Pravidlo devítek

Pravidlo devítek https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76841/pravidlo-devitek-76841.jpg 4 47 5

Meč pravdy série

Titul Lord Rahl je symbolem zachování magie a svobody jednotlivce a představuje samotnou podstatu svobody... Příběh úzce svázaný se ságou Meč pravdy, odehrává se v paralelním vesmíru. V sérii vedeno jako 15.5

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Classic
Originální název:

The Law of Nines , 2009


více info...

Přidat komentář

lampernaqui
27.03.2017 3 z 5

Příspěvek k Meči pravdy ze současného světa, který se musí číst teprve po dočtení Zpovědnice. Jinak by se čtenář moc nechytal. Plus knížky? Nebyl tam Richard a Kahlan. Překvapivě moderní hrdinové mi nebyli totálně nesympatičtí. Jen jsem se nechytal u Alexe, jak střídal ňoumovské období s chvílemi, kdy zabíjel jednoho vrahouna za druhým a celkem nic to s ním nedělalo.

tomas4070
27.02.2016 4 z 5

No já se konečně donutil si přečíst tento mimoděj. Ze začátku se mi do toho vůbec nechtělo a to i po prvních stránkách jsem trpěl, později už se ten děj trochu zamotal a dalo se to číst, jen mě celkem štvalo že z "minulosti se nic nedochovalo, pouze pár maličkostí", které mě ale neuspokojily :)
To že to bude takové hodně zrychlené a vyvrcholení bude během pár stránek jsem čekal, přece jen by to musela být obsahově trochu jiná kniha, kdyby to mělo mít hlavu a patu. Nicméně číst se to dalo. Konec jsem trochu nedal, obraz a stromy.

Co jsem tedy ale nepobral nebo mi to snad někde uniklo: SPOILER:

Alex na konci řekne Jax, Jax Amnell. To mi ale uniklo že by se Jax někde v knížce zmínila o tom, že je Amnell. No taková maličkost u které jsem se zarazil.

Smíšené pocity z knihy, nicméně se to přečíst dá.


Jacinda
22.05.2015 1 z 5

A za mě zase musím napsat, že kniha nic moc. potenciál to mělo obrovský. ovšem zápletka slabá, motivace záporných postav malá a -ne-uvěřitelná. Rozuzlení nelogické, patetické a podle mě i nereálné. Vůbec nechápu co se tam (na konci díla) stalo, souvislosti nezapadly. celkově vlastně nechápu, o co tam šlo a to se považuju za bystrého čtenáře. Třetina knihy je útěk z blázince, což kdyby se zkrátilo, mohly se stránky využít na lepší ukončení děje. Jako čtenář úplně celé ságy mega zklamání. I ta scéna s tou postavou zpovědnice v krámku s magií. wtf? A ta poznámka na konci, že je vlastně hrdinka Amnell? A on Rahl? To vlastně znamená, že po stovkách let pí**l bratr ségru...americké čtenáře bez mozku tohle možná uspokojí, mě teda rozhodně ne!

Lenka.Vílka
24.04.2014 5 z 5

Dokonaly dej (TG to ani jinak neumi), krasne spojeni stareho a noveho, styl psani jako vzdy bravurni. Jo, jo, TG je spisovatel, ne pisalek a jde to poznat...

Exodus
19.12.2011 3 z 5

Pěkné navázání na sérii Meče pravdy v přítomnosti. Konec není úplně jasný.