Malý Mikuláš: původní komiks

Malý Mikuláš: původní komiks https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/379303/bmid_maly-mikulas-puvodni-komiks-Les-379303.png 5 44 9

Věděli jste, že příběhy malého Mikuláše vznikly původně jako komiks? Dosud knižně nikdy nevydané příběhy spatřily světlo světa v roce 1955 a s nimi i postavička malého Mikuláše. Vycházely na pokračování v belgickém týdeníku Le Moustique. Později se je Sempé a Goscinny rozhodli oživit v novinách Sud Ouest, tentokrát už ale ve formě krátkých ilustrovaných příběhů, které všichni známe a milujeme dodnes.... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Le Petit Nicolas , 1959


více info...

Přidat komentář

len86
03.11.2023 5 z 5

Po vydání původních komiksů jsem šáhla ze zvědavosti, neboť knihu Mikulášovi patálie mám velice ráda a byla jsem zvědavá, jak to vlastně začínalo. A ejhle, příběhy, které mi přišli v knize skvěle vypointované, v komiksu fungují snad ještě lépe.

jitka_dankova
16.11.2021 5 z 5

Po knize jsme se synem sáhli už v první třídě, kdy syn četl pomocí genetické metody čtení. Jednotlivé komiksy v knize jsou totiž vždy jen na jednu stránku a v bubliny jsou psané velkými písmeny. Tedy jde o ideální kombinaci - syn byl schopen text celkem brzy číst a jedna stránka pro něj byla tak akorát. Samozřejmě text není uzpůsobený pro genetickou metodu čtení, jsou tam dlouhá slova ("revolver" např.), ale nijak nám to nevadilo. Se složitějšími slovy jsme synkovi pomohli, pomocí obrázků pochopil děj. Bavilo ho ty příběhy sám takto číst, jsou dostatečně nadčasové, aby se jimi bavil i v dnešní době. Vtípky ho rozesmály. Knihu si tedy dovolím doporučit už i pro malé čtenáře, byť takto není primárně zacílená. Klasickými příběhy Mikuláše jsme v rodině absolutně nepolíbení a vůbec je neznáme, pro nás je komiks první seznámení s tímto knižním hrdinou a líbilo se nám.


Shashlick
12.10.2020 5 z 5

Komiks se mi snad o trochu líbí víc, než následné příběhy.

kamibe
13.08.2020 5 z 5

To jsem si prohlédla moc ráda. Potěšilo mě, že teď vím, jak to začínalo. Znovu v duchu skládám hold oběma pánům, protože všechny jejich knížky mě vždycky pobavily.

AnselmaAlois
08.06.2020 5 z 5

Mikuláše mám moc ráda,až doposud jsem netušila že byly kdysi vydávané také komiksy.A ty nejsou o nic horší!Snad vždycky jsem se musela smát a nejvíc jsem litovala nebohého tatínka,který to vždycky schytal...

Aknel26
25.02.2019 4 z 5

Knížky o tomto malém rošťákovi a jeho kamarádech mám moc ráda, takže jsem se zájmem přečetla i komiksy - zabralo to jen pár minut, pobavila jsem se, ale připadalo mi, že tyto komiksové příběhy by se spíš než Malý Mikuláš měly jmenovat Chudák tatínek.

Zmiu
30.08.2018 4 z 5

Jsem ráda, že to vydali, ale knížky mě bavily víc. Tam se přece jen dá víc rozvinout charakter postav a příběh. Pro skalní fanoušky však tenhle komiks musí být hotový poklad.

nakavusterezou
04.08.2018 4 z 5

Komiksové zpracování knihy, na které jsem vyrůstala.

Vtipné a člověk se u toho zasměje i nahlas :D

bosorka
22.06.2018 5 z 5

Výtečné i jako komiksy. Stejně vtipné jako příběhy Mikuláše, co známe z příběhů, které začali Goscinny se Sempém tvořit později. Mikuláše já prostě žeru ve všech formách.

Kniha Malý Mikuláš: původní komiks je v

Přečtených57x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených3x
Knihotéce21x
Chystám se číst6x
Chci si koupit3x
dalších seznamech4x