Zachráněná pověst

Zachráněná pověst https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504267/bmid_zachranena-povest-NjS-504267.png 4 26 7

Lindow Castle série

< 6. díl

Barvitý a přitažlivý milostný příběh vtipně kombinující herecké a aristokratické prostředí kdesi v Anglii. Zdá se, že lady Joan Wildová přitahuje skandály. Když se připojí ke kočovné herecké společnosti a rozhodne se hrát roli prince, hrozí jí, že si zničí pověst. V hlavě nosí dokonalý vzor aristokrata: Thaddeuse Erskine Shawa, vikomta Greywicka, jemuž se ovšem představa, že by s ní uzavřel sňatek, ani trochu nezamlouvá. Jako jediné se Thaddeus Joan Wildové vyhýbá, protože ho vyvádí z míry. Když si ale uvědomí, jakému nebezpečí se chce lady Joan vystavit, slíbí, že ji ochrání, a uzavře s ní dohodu: jakmile odehraje jedno vystoupení, vrátí se lady Joan do zámku svého otce a provdá se za některého ze tří gentlemanů, jež bude Thaddeus považovat za přijatelné. On sám mezi nimi samozřejmě není a není vůbec jisté, co si o tom má kdo myslet.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Oldag
Originální název:

Wilde Child , 2021


více info...

Přidat komentář

milena8281
31.05.2023 4 z 5

Tak to vypadá, že jsem začala od konce, ale myslím, že to ničemu nevadí. Tenhle typ příběhů mám ráda. Je to taková delší Harlequinka, pohodové a příjemné čtení na odreagování. A zbožňuji hrdinky jako je Joan.

Hatshepsut
16.01.2023 4 z 5

Opět čtivý příběh z prostředí vysoké anglické aristokracie v poslední čtvrtině 18. století. Tentokrát o Joan Wildové, která tak trochu přitahuje skandály a pranic si z toho nedělá, nejradši by se stala herečkou. Nenáročná historická romance.


Zomy
10.12.2022 4 z 5

Tuhle sérii mám moc ráda, je to skvělá rodina, od každého něco.
V tomto díle tu na mě už bylo asi příliš divadla a bylo to hodně ukecané, ale i tak to bylo příjemné čtení.

havrmoni
10.12.2022 5 z 5

Tohle bylo taky moc pěkné čtení. Tuhle rodinku jsem si oblíbila.

Jaruš71
08.11.2022 5 z 5

Úžasné pohodové čtení, celou sérii vřele doporučuji.

biki
06.11.2022 5 z 5

Pro mne zatím nejlepší díl série. Milý a vtipný příběh se zajímavými hlavními hrdiny, kterým zdatně sekunduje přítel Otis, a skutečně pozoruhodné pojetí Shakespearova Hamleta - vůbec jsem netušila, že by mohl být tak zábavný. Opravdu jsem se moc pobavila a zasmála.

rampapa
05.11.2022 5 z 5

Na tenhle díl jsem se hodně těšila a jsem jím nadšená. Joan jsem si už oblíbila z předešlých knížek a na její příběh jsem se hodně těšila a jsem jím nadšená. Thaddeuse jsem si hnedka zamilovala. Jejich příběh se mi moc líbil. Miluju moc tuhle rodinu a doufám že autorka napíše další příběhy o této rodině. Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku.