MemoRandom 2: UltiMatum

MemoRandom 2: UltiMatum https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/266187/bmid_memorandom-2-ultimatum-RAf-266187.jpg 4 141 25

MemoRandom série

< 2. díl

Chci jen jedinou věc. Všechno, co máš. Z jezera Mälaren poblíž školicího centra švédské vládnoucí strany bylo vyloveno lidské tělo, dokonale naporcované a už částečně rozložené. Případ přistane na stole kriminální inspektorky Julie Gabrielssonové. Čí je to mrtvola a kdo si dal takovou práci, aby ji nebylo možné identifikovat? Policistu Davida Saraca pronásledují démoni minulosti. Poté co jen o vlásek unikl smrti, drží ho na izolovaném oddělení daleko od Stockholmu – prý pro jeho dobro. David by rád navždy umlčel hlasy ve své hlavě. Je to všechno tvoje práce, Davide, šeptají mu. Byl to tvůj plán. Tvoje chyba. A pak dostane nabídku, která změní jeho názor… UltiMatum je adrenalinem nabitý thriller z krutého, nemilosrdného světa, kde v boji o moc neplatí žádná pravidla. Stejně jako MemoRandom, první román Anderse de la Motte z tohoto prostředí, zaujal čtenáře po celém světě (vychází v jednadvaceti zemích) a také kritiku – Akademie švédských spisovatelů krimi ho vyhlásila nejlepší detektivkou roku (podobně v roce 2010 ocenila jeho prvotinu Game).... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

UltiMatum , 2015


více info...

Přidat komentář

Swissman
16.03.2023 5 z 5

Autor opět dokázal, že lze vstoupit dvakrát do stejné řeky. V minulé sérii (Game, Buzz, Bubble) se mu to povedlo dokonce třikrát. Příběh z Memoranda zde volně pokračuje, spousta postav se vrací na scénu a jedné mi bylo vyloženě líto. Opět výborná kniha.

knihomolka525
29.01.2023 4 z 5

Tato kniha se podstatně liší od mé první knihy od spisovatele.Tato je překombinovaná,zahlcená postavami,dějovými obraty.A nesmí chybět prostředí vysoké politiky.V tom se Skandinávci vyžívají.Ve finále si v knize jdou všichni po krku a vítězí ten kdo je obratnější a koho se spisovatel rozhodl vyškrtnout.Máte pocit že víte, co je v knize klíčové .Není to tak.je to o téměř imaginární postavě.Všichni vyslovují její jméno a nikdo ji nepotkal.Jen si podávají její fotku..Tahle kniha si vyžaduje spoustu času na soustředění.Nejde přečíst dvě tři kapitoly a odložit ji a pak se k ní druhý den vrátit.Po čase se vám děj vymkne z kontroly.Jinak spisovatel má dar psát děj tak, jako byste sledovali film.Vidíte živě jak cáká krev,jak si vrah natočí nastaví obět aby ji dal poslední ránu.Jak vypadá interiér a exteriér kde se momentálně pronásleduje a vraždí.Docela to pro mě byla makačka.


zdendula31
14.06.2022 5 z 5

Bomba...

m2056
07.05.2022 4 z 5

Bezvadně napsáno jak se říká za vším hledej ženu.

Atak
25.07.2021 5 z 5

Tento druhý díl série se mi četl o poznání lépe tím, že některé postavy jsem již znal. Závěr této knihy mi připomněl scénu z jednoho filmu, bohužel již nevím název a netuším jestli nebyl film inspirován touto knihou.

VeronikaAug
23.11.2020 4 z 5

Začnu tím, že naprosto zboznuju autorovu sérii Roční období a proto jsem chtěla, než vyjde Jarní obet, zkusit i neco dalsiho z jeho tvorby. Kvuli lepsimu hodnoceni jsem vybrala Ultimátum a Memorandum jsem přeskočila. Můj šálek čaje to úplně nebyl, knížka je opravdu hodně akční, politicky zaměřená, ale čtyři hvězdičky si rozhodně zaslouží. Příběh dává smysl, spletite to sice je, ale život sám často vymyslí daleko větší spletitosti. Pribeh ma šmrnc, spád, neni to nuda. Závěr mě dostal, vraha jsem sice tušila, ale osud Atifa mě překvapil. To, že někteří jdou za svým cílem hlava nehlava je prostě smutna realita, i když do ty rozhodnozky by asi pinkla každá ;-/.

Janík511
07.01.2020 5 z 5

Opět velmi vydařená kniha. Napětí až do konce, což ocenuji. Jen mi přišlo lito Davida Saraca, že byl zabit a čekala jsem, že to bude opět o něm, škoda...

Sofós
09.11.2019 4 z 5

Velmi dobrá detektivka. Autor stupňuje napětí, postupně odkrývá souvislosti a důležité okolnosti. Závěr je naprosto překvapivý. Kniha se mi sice velmi líbila, ale na můj vkus byla moc překombinovaná. Některé věci byly tak přitažené za vlasy, že je autorovi prostě nemůžu odpustit. Ale i tak je kniha důstojným pokračováním prvního dílu a rozhodně stojí za přečtení.

jan0504
25.05.2019 4 z 5

Lepšie než prvý diel, ale ... neviem to vyjadriť, ale prišlo mi to nejaké rozsypané :-(
...a z Atifa sa stal Robocop :-)

Kalina
21.11.2018 5 z 5

Podle mého názoru o něco lepší než první díl. Příjemné čtení a překvapivý závěr. Doporučuji

LittleK
10.10.2018 5 z 5

K tomuto autorovi není třeba nic dodávat. Naprostá dokonalost jako každý jeho výtvor. Jen doufám, že nás nebude dlouho napínat novým příběhem.

Peleus
13.08.2018 3 z 5

Na začátku jsem nespokojeně vraštil čelo, jelikož se zdálo, že půjde o další louhování již použitého čajového pytlíku.

Do popředí se dostávají vedlejší postavy z prvního dílu. Napětí a otazníky nevznikají samy od sebe, ale roubují se na příběh uměle. Z Atiffa se stává Arnold Schwarzenegger z filmu Komando neochvějně jdoucí za svoji pomstou.

Jenomže ani nevím, jak, ale čtení mě stále víc a víc pohlcovalo (až na úseky s otravnou Natálií) a musel jsem chtě nechtě uznale kývat nad překvapivým koncem. Tudíž knihu i přes značně nevyrovnanou kvalitu doporučuji všem, kdo mají za sebou MemoRandom.

eva2114
16.07.2018 5 z 5

Vyborna. Lepsia, nez prvy diel Memorandom.

Johhanka79
17.05.2018 5 z 5

Za pět hvězdiček. Příjemné překvapení:-) Poměrně klidné krimi, které vás chytne a nepustí. Není co dodat.

EricNor
30.03.2018 5 z 5

Tak se priznam, ze po vlaznem prvnim díle je tohle necekane. Lepsi o dve hvezdy, ale jako nemuze byt dum bez zakladu, tak nemuze byt Ultimatum bez Memorandomu. Ac je prvni dil zcela ukonceny a bez pochyby uzavreny, tak v nem druhy dil ma hluboko zapustene koreny a temer kazda udalost vychazi z jednicky. Dej je prehledny a vzdy vite, co se deje, jen nikdy nevite, jestli vam oblibena postava neumre. Tohle se Andersovi povedlo.

DavidKeller
05.01.2018 5 z 5

tady se jedná o to že je to lepší jízda jak první díl, příběh super ..Atif je ta postava nej :)

BiancaB
07.11.2017 5 z 5

Musím říct, že po prvním dílu, byla tohle opravdu pořádná jízda a stránky hodně rychle ubývaly. Jednu chvíli je člověk přesvědčený o tom, že záporák je tato postava za chvíli že zase není, otázka komu věřit a co, je čím dál tím těžší a čtenář tápe. Propojení postav, pomalé odhalování pravdy a náhlé zvraty čtenáře udržuje v ještě větší zmatenosti.Opravdu naprosto skvěle napsané a výraz naprostého překvapení, který nastal na úplném konci byl pro mě třešničkou na dortu.

happy-smile
11.06.2017 5 z 5

I když předchozí díl měl lákavější styl zápletky, tak druhá kniha mě zaujala o dost víc. Asi to bude tím, že tady už se spíše řeší stará dobrá detektivní práce. Do toho je to taky trochu politický thriller, což příběhu nijak neuškodilo. Hlavní hrdinové jsou tentokrát ti, co byli v prvním dílu tak trochu na druhé laině. Takže v tomto je pokračování docela neotřelé. Zajímavý je i způsob napojení této knihy na předchozí díl, ale nechci spoilerovat. :-)

Dousabel
18.04.2017 5 z 5

Jsem moc ráda, že jsem se nenechala prvním dílem odradit, protože toto byl úplně jiný level! Přece jen už známe hrdiny (no, hrdiny, o tom by se dalo polemizovat:o) ) z předešlé knihy a asik trochu tušíme, kdo je a není záporák, podrazák, zabiják :D Ale tady zjistíme, že vlastně nic nevíme :D :D
Opravdu super konspirační thriller, přesně jak už bylo napsáno - nikomu nevěř, všichni lžou a kdo nelže, chce tě zabít :)
Moťťáku, jsi frajer! Chtěla jsem dát 4, ale za ten doslov a husí kůži po celém těle, dám 5.
A Atife... chtěla bych být tvou Natálií!! ♥

harena
12.03.2017 5 z 5

Mnohem lepší, než první díl. Opět se setkáváme s Davidem Saracem, na kterém se podepsal masakr v prvním díle a je hospitalizován na psychiatrické klinice. Bohužel jen krátce. A hlavní postavy v této knize? Tady nejsou "hodní" a "zlí" , je to jako v životě a hlavně "nikomu nevěř, všichni lžou". Vyšetřování je čím dál zamotanější, nikdo není v bezpečí, série nečekaných zvratů, napětí a adrenalin stoupá ve vašem těle až do poslední stránky, kdy údivem zůstanete s otevřenýma očima zírat .

Napínavý román z prostředí organizovaného zločinu, autor ví, o čem píše, čerpá ze svých zkušeností a tím je to zajímavější. Doufám, že Anders už sedí u svého počítače a píše další svůj příběh. Určitě doporučuji k přečtení.

Autorovy další knížky

Anders de la Motte
švédská, 1971
2018  79%Konec léta
2013  76%Game
2022  85%Smrt přichází na prohlídku
2019  91%Podzimní případ
2020  91%Zimní oheň

Kniha MemoRandom 2: UltiMatum je v

Právě čtených3x
Přečtených197x
Čtenářské výzvě16x
Doporučených7x
Knihotéce177x
Chystám se číst99x
Chci si koupit19x