Informátor

Informátor https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/294626/bmid_informator-eDj-294626.jpg 4 80 14

Mezi řádky série

< 2. díl >

Tom Taylor, obviněný z masakru ve vile, ve které vznikl Frankenstein, se dostává do vězení – a do nového příběhu. Bohužel, tím příběhem je Legenda o Rolandovi, která končí krveprolitím a smrtí všech hrdinů. A dál to nebude o moc lepší, cesta Taylora zavede od Stuttgartu roku 1940, do města duchů, které obývá pán lhářů třetí říše, Josef Goebbels – a zmučená duše, která touží po záchraně... nebo po smrti.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

The Unwritten, Vol. 2: Inside Man , 2010


více info...

Přidat komentář

Ronnie68
17.09.2022 4 z 5

Druhý díl série mě nějak bavil daleko více než předchozí díl... jen v některých částech jsem se lehce ztrácela... tak uvidíme,jaký bude další díl...

Atlantis
19.01.2022 4 z 5

Mezi řádky mě baví. A to hodně. Líbí se mi unikátní svět, užívám si originální nápady. Ale pořád to nějak není stoprocentní, pořád tam jsou sekce, na které jen zírám a říkám si: "Eh?" A podobných otázek je čím dál víc a odpovědi nepřichází. Už je to prostě druhý díl, kde tápete stejně jako hlavní postava. Ale bavím se, třetí díl už na mě čeká v knihovně.


Knišíl
28.11.2021 4 z 5

Nejsem zrovna přívrženec komiksové tvorby, ale uznávám ji jako umění sui generis, které rozhodně nemá být vnímáno jako něco podřadného velkým klasickým románům. Mezi řádky je mi navíc tematicky velmi blízké, fikční světy byly předmětem mé vlastní diplomové práce a sám jsem zastánce toho, že příběhy jsou klíčové pro chápání našeho světa. Druhý díl v sérii rozproudí příběh zase o něco více, a tak se pomalu dostávám do vlastního fikčního světa Tommyho Taylora, i když je to svět pozaplátovaný jinými fikčními světy, zatím to celkem dobře funguje, až překvapivě, řekl bych. Závěrečná epizodka s králíkem byla vynikající a celkově to nabírá velmi slušný směr. Uvidím však, jak se příběh bude dále vyvíjet. To, že chci číst další díly, už něco znamená. Hvězdičku si nechám do zálohy.

Eillen
24.09.2020 5 z 5

První díl jsem dostala v balíčku z akce Zachraňte knihy a hned jsem věděla, že tuhle sérii musím mít. Teprve teď jsem se ale dostala k nakoupení zbylých dílů a už se těším, jak si budu užívat příběh Tommyho Taylora.
Líbí se mi, jak Tom odmítá slepě poslouchat a požaduje informace, kterých se mu zatím nedostává.
A nejlepší scéna? Úřednické peklo, kde je možné umřít až po vyplnění tuny formulářů.

Vážně jsem zvědavá, jak se příběh bude dál vyvíjet.

Disease
28.07.2020 3 z 5

Tak po prvním díle, který mě navnadil, je tohle mírné zklamání. Sice je tu hodně odkazů na starou literaturu, ale nějak nic navíc. A stavět jenom na odkazech...

Renyem88
30.06.2019 5 z 5

První díl jsem četla už tak rok zpátky. Asi mě tolik neoslovil, proto jsem neměla chuť pokračovat. Tak jsem si ho přečetla znovu, osvěžila si ho.....nepamatovala jsem si z něj zhola nic, jako bych ho četla poprvé. Nevím, čím to bylo, ale bylo to úplně jiné, než jsem si to v obrysech pamatovala. Před nějakým časem mi někdo řekl, že číst komiksy je mnohdy složitější, než normálně psanou knihu. To je fakt, chce to trénink. Teda alespoň v mém případě.

No, abych se vrátila k jádru pudla, dvojka je určitě zajímavější, rýsuje se v ní hodně zajímavá myšlenka. Propojení našeho a literárního světa je určitě originální a zpracování je vážně skvělé. Obracela jsem jednu stránku za druhou a byla jsem fakt "zažraná". A ta závěrečná povídka o králíčkovi byla "šílená" :D .... ale dobrá.

Covenant
13.11.2018 4 z 5

Tak první díl neoslovil více lidí a nedivím se. I já jsem byl na pochybách. Ale jak už zde bylo uvedeno, také jsem v tom cítil velký potenciál, který kdyby nebyl využit v druhém díle, asi bych dál nepokračoval. Stalo se, že využit byl :-). A to více, než uspokojivě. Druhý díl je opravdu skvělý a já se už nemůžu dočkat, až budu číst díly další. Mimochodem příběh s nasraným králíkem také není k zahození...

Mooneylan
20.08.2018 5 z 5

Kdo jste se neprokousal prvním dílem, Informátor vás potěší! Konečně se vám rozkryje, co Tommy opravdu umí! Slibovaná magie příběhu tu začíná nabírat na obrátkách a žádná stránka vás nenechá chvilku v klidu :)

Hadati
02.07.2018 5 z 5

Druhý díl více odkrývá, jaké schopnosti vlastně Tomy má, co se týče knih. K tajemné dívce, která ho nejprve veřejně zahanbí a následně se dá na jeho stranu, přibude i další parťák. Příběh pak začne ve vězení, kde je Tomy ve vazbě a čeká na soud. Zajímavé je, že ho šoupnou rovnou mezi již odsouzené zločince, což je pro naší zemi, kde existuje vazební věznice, neobvyklé. Do Tomyho osudů je pak vpleten příběh ředitele věznice, kdy následky jejich propletení jsou dost drastické, takže je jasné, že to není žádné čtení pro děti. Toto pokračování mi přišlo lepší než první díl a už se těším na další příběhy.

Lenka.Vílka
03.07.2017 4 z 5

Nebudu se omlouvat za to, jak jsem byla zlá na první díl. Protože on si to zasloužil. Jenže Informátor je jiný kafe. Konečně jsem byla schopná ponořit se do příběhu a užít si ho. Takže za mě konečně spokojenost.

hell_boy
03.03.2017 5 z 5

A je to tady!!! Potenciál, který jsem cítil z lehce "suchého" prvního dílu se ve druhém sešitu konečně projevil. Fantastická jízda od začátku do konce a přitom si děj stále udržuje nádech tajemna. Pořád se v ději hodně ztrácím, ale to je nejspíš záměr, kdy se pozadí příběhu odhaluje jen po malých kouscích. Výborná záležitost a už se těším na další díl.

zuzak07
14.01.2017 4 z 5

Perfektní scénář, perfektní kresba. Milovníci literatury a dobrých příběhů ocení nápaditost a literární odkazy. To není obyčejný komiks, tohle je série pro náročnější čtenáře, která mě uchvátila od první stránky.

borknagar
11.06.2016 4 z 5

Velmi nadějná série, která potěší nejen kvalitou scénáře (Mike Carey umí, to už víme), ale i krásnou a nápaditou kresbou (část odehrávající se ve Stuttgartu je pastva pro oči). Rozhodně doporučuji a zařazuji tuhle sérii mezi naděje a černého koně ve světě barevných obrázků.....

martinstefko
20.05.2016 4 z 5

Už se ale nemusím bát říct, že se na náš trh dostala další výborná série, která dovede vaši fantazii pořádně rozbouřit. Ono to tak prostě je. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/05/1170-mezi-radky-2-informator-75.html

Štítky knihy

komiksy Vertigo Comics

Autoři knihy

Mike Carey
britská, 1959
Peter Gross
americká, 1958

Kniha Informátor je v

Právě čtených1x
Přečtených98x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených1x
Knihotéce41x
Chystám se číst9x
Chci si koupit6x
dalších seznamech2x