Když zaklepe mrtvý

Když zaklepe mrtvý https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/318371/bmid_kdyz-zaklepe-mrtvy-r36-318371.jpg 4 69 16

Mezi řádky série

< 3. díl >

Fantasy série o Tommym Taylorovi je jednou z největších událostí nového tisíciletí. A teď, celé roky po vydání posledního dílu, se zmizelý tvůrce (mnohými považovaný za mrtvého) vynořil s novou knihou. Jenže je tu jeden drobný problém. Tahle kniha je podvrh, který má za cíl zničit autora a jeho největší výtvor – skutečného Toma Taylora.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Dead Man´s Knock , 2011


více info...

Přidat komentář

Ronnie68
17.09.2022 4 z 5

Přečteno během pár hodin ... zase trochu jiné a příběh se dále posouvá... jedna kapitola byla ve stylu gamebooku - vyber cestu a sleduj co se bude s postavou dít ... to mi připadalo daleko lepší než předchozí díl... tak uvidím jaké bude pokračování..

Atlantis
16.05.2022 3 z 5

Třetí díl mi úplně nesedl. Už je těch tajemství prostě moc a odpovědi téměř nulové. Uprostřed komiksu je pokus o gamebook, který ale ze své podstaty nemůže fungovat. Jakmile se totiž dostanete k výsledku, se kterým autoři nechtějí pokračovat, musíte jet odznova. Takže škoda, ale zbytečné. Chyběly mi narážky na známá literární díla jako v předešlých dílech a vlastně jsem se asi i nudil. Škoda. Dám si od této série chvíli pauzu, třeba ji pak lépe ocením.


Knišíl
29.11.2021 4 z 5

Jak zde píšou již mnozí, gamebook o původu Lizzie byl zajímavým zpestřením vyprávěcí formy. Mezi řádky jsou postmoderním příběhem, a postmodernita, ač se to zdá paradoxní, sice tvrdí, že velký narativy neexistují a že jsou jen malé mikropříběhy, přitom ale zapomíná, že právě toto je její velký narativ, narativ, který z roztroušených příběhů, které se lepí dohromady, vytváří nový velký narativ, a ono to v případě Mezi řádky dává i smysl. Zajímavý počin a rozhodně zůstávám na drátě. Je to komiks pro čtenáře, a proto mu mnohé možná odpustím. Není to O'Barrova Vrána ani Burnsova Black hole, které samotné vynikají uzavřeností příběhu a jasnou uměleckou jednotou, ale to přece nevadí, Mezi řádky je celkem dlouhý seriál, a já si na finální hodnocení počkám až na závěrečný díl. Zatím mě nehledejte. Jedu do Nantucketu.

Eillen
25.09.2020 5 z 5

Od první stránky jsem se nemohla odtrhnout. A když přišel na řadu komiksový gamebook, zase jsem na chvíli byla to malé nadšené dítě, co hrálo gamebook poprvé. No minimálně poprvé v komiksové verzi. Sice se a knihou v tu chvíli blbě zacházelo, ale to jsem ochotná odpustit.

Disease
28.07.2020 4 z 5

Sice opět lehce působí forma nad obsahem, ale bavilo víc než předchozí díl. Gamebook dal zavzpomínat na časy, kdy jsem v nich celkem jel. Navíc se odhaluje trochu víc ohledně tajemného bratrstva.

Renyem88
11.07.2019 4 z 5

Pěkné pokračování. Původ Lizzie byla zajímavá zkušenost. Škoda, že to nebylo v jiném formátu, ze začátku jsem měla trochu problém se zorientovat. Taky jsem si chtěla vyzkoušet všechny varianty a stálé listování moc praktické nebylo. Ale jsem zvědavá, kam povede příběh dál a docela se na to těším :)

Kverulant
01.06.2019 4 z 5

Není to špatné a díky tomu literárnímu fetiši si série drží úroveň. Gamebook o původu Lizzie mě pobavil, ale v rámci knihy je utrpení se tím probírat, jako samostatný sešítek by to bylo snesitelnější.

Mooneylan
22.08.2018 5 z 5

Třetí díl skvělé série Mezi řádky! Čím hlouběji se dostáváme do příběhu, tím poutavější a zajímavější se zdá být. Luxusní je pak také gamebook, který si můžete užít téměř na konci komiksu. Všemi palci pro! :)

Hadati
02.07.2018 4 z 5

Více se dozvíme o všech našich hrdinech a také o tom, co je zač organizace, která jde po Tomym. Musím říct, že jsem po dočtení tohoto dílu měl dojem, že ??? je ve skutečnosti stínová osoba, která věky tahá ze stínů za nitky své organizace, a jsem zvědav, zda se mi tato teorie potvrdí. Jeden z příběhů byl také vyprávěn formou gamebooku. Gamebooky mám rád, ale tady mě to dost rušilo. Je rozdíl neustále listovat v paperbacku a listovat v komiksu, kde se bojíte, abyste neustálým listováním nepoškodili stránky.

Hwaelos
08.02.2018 4 z 5

Gamebook!

Lenka.Vílka
09.07.2017 4 z 5

Trvalo tři díly, než se dostavilo nadšení. Konečně. Dostaneme pár odpovědí, přijde ještě víc otázek, ale ve výsledku mnohem přístupnější, než jak to bylo dřív. Po přečtení prvního dílu bych neřekla, že se na další těším, ale teď už jo, na čtvrtý díl se těšim moc.

LordSnape
01.07.2017 2 z 5

Tetí díl a já pořád lituji toho, jak se ten potenciál příběhu nevyužitý a jak ho autoři strašlivě zazdili. Ta snaha o gamebook uprostřed komiksu mě vážně iritovala a po chvíli jsem ji přeskočil. Čím víc se začíná něco vysvětlovat a i když na scénu přijde nová postava, co by měla něco osvětlit, tím více jsem si říkal, jak moc trapný a plný patosu to je. Inspirace švihlá Harrym Potterem a Inkoustovým srdcem mě ve výsledném mixu už začla tolik štvát, až jsem myslel, že to ani nedočtu. Se sérií končím. Sbohem a šáteček, pane Carey.

LennyR
03.02.2017

Třetí díl se nese v pomalém duchu, kdy dostáváme jednu novinku ve způsobu čtení komiksu a pár odpovědí, ale ty jen vedou k dalším otázkám.
Více: http://bit.ly/2jkoN3Q

zuzak07
26.01.2017 5 z 5

Zatím nejlepší díl z této série (teď jsou 3), jelikož postavy začínají odkrývat svá tajemství, začínají vám věci a lidi dávat smysl a k tomu dokonalý příběh o původu Lizzie Hexamové vyprávěný jako gamebook. Jsem zvědavá na další díl.

martinstefko
30.11.2016 4 z 5

S dobrým vypravěčem příběhy skutečně ožívají. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/11/1318-mezi-radky-3-kdyz-zaklepe-mrtvy-80.html

borknagar
22.11.2016 4 z 5

Další Mezi řádky za mnou, jsem spokojený a nemůžu se dočkat dalších sešitů. Zajímavý příběh, kde občas tápu, občas vrním blahem a občas jen nevěřícně kroutím vším, čím se dá. Kresba super, hravá, barevná a přehledná, tak to mám rád. A vzpomeneme i na léta gamebooků, které jsem všichni mastili pod lavicí na základce. Mezi řádky jsou kvalita, která se sice trochu ukrývá, avšak, kdo do komiksu pronikne, bude náležitě odměněn.....

Štítky knihy

komiksy Vertigo Comics

Autoři knihy

Mike Carey
britská, 1959
Peter Gross
americká, 1958