásadních dějových zvratů... Škoda slov.

Mooneylan
04.10.2019 3 z 5

Nejsem si jistá, jestli Mýty zachrání podivně podávaný příběh Mezi řádků, který jde s posledními díly trochu dolů. I když to dohromady tak prazvláštně funguje, nečtěte tento díl, pokud nejste v Mýtech tak daleko, abyste si nespoilerovali příběh. Třeba se Sněhurkou...a Wolfim...a vůbec! Ale jinak jo.. Mýty i Mezi řádky jsou ty povedené série. Palec hore

martinstefko
03.10.2019 4 z 5

Kniha "Mezi řádky 9: Mýty mezi řádky" jen potvrzuje to, v čem je Mike Carey dobrý a v čem se tolik podobá Neilovi Gaimanovi. Oba dva milují příběhy. Ty staré, co se vyprávěly a vypráví, ale i ty nové, které mohou vyprávět oni. Ta láska k příběhům je z knihy "Mezi řádky 9: Mýty mezi řádky" neskutečně cítit, stejně jako je cítit i z dalších dílů série "Mezi řádky". I když je tedy kniha "Mezi řádky 9: Mýty mezi řádky" lehkým přešlápnutím na místě, které je doplněné o filosofický přesah, pořád je to příběh, který má co sdělit, který velmi dobře pracuje s postavami a vlastně i s napětím. Budete natěšení, jak to vlastně celé dopadne, tak proč si nedat jednu odbočku, která má zajímavé pojetí?

Autoři knihy

Mike Carey
britská, 1959
Bill Willingham
americká, 1956

Kniha Mýty mezi řádky je v

Přečtených41x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce26x
Chystám se číst5x
Chci si koupit10x