Lovci monster s.r.o.

Lovci monster s.r.o. https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/195855/bmid_lovci-monster-s-r-o-195855.jpg 4 482 103

Lovci monster série

1. díl >

Seznamte se s Owenem Zastavou Pittem, nejnovějším rekrutem Lovců monster, s.r.o. Netvoři jsou totiž skuteční. Tvorové z mýtů, legend a béčkových filmů jsou někde tam venku a číhají ve stínech. Oficiálně jsou tajemstvím. Někteří jsou zlí, jiní prostě jen hladoví. Na opačné straně stojí lidé, kteří se živí jejich zabíjením. Je to docela fajn práce, až na jeden malý problém. Starodávná bytost známá jako Prokletý se vrátila, aby si vyrovnala sto let staré účty. Pokud Prokletý uspěje, nastane konec světa a LM s.r.o. je to jediné, co mu stojí v cestě. Zatímco hodiny odpočítávají vteřiny do konce světa, Owen se ocitá v obležení legií nemrtvých přisluhovačů, nepřátelských federálních agentů, tajemného ducha, který se mu usídlil v hlavě, a prokleté rodiny ženy, kterou miluje. Obchod jen kvete...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory , Fantasy

Vydáno: ekniha , Fantom Print
Originální název:

Monster Hunter International , 2007


více info...

Patrik02
Patrik02
14.02.2024 5 z 5

Correiovy Grimnoirské kroniky pro mne byli minulý rok velkým překvapením a bylo jasné, že nebude trvat dlouho a sáhnu po nějaké další jeho práci. Lovci monster mi ještě více připomínají našeho Františka Kotletu (kterého žeru) nebo například legendárního Kulhánka, jak tu už bylo v komentářích pode mnou nekolikrát zmíněno. Oproti Grimnoirským kronikám je příběh "lehčí" humornější a údernější. To však neznamená, že by nebyl skvěle vypracovaný. Celá společnost LM je banda více, či méně pohodových lidiček, z nichž každý má v zásobě nějakou tu opravdu cool hlášku, hlavní hrdina Owen je sympaťák každým coulem a to nemluvě o jeho novém šéfovi (starý proletěl oknem a nebyl to moc dobrej chlap) Zpracování různých známých ras a tvorů (v knize se setkáte s elfy, které nikde jinde nepotkáte. Věřte mi) jsou zpracované na jedničku, stejně tak nepřítel, a to rovnou ten největší, s jakým se Lovci kdy setkali. Skvělá akční fantastika, moc jsem se bavil a jdu hned na další díl.

Hadati
Hadati
07.09.2023 4 z 5

Při čtení téhle první knihy série mi styl přišel dost podobný Kulhánkově Nočnímu klubu nebo Butcherově sérii o čaroději Harry Dresdenovi.

Hlavní hrdina Owen (s českými předky v rodokmenu) však na rozdíl od Dresdena používá jen své přirozené schopnosti, kdy jeho hlavními pomocníky jsou střelné zbraně. Je to jakási obdoba Zaklínače, který chrání lidstvo před útoky monster v našem současném světě. Kniha je pak nadupaná akcí od začátku až do konce.

Jediné, co mně na prvním díle trochu zklamalo, bylo, že hlavními monstry, se kterými se tu Owen dostává do křížku, jsou vlkodlaci a upíři. Tedy ta nejprofláklejší knižní a filmová monstra vůbec. Snad to bude v dalších knihách lepší.

Naopak mi přišlo zajímavější zdejší pojetí elfů a orků, další hodně profláklé fantasy rasy, kdy doufám, že se o těchto skupinách v dalších dílech dozvím více.

Naopak se mi zalíbilo volné společenství lovců monster, kteří příšery zabíjejí, nejen pro dobro lidstva, ale také pro to, že za jejich zabití dostávají zaplaceno. Jen nechápu, proč vždy urban fantasy přichází se světy, kde se s příšerami bojuje potajmu a lidstvo jako takové nemá o skutečnosti, že příšery jsou skutečné, povědomí. Třeba něco takového existuje, ale zatím jsem se takové série nedopátral.

Lovci monster tak jsou přesně to, v co jsem doufal. Nadupaná akční řežba plná střílení na monstra, se kterými by se ani Zaklínač nehodlal kamarádit.


Maud22
Maud22
05.07.2023 5 z 5

Ty jo, obyčejný účetní a takový borec! No dobře, tak není to úplně obyčejný účetní a už vůbec nezapadá do vžité představy vyschlého mužíčka s brejličkami na nose. Je to chlapák se zajímavou minulostí a k lovcům monster se dostal díky zneškodnění vlastního šéfa, který ovšem v té době již nebyl člověkem. Existují monstra? No ježiš, a jaká. S hlavním hrdinou Owenem projdeme výcvikem, praktickou i teoretickou částí a jak už to tak bývá, spadneme rovnou do akce, v níž nejde o nic menšího než o konec světa. Nechybí ani láska, kterou si musí hlavní hrdina teprve získat. Svižné dobrodružné čtení s akcí, přehlídkou zbraní i romantickou linkou (nečekejte křehkou krásku) mohu jen doporučit.

Timkim
Timkim
05.07.2023 3 z 5

Chtěl jsem vyzkoušet nějakou fantasy knihu, jelikož neodsuzuji předem žádný žánr a vybral jsem dle hodnocení. Na rovinu, poslouchal jsem audio a to více než 2 měsíce. Konečně to mám za sebou. Možná to bylo přednesem, možná dějem, ale nadšený z toho nejsem. Pro milovníky nemrtvých to jistě je kultovní série, ale já již pokračovat v sérii nebudu.

protokol
protokol
13.06.2023 5 z 5

audiokniha je 100x lepši

Terie
Terie
08.06.2023 2 z 5

Uff... tak tohle bylo fakt náročný. Vůbec mi to nesedlo, což mě mrzí, protože to vypadalo na další skvělou sérii s podobným stylem jako Harry Dresden, kterýho mám fakt ráda. Nedokážu říct, co je na tom špatně, ale dočetla jsem jen silou vůle a na další díly se fakt nechystám.

bumble
bumble
03.06.2023 5 z 5

Tak tahle série je doslova geniální. Tady nechybí snad vůbec nic. Kdo má rád tenhle žánr, tak si rozhodně přijde na své. Člověk louská jednu knihu za druhou a stále se nemůže nabažit.

KaMal
KaMal
04.05.2023 5 z 5

Prostě jizda :-) Takový fantasy John Wick v knížce...

viktor4359
viktor4359
11.03.2023 5 z 5

První kniha ze série je naprosto boží. Nemilosrdně mě sejmula akcí jak Arnold predátora. Vtipem a humorem mě chytla za kou_e do svěráku jak zkušená domina a už nepustila. Od řezání hlav, napichování upírů na kůl zcela nový způsobem až po příběhy jednotlivých postav. Je to prostě boží.

havrmoni
havrmoni
26.02.2023 5 z 5

Tak tohle mě bavilo. Zas úplně něco jiného než jsem v této kategorii četla.

Lacie
Lacie
25.02.2023 4 z 5

(SPOILER) Tohle je děsná série, fakt! Tuhle jsem někde musela čekat, takže jsem si vcelku náhodně vybrala knížku, co si pro zábavu připomenu (to je to prokletí čtečky) a samozřejmě jsem nakonec musela přečíst celou sérii zase pěkně od začátku do konce!
Na zdejších recenzích mě zaráží to bleskové srovnávání… Kotleta, Kulhánek – vážně? Možná bráno hodně zeširoka, že jsou tam i tuhle upíři, třeba jako v Twilight sáze, takže Stmívání je vlastně také celý Kulhánek :)
Já mám monstra, o kterých už něco vím, ráda, nemusím bádat, co že je to luska, lamie… Navíc jsem vždycky zvědavá, jak se k nim zachová další autor, něco přidá, ubere, úplně přeorá...
LM postavy mi přirostly k srdci, nejen základní tým, ale i ostatní, včetně Frankse. Popisy zbraní od takových nadšenců očekávám, epické bitky, oceňuju, že zranění je zranění, nevyléčí se za sekundu pouhou myšlenkou. A vtipy. Hlášky. Kecy. Ty rozhodně nechybí. Jediné, co mi přijde zbytečné, je ten tradiční spor LM kontra vláda, i když bez Frankse by to nebylo ono.
Zápletka je opravdu široká, než se dostaneme ke konci, zažijeme toho hromadu. Přesto dám jen čtyři hvězdy, a to za hlavního padoucha. Já prostě tyhle vesmírné megachobotnice nemám ráda, kamkoliv je někdo šoupne jako záporáka, ztrácí tím body. Čtyři hvězdy také dávám proto, že znám i další díly a vím, co mě čeká, možná, že bych jinak klikla těch pět.

Sitting-Bull
Sitting-Bull
15.01.2023 5 z 5

Wau, to byla jízda. "Emerickej Kulhánek" a super nápady plus přesně můj styl humoru. Výtečně jsem se bavila a vrhám se na další díl (ještě že jich je dost).

tami1
tami1
10.11.2022 5 z 5

Pane Bože, to byl nářez!

Monstra a jejich protivníci z Lovců monster s.r.o. mě úplně uchvátili. Skvělá sebranka hrdlořezů s nestandartním životním příběhem je vážně pozoruhodná, ale dost rozpitvávání.
Jednoduchý příběh, lehce natvrdlý hrdina, nebezpečná kráska, monstra, zbraně, potoky krve a jiných tělních tekutin, skvělé hlášky, napalm a samozřejmě záchrana světa. PECKA!

Marry123
Marry123
23.10.2022 5 z 5

Jako první musím říct, že obálka (i obálky dalších dílů) jsou fakt strašný... Nebýt doporučení asi bych po té knížce rozhodně nesáhla. Druhá věc je zlom, dalo by se to udělat i lépe ale dá se na to zvyknout (chápu šetříme papírem a náklady)...
A teď už k samotnému obsahu který mě překvapil, knížka je vážně čtivá, napínavá tomu asi nemám co vytknout, a jak už bylo řečeno... je to vážně takový skoro americký Kotleta (SKORO). I když spousta názvu zbraní a všech možných i nemožných vymožeností je pro mě španělská vesnice, nevadí mi to. O to víc chápu že pro ty, kteří se v tom orientují to musí být o to lepší zážitek. Takže jsem zvědavá jak se děj potáhne dál, Owen je sympaťák, strašně mi připomíná Bezzemka z Bratrstva krve (nevím proč :D).

TERRORDROME
TERRORDROME
21.08.2022 4 z 5

Je to taký Americký Kotleta, akurát bez neustálych hlášok a sexu. Autor prakticky nemá vlastné nápady, ale je dosť dobrý v miešaní motívov ktoré už poznáme z milióna iných diel. Hlavný hrdina je účtovník búchač ktorý musí zabiť svojho odporného šéfa vlkolaka a zisťuje že svet je plný nadprirodzených bytostí proti ktorým bojuje vláda aj súkromné organizácie lovcov monštier. Takže samozrejme narukuje aby zachránil svet pred prekliatym conquistadorom ktorý chce zničiť čas. Žiadny prvok v knihe nie je originálny, všetko sme už videli/čítali x-krát, hrdinovia bojujúci s príšeráckou čvargou, upíri, vlkolaci, trollovia, kamenné chrliče aj Lovecraftovské vesmírne hlavonožce. Correia to všetko hodí do kotla, pridá aztécku papriku, miesto Hellboya dosadí Texaského nadšenca do zbraní alias vyvoleného a nechá sa to rubať do ružova. A funguje to! Béčková akčná historka ktorá nie je príliš blbá, príbeh dáva zmysel a nemá hluché miesta, pre fanúšika žánru ideál. Snáď jediná výčitka sa týka hrdinovho soka v láske, ktorý je zbytočne nafintený kretén a dostáva to neustále bez milosti zožrať ako posledná špina. No a to je asi tak všetko

Claudius
Claudius
21.03.2022 3 z 5

(SPOILER) Až je mi trapné dávat komentáři příznak spoileru, protože jediný spoiler, který mám v úmyslu zmínit, je, že je až trapně jednoznačné, že ono tajemné proroctví hovoří o Owenovi. Celou dobu jsem doufal, že až Owenovi konečně dojde, že proroctví sedí perfektně i na něho, tak se ostatní Lovci praští do čela a řeknou mu, že je idiot, když mu to trvalo tak dlouho. Nuže, nestalo se, a bohužel nám toto "překvapení" bylo na konci velkolepě odhaleno.
Lovci monster jsou cool, hláškují, a obecně slouží ději víc než jen obligátní žrádlo pro monstra. Monstra samotná jsou taky cool, mají nějaká pravidla, dají se zabít i jinak než silou přátelství, a těmi skutečně silnými se naštěstí zbytečně neplýtvá jen pro účely nafouknutí akce. Když je o nějakém monstru řečeno, že je silné, neznamená to, že na něj bude hrdina muset použít dva zásobníky místo jednoho; ale že se opravdu zapotí celý tým.
Jak již někdo zmínil, Larry Correia je americký Franta Kotleta. Bohužel mu chybí neopakovatelné Kotletovy popkulturní narážky. Překladatele šlechtí, že se pokusil americké popkulturní odkazy zpřístupnit, ale působilo nekonzistentně, když někdy použil vysvětlivku pod čarou, a jindy zase český ekvivalent. Takže v jednu chvíli nám kniha pod čarou vysvětluje, že Jeopardy je americké "Riskuj!"; a v druhé se Milo představuje jako Ferda Mravenec (který se hádám v originále neobjevuje).

RemiBlack
RemiBlack
22.02.2022 5 z 5

2022/10
Sice mi trvalo strašně dlouho ji přečíst (tyhle knížky bývají malinký A6 na dvě odpoledne, tato je jinej kalibr), ale byla to pecka. Postavy příjemné (nebo pěkný mrchy na těch správných místech), zápletka cool, hodně zbraní a dobrých historek. Člověk se navíc dobře odreaguje. Jen tak dál. :D

Klilad
Klilad
06.02.2022 5 z 5

Jedna z mých nejoblíbenějších sérii.
Humor je zde spíše situační a autor se nesnaží o hlášku za každou cenu. A to je jen dobře.
Celkově mi zdejší humor sedl asi nejvíce.

stgeorge
stgeorge
03.08.2021 5 z 5

Moje oblíbená série.

iskovsky
iskovsky
11.06.2021 4 z 5

Jasný príklad toho že aj blbosť sa dá napísať dobre...