Řekni ano vévodovi

Řekni ano vévodovi https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501909/bmid_rekni-ano-vevodovi-ZyO-501909.png 4 31 8

Lindow Castle série

< 5. díl >

Romantický příběh dívky vstupující do společenského života a prožívající všechny nesnáze a nástrahy, s nimiž se mladičké debutantky setkávají, než vystřízliví nebo než je potká štěstí. Slečna Viola Astleyová je tak nesmělá a nerozhodná, že ji děsí pouhá představa toho, že tančí s cizím mužem. Blížící se vstup do londýnské společnosti je proto pro ni noční můrou. Seznámí se s pohledným tichým farářem, a když upoutá jeho pozornost, ohrozí její bezúhonnou pověst vévoda, o němž si lidé hodně, a ne vždy s respektem, povídají. I Devin Lucas Augustus Elstan, vévoda z Wynteru, o sobě ví, že není žádný svatoušek... Je zvyklý dobývat ženy a nemíní se zastavit před ničím, aby se mohl oženit s Violou, přestože se domnívá, že je zamilovaná do jiného muže. Jako na tolik párů před nimi i po nich, čeká na milence i zde nelehké a osudové rozhodování.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Oldag
Originální název:

Say Yes to the Duke , 2020


více info...

Přidat komentář

kacenka6144
09.04.2024 4 z 5

Nebyla to má první knížka od této autorky, ale zatím určitě nejlepší. Viole se podaří s pomocí jejího okolí přeměnit z šedé tiché myšky do sebevědomé mladé ženy a z mrzoutského odtažitého vévody zase příjemný společník. Prostě dobře napsaná romantická knížka.

Edita1702
24.02.2023 5 z 5

Tenhle díl doporučuji přečíst je to pohodlné čtení a Devina jsem si hned oblíbila, jeho přístup k problémů je pro něj pohodlný a přesto účinný. Při čtení divadelního představení jsem se popukala smíchy.


Arsi
20.02.2023 5 z 5

Příjemná oddychovka

Hatshepsut
15.01.2023 4 z 5

I mě příběhy z této série stále baví. Opět taková romantická klasika, která pokračuje v příbězích o členech vévodské rodiny Wildů z Lindow Castle. Violin příběh byl z těch zajímavějších.

havrmoni
08.12.2022 5 z 5

Tohle se mi moc líbilo. Nevím jestli to bylo tou zmíňkou autorky o Lise Kleypas , ale měla jsem tu a tam pocit , jakoby z ní tam něco bylo. Jo, hezký díl to byl.

Zomy
18.11.2022 4 z 5

Já mám pro Wildovi z Lindow Castle prostě slabost, ačkoliv tam není nic svěroborného, mě to zkrátka baví, já jim tu rodinnou bláznivost a náklonnost věřím.

Na Violu jsem se těšila, mám ráda stydlivé hrdinky, co podlomí kolena drsňákům. Nakonec zas tak stydlivá nebyla a dala Devinovi co proto a bylo to moc fajn.

biki
09.10.2022 4 z 5

Kromě prvního dílu série se mi tento líbil zatím nejvíc. Bylo zajímavé sledovat, jak se až patologicky nesmělá Viola vyrovnávala s nároky společenské sezóny, a to jen díky tomu, že svou mysl zaměřila na jistý "dobročinný" úkol. Nezanedbatelná byla ale i Devinova pomoc. K tomu pár barvitých postav a postaviček a ovšem divadelní představení v závěru, kdy jsem se u četby řezala smíchy. Příjemné a opravdu zábavné počtení pro již dloužící se večery.

rampapa
26.09.2022 5 z 5

Na tenhle díl o Viole jsem se hodně těšila a jsem jím nadšená. Miluji tuhle sérii a tuhle rodinu. Devina jsem si hnedka zamilovala. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další díl. Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku.