Len vietor vie odpoveď

Len vietor vie odpoveď https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/109499/bmid_len-vietor-vie-odpoved-109499.jpg 4 154 29

Počas pobytu v Cannes prichádza do styku s medzinárodnou spoločnosťou finančníkov, bývalých bakárových kolegov, ktorí navonok pôsobia bezúhonne, ale pritom zneužívajú zákony a bez škrupúľ likvidujú svedkov zločinu. Pred týmito ľuďmi je bezbranná nielen polícia, ale aj vlády západných štátov. Hoci sa Lucas usiluje zo všetkých síl vypátrať pravdu, ustavične naráža na prekážky a na odpor miliardárov, ktorí postupne zasahujú do jeho súkromného života. Jeho ľúbostný vzťah s maliarkou Angelou a ich až neskutočne veľká láska vytvára rámec celého príbehu...... celý text

Přidat komentář

blackdog
15.02.2023 3 z 5

V minulosti som pár Simmeloviek prečítal a tak som sa po rokoch trochu vrátil. Toto bolo však sklamanie po každej stránke. Ani slovo o Cannes sa mu nedalo veriť , určite tam nebol , nemalo to atmosféru ani napätie. Milostná linka rovnako neuveriteľná.
Alebo ja som bol inde... neviem

barkaF
02.02.2023 3 z 5

trochu rozvláčné, ale pořád čtivé


Nofar197
18.12.2022 4 z 5

Další skvělá simmelovka, výhrady bych snad měla k přílišnému množství emotivních scén. Autor trefně vykreslil skutečnost, jak koncentrované a zároveň pomíjivé je obyčejné lidské štěstí. Závěr knihy poukazuje na fakt, že člověk může věřit skutečně jen sám sobě a spoléhat jen sám na sebe.
Z morálního hlediska : Já vás nesoudím, pane Lucasi, na to nemám právo.

stajka
03.07.2022 2 z 5

Není to ani dobrá krimi, ani dobrá červená knihovna. Šlo by to zkrátit tak na 200 stran.

Vendy237189
01.10.2021

(SPOILER) Knihu jsem zahodila v té části, kde Angele řekl, že je ženatý, ale že ji hrozně miluje, načež se vyspal s nějakou štětkou.
K tomuto autorovi už se vracet nehodlám.

Evaho73
20.03.2021 5 z 5

Len vietor vie odpoveď je v podaní autora jednak veľmi trefný názov knihy z pohľadu jej obsahu, a zároveň i obľúbená osudová pieseň oboch hlavných postáv.
Pri jej počúvaní sa mi okamžite začali v hlave premietať niektoré scény z knihy, ako nejaký videoklip.
Čítanie som si veľmi užila, lebo kniha ma ihneď pohltila svojou atmosférou, obsahom, charizmatickými postavami i samotnou formou akou je napísaná.
Stala sa pre mňa jednou z nezabudnuteľných a do neba posielam jedno veľké ĎAKUJEM za úžasný čitateľský zážitok.

Leona333
07.03.2021 3 z 5

Tak té romance bylo v knize na můj vkus, nebo spíš co jsem od knihy očekávala..., zbytečně moc. Jinak se mi líbilo prostředí, kam byl děj vsazen a jak už zde bylo i několikrát zmíněno..., nečekaný závěr knihy, který za sebe hodnotím jako povedený.

jprst
27.02.2020 4 z 5

Jeden z těch poněkud slabších příběhů, ale stále na slušné úrovni, za přečtení určitě stojí, alespoň do mé knihovny se vetřel bez problémů.

Táňa2375
19.11.2019 5 z 5

J. M. Simmel je autor, ke kterému se celý svůj život vracím...
Četla jsem všechny jeho romány a nádherný "Jen vítr to ví" byl kdysi můj první "Simmel"...
I dnes, když jsem si ho po letech zopakovala, mohu dodat jediné:
Neskutečně silný příběh. Za mne jeden z nejlepších Simmelových románů. Mnoho myšlenek, z kterých mrazí... a vyjadřují pomíjivost všeho, co si myslíme, že v životě máme...
J. M. Simmel byl fantastický autor, který nikdy neomrzí, jen musí přijít ta pravá nálada se do jeho, pro někoho těžkých či depresivních románů, začíst...

Michal-99
27.06.2019 5 z 5

Pre mňa jedna z najkrajších kníh, čo som kedy čítal. Úžasná láska a romantika v nádhernom prostredí Azúrového pobrežia. K tomu tiež nebezpečenstvo, kriminálna zápletka. Chápem, že pre niekoho v istom rozpoložení môže byť láska a romantika nudná, no pre mňa práve to tam bolo to najkrajšie, najúžasnejšie, najzaujímavejšie. Simmel to opísal nádherne. Tiekli mi aj slzy, pekne som si poplakal...

(Na Slovensku vyšiel tento famózny román pod názvom: Len vietor vie odpoveď)

Christo
27.12.2017 4 z 5

Ani tak romantika, ale emoce a naivita je to, co se mi na tomto příběhu líbí.

animovanej medv
21.11.2017 2 z 5

nuda od začátku až do konce, nečíst!

intelektuálka
10.11.2017 4 z 5

Tak jsem po dlouhé době zkusila knihu v měkké slovenštině. Zrovna Simmela jsem kdysi v této řeči četla, a neměla jsem s tím problém.

Děj románu se odehrává na krásném pobřeží francouzské riviéry, kam přilétá německý pojišťovák Robert prověřit okolnosti výbuchu jachty. Setkává se s francouzskou malířkou Angelou a je to osudové setkání. Jenže Robert zjistí, co mělo zůstat skryto a pak už jsme pouze svědky všemocnosti mocných, kteří ničí důkazy zločinu. V závěru Robert stojí nad troskami svého života a nevidí východisko. I v této knize si autor neodpustil motiv trauma z hrůz války.

Celým dílem zní motto Boba Dylana: jen vítr to ví... a mlčí dál.
Doporučím.

syskas
03.12.2016 5 z 5

Parádna kniha a ten záver, ufff, to sa ani nedá komentovať (ak nechcem prezrádzať dej). Ale vlastne ono to v skutočnosti presne tak býva. Aj teraz, viac ako 40 rokov po napísaní tejto knihy...
Jediné, čo mi tam tak trochu liezlo na nervy, boli tie siahodlhé romatické "vsuvky". Mohli byť podstatne kratšie a vyskytovať sa v menšom množstve.

LutherKing
03.11.2016 5 z 5

Pan Simmel opět nezklamal. Láska na Azurovém pobřeží, detektivní zápletka, příběh který je čtivý a má spád !

martina.riz
27.06.2016 5 z 5

Na začátku červená knihovna, pak už klasický Simmel, co dodat?

PajaF
16.02.2016

Moc pěkná knížka s pro mě nečekaným koncem. Zajímavé a pěkné čtení. Příjemně mě to překvapilo.

petrels
09.01.2016 3 z 5

Od Simmela jsem přečetl skoro všechny knížky. Tento titul se trochu lišil tím že se spíš jednalo o hodně romantický příběh (i když místy s trochu detektivním prvkem), který bych spíše zařadil do edice "červené knihovny". Určitě jsem od Simmela, jako svého oblíbeného autora, četl lepší knížky.

Angelika Hana
28.06.2015

Výborně napsaná kniha. Tohoto autora mám ve velmi oblíbených. Znovu opět nezklamal.

niknikita
19.05.2015 5 z 5

Můj oblíbený spisovatel opět nezklamal. Mistrně namixoval lásku s napínavým příběhem, který nijak nelichotí chamtivé lidské společnosti, jejíž jsme součástí. Navíc je děj knihy situovaný převážně na jih Francie a to jsem ocenila jako příjemný bonus.