Manžel nikdy nespí

Manžel nikdy nespí https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/347413/bmid_manzel-nikdy-nespi-qgn-347413.jpg 4 71 25

Nešťastně vdaná žena doma trpí. Despotický manžel ji drží zkrátka, nedůvěřuje jí, nedává jí peníze na domácnost. Žijí na samotě, a tak je její každodenní náplní starost o hospodářství a péče o dům. Jednoho dne však v lese potká houbaře a začne si s ním románek. Také on je ženatý, a tak jsou nuceni se scházet tajně. Ale manžel neustále bdí na stráži. Z nevěry ji pro vlastní nadutost nepodezírá, ale nedopřává jí ani kapku volnosti.... celý text

Přidat komentář

Januli
08.02.2024 3 z 5

Myslela jsem, že když kniha začíná nijak vesele a po svatbě i tak pokračuje, bude to něco trochu jiného než jsem od paní Jakoubkové zvyklí, ale omyl, závěr červená knihovna jak vyšitá. :-D

knihovniceS
11.09.2023 4 z 5

Manžel nikdy nespí
Zajímavý příběh, který vás nutí číst dál. Není to jen pohodové čtení, divné chování rodičů, manžel na zabití domácí násilí, ale poslední třetina to zachrání ... Nebudu nic prozrazovat, doporučuji a dávám 4 hvězdy.


kacaaba
10.09.2023 4 z 5

Milá čtivá knížka. Klasická Jakoubková, moc se mi líbila, nešlo se odtrhnout, přečtená za večer.

PavlineCZka
25.09.2022 3 z 5

Nevim proc jsem cekala knihu vtipnou a zabavnou, vzala jsem ji jen tak narychlo v knihovne. To se ovsem nestalo. Kazdopadne i tak celkem fajn jednoducha oddechovka.

Ála1968
26.08.2021 4 z 5

Oproti včerejší knize-Chytrá žena pro manžela přes plot skočí,která byla totální fiasko,byla tahle super skvělá.Strašně se mi líbila.Byla nabitá dějem a myslím,že se opravdu povedla.

laura
13.08.2021 3 z 5

A tak jako jo - nakonec to nebylo až tak zlé ;)

Příběh jedné nenaplněné lásky a mnoha životních zklamání. Trošku naivní, ne tak snadno uvěřitelné, nicméně jako většina knih této autorky, čtivé. Příběh u kterého nemusíte až tak přemýšlet.

Místy úsměvné vyprávění o životních peripetiích mladičké Eriky. Její příběh je spíchnutý horkou jehlou, ale když to velkoryse přehlédnete, začne vás nakonec bavit. Nic, k čemu bych se v budoucnu chtěla vracet, ale jako odpočinková četba na léto, kdy člověk toho času na čtení pro jiné aktivity příliš nemá, to stačí...

U těchto knih vám totiž nevadí, když ji na týden či dva odložíte...

Zachránil to konec - i když... V životě by se vám to asi stát nemohlo ;)

Marcik7
04.10.2020 4 z 5

Lehká, příjemná, rychle "přečtitelná" kniha, takový autorčin standard.

Aknel26
08.04.2020 1 z 5

Jak jsem psala v medailonku autorky, její knížky často balancují na čáře mezi pohodovým románem a nereálnou kravinou. Tento bohužel spadá spíš k těm druhým. Už jen ten začátek...
Úspěšnou maturantku Eriku pošlou její jinak velmi úzkoprsí a konzervativní rodiče samotnou do Paříže.Tam ji sbalí a bohužel i zbouchne a opustí místní playboy. (str. 18 - to jen, aby bylo vidět, jak moc výstižná je zdejší anotace)
Rodiče, hlavně snobská matka, nejsou nadšení a zrovna ji nepodporují v rozhodnutí si dítě nechat a přitom studovat zahradní architekturu. Erika naštěstí potkává postaršího Rakušáka Fritze, který se do ní zamiluje za jediný den, velkoryse přehlédne, že je těhotná s jíným, a hned druhý večer ji požádá o ruku. Erika zapomíná na vysněný studijní obor a odjíždí s ním do Rakouska. (cca str. 40)
A další děj už radši komentovat nebudu.

JancaMia
27.07.2019 4 z 5

Trosku smutná pohádka

mrav
13.07.2019 4 z 5

Hezký příběh, odpocinkova kniha, přečetla jsem ji hodně rychle

Allla9
06.07.2019 4 z 5

Oddychovka, u které nemusíte moc přemýšlet.

Mufka
30.12.2018 4 z 5

Přečteno rychle, taková autorčina klasika. Nic závratně překvapujícího. Jen úplně netuším, podle čeho vznikl název, ale to asi není až tak důležité.

Knižní střípky
29.12.2017 3 z 5

Knihy od paní Jakoubkové si vždy ráda přečtu, i když jsou plné podobností, člověk již tak nějak ví, co může čekat, nepřekvapí ho, ale rozhodně neurazí. Jedná se o takovou knižní jednohubku, kterou si ale nikdy neodpustím a vždy si další autorčinu knihu přečtu.

Aneleh
10.12.2017 5 z 5

Je to hezký příběh, který jsem zvládla přečíst téměř za jeden den. Podle veselé dívky na obálce, která jako kdyby předváděla módní oblečení, jsem čekala nějakou legraci o žárlivém manželi. Ale Erika si po románku z francouzským vysokoškolákem užije své, když se neuváženě provdá za rakouského skutečného žárlivce. Zdá se až neuvěřitelné, kolik najde v cizině přátel, ochotných jí pomoci dostat se i z těch nejtěžších situacích a poskytnout jí nový domov. Ve skutečném životě by to byl myslím spíše zázrak. Erika dospěje a stává se zodpovědnou matkou. Ke konci knížky přemýšlíte, s kým vlastně asi zůstane. Je to lehké odpočinkové čtení, které se čte samo a vlije optimismus do žil.

katkafe
10.10.2017 5 z 5

Kniha se mi líbila jako většina od paní Jakoubkové. Mohu jedině doporučit

Deny95
07.10.2017 4 z 5

Fajnové večerní čtení :)

JaKa1974
02.10.2017 2 z 5

Knihu jsem přečetla tzv. rychločtením. Je to taková jednoduchá kniha napsaná jen jednoduchými větami. Nic to ve mně nezanechává, taková trochu červená knihovna s dobrým romantickým koncem. Málo kdy hodnotím přebal knihy, většinou se mi líbí, tento působí jako reklama na oblečení z letáku.

bagel
19.09.2017 3 z 5

Postupně to sklouzlo k obvyklému vzorci - nejdříve špatný výběr partnera a s pomocí kamarádek vše spěje k dobrému konci.

Blaufik
12.09.2017 4 z 5

I když si budete nejednou klepat na čelo nad naivitou hlavní hrdinky, tak knihu doporučuji. Jedná se o úžasné oddechové čtení. Mě prostě autorčiny knihy baví a jsem zvědavá na další z příběhů z pera Aleny Jakoubkové.

alnahu
11.08.2017 4 z 5

Opět jedna naivka, která se na zájezdu do Paříže zamiluje a jak jinak to mohlo dopadnout, než že si domů přiveze dáreček-těhotenství. Erika se rozhodne, že si dítě nechá, pro rodiče je to velký skandál a Eriky se zřeknou a ještě k tomu se provdala za obyčejného hostinského, což je pro rodiče velký skandál , ale i pro ni je to velké překvapení, co se z něj vyklube. Nakonec přeci jen najde toho pravého i když mnohem staršího než je ona . Mám ráda autorčiny knihy ze života o starostech i radostech, které nám život přináší, prostě takový život je.