Magie vítězí

Magie vítězí https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428576/bmid_magie-vitezi-E1y-428576.jpg 5 245 54

Kate Daniels série

< 10. díl

Kate se kdysi starala jako osamělá bojovnice o paranormální problémy v Atlantě po Změně. Od těch dob ušla dlouhou cestu. Získala si přátele a udělala si i nepřátele. Nalezla lásku a společně s Curranem Lennartem, bývalým Pánem šelem, založila rodinu. Ovládá však příliš mocnou magii, než aby ji velcí hráči světa nechali v klidu žít. Mezi Kate a jejím otcem Rolandem v současné době vládne křehké příměří. Když začne znovu zkoušet její obranu, Kate si uvědomí, že se dříve nebo později bude muset s otcem znovu utkat. Čarodějky věštkyně ve svých vizích začnou spatřovat krev, oheň a lidské kosti. A když k jejímu prahu dorazí tajemná bedna, symbol vyhlášení války prastarým nepřítelem, který téměř zničil její rodinu, ví, že její čas vypršel. Kate Danielsová nemá na výběr. Bude muset spojit síly s tím nejnepravděpodobnějším spojencem. Tuší, že zrada je nevyhnutelná. Ví, že blížící se bitvu nemusí přežít. Ale bude bojovat. Za své dítě. Za Atlantu. Za celý svět.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Fantom Print
Originální název:

Magic Triumphs , 2018


více info...

Přidat komentář

ctenarMarLnYI
08.04.2024 5 z 5

Toto je jedna z mích milovaných serii co jsem přečetla vícekrát. Skvěle napsaná, skvělé postavy, skvělý svět. Půjdu do ní znovu.

linda_pauer
07.01.2024 4 z 5

Všechny díly jsem přečetla po sobě a prakticky v kuse, takže se mi to celé trochu slívá dohromady. Každopádně kdybych to měla hodnotit jako sérii, určitě jsme na nějakých 65%. Zamilovala jsem se do světa, kterému asi každý musí propadnout, vše je popsané tak akorát, aby tam bylo místo i pro čtenářovu fantazii. Nechyběla akce, zápletky vždy zaujaly, ale samozřejmě byla i hluchá místa - a čím jsem byla v sérii dál, tím jich bylo více. I když to celé hodnotím dobře, jsem ráda, že tato kniha byla poslední, jelikož už to bylo tak akorát. :-)


Damonka12
24.12.2023 5 z 5

Perfektní zakončení takto skvělé série. Byla jsem nadšená a rozhodně jsem sérii nečetla naposled.

Klax
07.05.2023 5 z 5

Kate D. Je badassačka, ságu jsem přečetl 2x, za mě funguje báječně. Člověk si udělá s postavami fajn vztah a fandí jím až do samotného konce.
Autorka si nechala spoustu prostoru do budoucna pro navázaní, tak doufám že u tohoto dílu nezůstane.

Líbí se vám stejně jako mě to propojení Technu a Magie? Miluju tu kombinaci!

Pokud váháte zda za to tahle sága stojí, ještě do toho!! Je to free cool a in tzv. Frikulín!

kolacky
28.09.2022 5 z 5

Nervy až do samého konce. Úžasné uzavření příběhů...

Gabux
08.09.2022 5 z 5

Kate je žádanou ženou. A v tomto díle si její pozornost nárokují hned dva super padouši, které nebude snadné porazit. Naštěstí je obklopená přáteli, kteří ji nenechají ve štychu.
Její muž Curran mě v tomto díle trochu rozčiloval, ale na konci jsem ho pochopila. Erra byla výborná a naprosto ji miluju! Ale úplně nejvíc jsem milovala syna Kate a Currana. Syna, který skrývá víc než se zdá.
Nick je stále osinou v zadku, i když uznávám, že umí být i užitečnou osinou. Tedy Jo se stal důležitou postavou a přináší do příběhu další legendy. I když si myslím, že Kate by si je klidně odpustila. Kromě této nepříjemnosti zavítá na Konkláve postava, která všechny neskutečně zmate. Za mě zajímavý obrat, i když jsem mu tuhle novou tvář moc nevěřila. Nějak mi k němu neseděla. Ztratil kvůli tomu své kouzlo.

Co se týká finále... Je přesně takové, jaké člověk předpokládá. Všichni se spojí, aby porazili společného nepřítele. Nebo možná dokonce nepřátele?
Trochu mě mrzí úplný epilog ohledně Julie. Nevím, přišlo mi to zbytečné. Stejně tak mě mrzí ochlazení vztahů s Andreou a Rafaelem. Nepřišlo mi to ke Kate vůbec fér. Stejně tak mi chyběl Ascanio. Myslím, že situace s nárokováním Atlanty se sice tak nějak elegantně vyřešila, ale já bych se klidně vrátila o krok zpátky.

Kate se změnila. A přesto zůstala krásně svá. Je to rozhodně jedna z mých nejoblíbenějších hlavních hrdinek. Celkově musím říct, že pokud se něco povedlo, tak to jsou jednotlivé postavy. Každá je jiná a každou si člověk zamiluje kvůli něčemu jinému. A každá má chyby. Díky tomu jsou uvěřitelné a člověk si je dokáže upřímně zamilovat.

Když to vezmu kolem a kolem... Tohle bylo kvalitní zakončení série. Jsem smutná, že tento příběh končí, ale na druhou stranu jsem ráda, že skončil dříve než stihnul ztratit kvalitu. Ráda se k sérii někdy vrátím.

Lacie
09.02.2022 5 z 5

Poslední díl a ve velkém stylu – hned dva obrpadouši a spousta menších. Curran lítá po všech čertech i s Julií a Grendelem, zatímco se Kate stará o batole. Tedy Jo ji povolá k brutálnímu případu, dostane bednu popela s nožem a růží a řetězec akcí se spustí. Nick a rytíř podněcovatel, Conlan a sahanu, jeddimur... a kdo nám to přišel na Konkláve? Finále celé série je velkolepé, spojí se úplně všichni, aby porazili velké zlo a pak se ještě musí vypořádat s Rolandem, který jim prostě nedá a nedá pokoj. A zmáknou to bravurně, jeho obličej ve chvíli, kdy to celé pochopil, bych chtěla vidět. Mrzí mě jen úplný závěr s Julií (v epilogu), nepřišlo mi to jako taková věc, co by se nedala napravit.

Misa25
13.01.2022

(SPOILER) Kate nám za ty roky dost vyrostla, stala se z ní manželka a matka, a přesto neztratila ze svého nitra víc, než bych o této postavy očekávala.
Poslední díl, bohužel, klidně bych mohla příběhy číst dál, ale chápu, že jednou se musí skončit. Myslím, že to byl dobrý závěr.
Kate je jednou z mých oblíbených literárních postav vůbec, a ikdyž je i ona někdy "na pěst" nedám na ní dopustit a moc ráda si celou sérii přečtu znovu.

Nikidree
28.11.2021 5 z 5

Tak je to tady, konec série o Kate. Rozhodně je potřeba zmínit, že mi všechno sedlo - způsob psaní, děj, svět jako takový i postavy. Kate si mě získala, protože i když má obrovskou moc, většinu série neví, jak ji správně použít. Je sarkastická ale obětavá, neuvěřitelně dobrý zabiják ale ne nezranitelná a má prostě své mouchy. A to samé většinou platí o všech postavách, co se v knize objevují. Výjimkou je za mě Roland.
Dokud je "pan záhadný", má tajuplnou auru, při které čtenář prostě čeká, co se z něj vyloupne. Jenže když se na scéně objeví, už tak děsivý není. Osobně mi přišel jen jako šílenec. Myslím, že hlavní vinou je neustálé skákání z módu z "Jsem na tebe tak pyšný" přes "Podřiď se mi a dám ti všechno" po "Chci zabít tebe i tvého syna". Smysl mi to dává, jen v kombinaci s Kate a tím, že ho chce většinu série zabít, načež vlastně nechce, protože je to její otec.. No tohle prostě mohlo být udělané lépe.

Co mě na tomto díle mrzí nejvíc, je přeskočení celého těhotenství Kate. I kdyby to bylo letem světem v rámci jedné kapitoly, uvítala bych to. V některém díle bylo zmíněno, že ona potřebuje zabíjet. A představa, jak 9 měsíců sedí na prdeli a čte knížky o miminech, je pro mě krapet absurdní. Těšila jsem se na rozpory mezi ní a Curranem, kdy s rostoucím břichem bude chtít jít do akce a on ji to bude vymlouvat a třeba ji přiváže k židli, jen aby byla v klidu.
Ono celkově celá série obsahuje dost potencionálně zajímavých prvků, které však autorka už nevyužila. Není to chyba, ona příběh podala tak, jak ho vymyslela. To, že já bych klidně měla dvojnásobný počet stránek u každého dílu, jen abych si mohla užívat víc zážitků z Atlanty kterou pomalu ničí magie, je můj problém.

Na závěr jen zmíním, že i přes drobné nedokonalosti se mi celá série velmi líbí a rozhodně ji můžu s klidným srdcem všem doporučit

lucakuca
30.10.2021 4 z 5

Poslední díl? To ne!!!! Co bude teď? Co se mnou bude teď? Kde najdu sérii, která má všechno? Vtipnou hrdinku, upíry, vlkodlaky, čaroděje, druidy, víly, bohy, draky, lásku, přátelství a další blabla..... No kde?
Truchlím.

luculi
24.10.2021 3 z 5

Co mě nenadchlo hned ze začátku, tak dva velké časové skoky. Jako chápu, že šlo o období, kterým to autorka nechtěla zbytečně protahovat, ale zároveň o momenty, na které člověk čekal tolik dílů. Od předposlední knihy se posuneme o více jak dva roky...

U urban fantasy jsem obvykle zvyklá na určitý řád v množství použitých bytostí. Nejčastěji autoři volí kombinaci upíři, vlkodlaci a čarodějky. Občas k tomu něco přidají. Tady byl opravdový přehršel mýtických postav, někdy až zbytečně příliš potvor - ghúlové, bohové, padlí andělé, obři, kožoměnci, upíři, čarodějky, draci, džinové, gigantická monstra a mnoho dalších. Na druhou stranu se mi líbilo využití nejrůznějších panteonů - řecké, severské, indické, arabské...

Uniká mi jedna maličkost. Smysl, ve vztahu Kate a otce a neustálé připomínky budoucí války a bojů, nějak začal mizet. Už mi to přišlo trochu přitažené. Dokud šlo o nekonkrétní hrozbu od neznámé postavy, tak to působilo záhadně. Ale po tom, co se poznali, to bylo divné. Ta nerozhodnost mezi rodinou a nepřátelstvím.

Na poslední díl mi to přišlo moc zamotané. Neig byl zbytečný, i když kvůli úplnému konci důležitý, ale snad to šlo vyřešit i jinak. Prostě desátý a poslední díl, po tom všem, jsem si představovala nějak epičtější.

ciniminisek
23.08.2021 5 z 5

Nemá význam vypisovat, co vše už mají hlavní aktéři za sebou, poněvadž bych tu mohla psát dlouhé hodiny, jak moc se příběh postupem času rozrostl. Každopádně po celých deset dílů se čtenáři, včetně mě, netrpělivě těší na závěrečný boj s Rolandem. Což je otec hlavní hrdinky a také velmi mocný mág. Ten nakonec nadešel a musím uznat, že kdyby celá kniha byla pouze o strategii na tento boj, byla bych zklamaná a příběh by se neuvěřitelně táhl. Toho si, dle mého, byli vědomi i autoři a do děje zasadili spousty, ale opravdu spousty výchozích bodů, které se v závěru setkali v cíli.

Ději opět nechybělo napětí, požitek z boje, který je mnohdy (vždy) velmi krvelačný a nechutný, přesto vás to nějak neobtěžuje, ani rodinné drama. O humor této sérii vlastní jsme také nepřišli a opět jsme se mohli přiučit něčemu novému z dávné historie, kde spisovatelé čerpali. Se samotným závěrem jsem nadmíru spokojená, ovšem musím podotknout, že mě lehce znervózněl epilog, který se jeví, jako orná půda pro novelu, či dokonce další sérii navazující na toto prostředí. Šla jsem tedy zapátrat a měla jsem pravdu, takových novel existuje několik a další se chystají vyjít na světlo světa již brzy. Já tedy doufám, že na nás, milující čtenáře této série, bude nakladatelství Fantom Print myslet a tituly vyjdou i u nás.

petusska01
05.07.2021 5 z 5

Záver série. Musím povedať že celkom ma celá táto séria na počudovanie bavila, tie prve príbehy samozrejme viac, potom už som mala niekedy dojem takého naťahovania, ale v podstate sa hlavne postavy stále vyvíjali takže sa to dalo čítať. Posledný príbeh bol taky zapeklitý a potom zrazu koniec. Pre mňa akoby nebol veľkým prekvapením, ale asi inak ani skončiť nemohol. Celkom ma zaujímali aj take postavy ako Derek, Júlia a aj Conlan, tak som zvedavá ci existujú nejaké pokračovania...Ak má niekto rád tento námet, určite nesiahne vedľa.

Laf
07.05.2021 5 z 5

Závěr série je prostě top. Neustále se něco děje od začátku do konce a čtení jsem si užívala a snažila se číst pomalu, abych si knihu pořádně vychutnala, ale bohužel to nešlo. Musela jsem vědět, co na mne čeká na další straně :). Velmi jsem si oblíbila Conlana. Byl roztomile vykreslenou postavou. Jenom je škoda, že do češtiny nebyly přeloženy i novely týkající se různých postav. Doplnily by skvěle tento díl a hlavně by mne zajímala novela o Hughovi.
Pro každého, kdo dočetl až k tomuto dílu, se musela série stát srdcovou záležitostí :) A za mne ji mohu jen a jen doporučit.

Luigi1
28.03.2021 5 z 5

Nevím co bych víc psal prostě super.

denniys
23.02.2021 4 z 5

Poslední díl je jedním z nejlepších dílů.. Conlan je trefa a myslím si, že se klidně mohl objevit o pár dílů dřív, mohla být sranda sledovat, jak a v co roste.. Erra také velmi překvapila, snadno jsem si ji oblíbila.. Se sérií Kate se spokojeně loučím, celkově jí dávám tak 70%

Paige21
31.01.2021 5 z 5

Tuhle sérii miluju! :) Škoda, že skončila..

Jass
20.01.2021 5 z 5

Pokud jste četli moje předchozí komentáře, tak už pravděpodobně víte, že tuhle sérii miluju (pokud ne, tak teď už to víte...). A právě z toho důvodu mi tak dlouho trvalo, než jsem se k četbě téhle knížky odhodlala, je totiž poslední a já jsem nebyla připravená, aby to skončilo. A pak jsem ji odkládala proto, že jsem věděla, že jen co ji jednou otevřu, zavřu ji až po dočtení poslední stránky. (A měla jsem pravdu...)
Tohle je perfektně napsaný poslední díl, je z něj cítit, jak si autoři dali práci, aby nám umožnili se rozloučit s každou postavou, na které by nám snad mohlo záležet. Snad v každém předchozím díle jsem trpěla, protože mi tam někdo chyběl (to je zkrátka problém, když máte příliš mnoho oblíbených postav...). Ale tady? Nemám si na co ztěžovat . Snad jen na to, že mě každá druhá scéna dojímala k slzám... (Možná právě proto, že mi každá druhá scéna připadala jako loučení...)

"If I have to murder Hugh, I don't want to do it naked," he said. "It would be weird."
"If you change into warrior form you will be naked."
"That's different."

Čemu skutečně nerozumím je, proč před tímhle dílem nepřeložili první Hughovu knihu, která dějově spadá mezi 9 a 10 díl. Protože upřímně, kdybych ji před tím nečetla, asi by mi celý děj připadal daleko víc nelogický a to ani nemluvím o Hughově proměně. Hugha jsem nikdy neměla ráda, ale jeho díl mě umožnil mu porozumět a tím i porozumět dilematu zbylých postav ohledně jeho osoby. Pokud máte tu možnost, rozhodně bych vám doporučila si přečíst Iron and Magic před tímto dílem. (Jsem maximálně vděčná, že se mi dostalo této rady, a tak ji předávám dál.)
Rozhodně taky stojí za zmínku, že si nemyslím, že jsem to téhle doby viděla věrohodně napsané mimino/batole. Conlan je perfektně napsaná plnohodnotná postava, není žádná dodatečná rekvizita. Má svoji osobnost, která ale přitom příliš nevybočuje z možností ročního dítěte. Za mě je tohle vrcholný důkaz jejich autorského mistrovství, o více postavách se radši zmiňovat nebudu, protože pak bych mohla skončit s trapně dlouhým komentářem. Dobře kecám, jednu ještě zmínit musím - Adora v tomhle díle naprosto září, je perfektně napsaná a vážně klobouk dolů.
Čteno v angličtině, takže jsem se vyhnula české neexistující korektuře a knížka je tedy za mě krásně napsaná.

V komentářích se tu hodně diskutuje o možnostech dalších dílů, tak sem ještě připíšu, že právě vyšla první kniha z Juliiny série Blood Heir, která by měla "navazovat" na Kate a v plánu je i druhý Hughův díl. (Osobně pořád trochu doufám, že přijde Romanův díl, ale to je jen zbožné přání...)

marie2577
11.01.2021 5 z 5

Opravdu parádní finále . Moc se mi to líbilo a i když to byl několikátý díl ,,Bavilo mě to a užila jsem si''

johana3160
20.11.2020 5 z 5

Na celem pribehu me nejvic bavil Conlan. Mam doma maleho chlapecka a jsem rada ze jsme lidi:) ale dobre, cely pribeh je fajn, jen bych uvitala nektere casti trochu vic rozvedene. Bitva samotna docela usla, ale teochu mi chybi ty emoce co se z toho daj vyzdimat. Clovek by cekal smrt nejake oblibene postavy... nejak me to neuchvatilo, neco tomu chybelo. Ciste teoreticky maji autori otevrena dvirka pro dalsi pribehy. Nevim jestli chci aby je napsali, ale zajimalo by me co se stane s Julii, Derekem ci Ascaniem, Malou Be a samozrejme d Conlanem.