Láska k Vánocům

Láska k Vánocům https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/482777/bmid_laska-k-vanocum-5bb-482777.jpeg 4 163 48

Úspěšná spisovatelka romancí Riley Reynoldsová si na slavení Vánoc nepotrpí, tráví je prací a jediné, co si ze svátků opravdu užívá, je svařené víno. Takže když si u ní vydavatel objedná milostný román s vánoční tématikou, je z toho víc než rozpačitá. Navíc má budoucí knihu propagovat v živém vysílání ranní televizní show… A ten nepříjemný moderátor si do ní rýpne otázkou, jak může psát přesvědčivé romance, když sama dosud nenašla svého osudového muže. Riley v panice odpoví, že kdysi zažila velkou lásku a z toho citu čerpá dosud. Netuší, jak moc jí tahle neuvážená poznámka zkomplikuje život. Záhy se objeví hned tři její bývalí partneři – každý z nich je přesvědčen, že v interview mluvila právě o něm a že by stálo za to zkusit navázat na dávný vztah. Získá si někdo z těch tří znovu Rileyino srdce? Nebo bude mít její vánoční pohádka úplně jiný děj?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Christmas Ever After , 2020


více info...

Přidat komentář

denisa8946
08.01.2024 4 z 5

Knihy Karen Schaler se mi moc líbí a patří už třetí rok k mé prosincové četbě. :)
Knížka splnila má očekávání. Vánoční atmosféra z ní přímo sálala a nádherná obálka ji jen podtrhla. Vánoční výzdoba, aktivity, krásné prostředí v horách, milí lidé, pes a láska... to je to, co ve vánoční knize chci. :)
Postavy byly vesměs sympatické, pouze Mike byl na můj vkus příliš bezprostřední, naštěstí se jednalo o vedlejší postavu.
Knížka odkazovala na knihu Vánoční tábor. Příjemný návrat, ale přišlo mi, že je děj dost podobný. Originální zpestření ve formě návratu tří bývalých lásek hlavní hrdinky se mi moc líbilo. Kvůli velké podobnosti s Vánočním táborem nemůžu hodnotit plným počtem hvězdiček. Ale i přesto se jedná o moc hezký vánoční příběh. :)

wielka
17.12.2023 3 z 5

Obalka velmi pekna. Kniha ako celok usla, hodi sa k vianocnemu casu, ale ako celok to nebolo nejake extra veldielo ani vo svojej kategorii.


Noisette73
17.12.2023

Ne, toto není nic pro mě, snažila jsem se číst vánoční knížku, tato byla špatnou volbou. Já prostě ten Americký způsob Vánoc moc nemusím, byť se přiznám, že vánoční kýč se mi mnohdy líbí, obálka je tedy krásná a ten pejsek tam... opravdu hezčí obálku jsem dlouho neviděla. Ale vadila mi afektovanost všech hrdinů, to nesnáší, takže jsem vydržela do třicáté strany a nedočetla.

Bell@
11.12.2023 4 z 5

Pohodová knížka, která splnila mé očekávání. Od této autorky jsem již četla jednu knihu a vždy mě skvěle naladí na sváteční atmosféru. Nechybí pořádná dávka romantiky i sympatická hlavní hrdinka :)

Marekh
04.12.2023 4 z 5

Přiznám se, že knihy s vánoční tématikou nečtu až na jednu výjimku a tou je VÁNOČNÍ KOLEDA od Charlese Dickense. Nicméně jsem se rozhodl, že udělám v tomto předvánočním čase výjimku a něco si přečtu. Sáhl jsem po knize LÁSKA K VÁNOCŮM od Karen Schaler. Autorka píše jen příběhy s vánoční tématikou. Také je autorkou scénářů vánočních filmů. Vytvořila podobu vánočních táborů pro dospělé, pořádaných po celém světě. Možná zavedu tradici, že si každý prosinec v roce přečtu nějaké knihy s vánoční tématikou.

Hlavní postavou je mladá žena RILEY REYNOLDSOVÁ, která píše romantické knihy. Nemá ráda Vánoce a má pro to svoje důvody, o kterých se dočtete. Má ráda kávu se skořicí. Jednoho dne jde do jedné televizní show, ve které má propagovat svou budoucí knihu, román s vánoční tématikou, jenže moderátor ji zaskočí otázkou, jak může psát přesvědčivé romance, když doposud je svobodná a sama ještě nenašla svého osudového muže. Riley odpoví, že v minulosti zažila velkou lásku a z tohoto citu čerpá dosud. Všichni si myslí, že se jedná o jednoho konkrétního muže, ale Riley to vztáhne na všechny 3 muže, se kterými měla v minulosti vztah. Její bývalí partneři se záhy objeví a budou znovu bojovat o její lásku.

Líbilo se mi, že Riley navštívila město s názvem Vánoční jezero a dozvěděla se o tradicích tohoto městečka, které lidé dodržují. Rovněž se mi líbil pes, se kterým se skamarádila.

Příběh je odpočinkový a naladí nás na Vánoce (horká čokoláda, svařené víno, vánoční stromeček, různé vánoční výzdoby, sníh, sněhulák, koulování, válení ve sněhu aj.). Příběh je předvídatelný. Je to taková pohádka pro dospělé, ale myslím si, že k Vánocům tyto klidné, pohodové a milé příběhy patří. Příběhy jsou naplněné láskou a nadějí.

V závěru knihy se nachází recepty a vánoční aktivity, o kterých se píše v románu. Na úplném závěru se vyskytují Ekologické vánoční tipy.

Kniha má pěkný přebal.

monika0181
22.10.2023 5 z 5

Sice ještě nejsou Vánoce, ale vytáhla jsem letos první vánoční knihu. Je pro srdcem opravdové romantiky, kterým pohřeje dušičku. I ta zápletka je plná lásky a citu, že máte pocit, že je kniha samé vánoční cukrátko. Pokud si chcete u něčeho odpočinout, zasnít, zamilovat se a nic neřešit, je to kniha právě pro Vás. Nenáročné čtení, které krásně plyne samozřejmě se šťastným koncem. Nemám moc ráda zimu, ale k Vánočnímu jezeru bych si romantické Vánoce jela užít.

Atara16
25.01.2023 3 z 5

Jak se může zamotat jedna poznámka....

monika0356
19.01.2023 4 z 5

Tohle proste k Vanocum patri!

Renike
23.12.2022 5 z 5

Vánoční romantika, milá, sladká, hooodně předvídatelná, ale budiš..na Vánoce dokonalá.

Kory98
29.08.2022 3 z 5

Vánoční romantika, pro českého čtenáře možná trochu přitažená za vlasy, protože naše tradice jsou kapku jiné. Od knížky jsem asi čekala víc. Možná je to tím, že jsem ji četla ve špatnou roční dobu. Nekrásnější je na knize obálka, ta vážně člověka krásně naladí. Ale mojí mámě, které jsem předčítala nahlas se líbila, takže účel vlastně splněn.

lucakuca
22.03.2022 3 z 5

(SPOILER) Venku začalo jaro a my četli mráz! To nečekal nikdo, nečekal nikdo z nás.... Nebo tak nějak či úplně jinak :-)
A tady začíná SPOILER, který prozradím a všichni mě ukamenujete narciskama!
"HO HO HO" řekl vousač a spisovatelka lásku našla o vánocích!
Miluju knihy, které vyzradí děj a závěr ve svém názvu.

PeťulaV.
14.03.2022 4 z 5

Tak jsem přeci jen neodolala a i když už je březen, pustila jsem se i do třetího vánočního příběhu od Karen Schaler. Je to opět sladká vánoční romantika na zahřátí u srdíčka, opět odehrávající se na chatě a opět se všemi tradicemi, stejně jako i v předešlých dvou dílech. Pokud si přečtete jen jednu z knih, budete nadšené. Ale pokud všechny tři, je to vlastně pořád jedno a to samé. Hlavní hrdinka odjede na "Vánoční tábor", aby načerpala novou inspiraci a našla v sobě znovu ducha Vánoc. K tomu najde i svou vytouženou lásku. Je to krásná kniha, ale trochu mě mrzí, že se ve všech třech dílech všechno neustále opakuje a jsou vlastně všechny skoro stejné. Jakoby už sama autorka postrádala inspiraci a spojením dvou prvních knih pak vznikla tahle. Jako první jsem si přečetla Vánoční tábor a byla jsem vážně nadšená, unesená a dokonale vánočně naladěná. U druhé knihy Jak si zamilovat Vánoce se mi zas moc líbil nápad s indiciemi a cestou za pokladem. Třetí kniha už ale žádným překvapením nebyla a za mě, i když to byl také moc hezký příběh, tak ale ze všech tří knih nejslabší. Doporučuji dávkovat si je na Vánoce každý rok jen jednu :o)

Kuci12
23.02.2022 2 z 5

Kdyby to šlo, tak z téhle knížky bude odkapávat sladká poleva......Chápu autorka má ráda Vánoce, dobře ona je má nejen ráda v podstatě je zbožňuje a je to znát. Vím, že to nemá být reálný příběh, ale tohle bylo moc. Jeden velký sladký blábol a nemyslím si, že by s tím něco dokázalo změnit načasování četby přímo před Vánocemi.

knihveru
22.02.2022 3 z 5

Kniha splnila má očekávání. Není to žádný literární skvost, ale je to oddechovka, zamilovaný příběh se zimní krajinou a vánoční náladou. Vánoce tam kapou úplně ze všeho, tak strašně moc, že je to až přes čáru (snad to byl záměr vzhledem k námětu). A ti dokonalí, vzorně se chovají ex partneři? Čekala jsem nějaký zádrhel a ono nic.

zuzana4291
18.02.2022 5 z 5

Pro mě byla knížka velkou oddechovkou a zároveň velmi čtivá a romantická. Za mě ideální kniha pro odreagování s happyendem na závěr.

akinomV
16.02.2022 5 z 5

Po knize jsem sáhla, protože jsem chtěla nenáročnou romantickou oddechovku a dostala jsem přesně to, co jsem potřebovala. Tohle byl tak sladký a kýčovitý příběh, ale mě se taaaak líbil. Smála jsem se u toho, předvídala děj, vlastně tam ani nic moc negativního nebylo (a že by se tam mohlo stát pár "sabotáží"), všichni byli, dá se říct, správňáci.....ale když jsem dočetla poslední stránku, uniklo mi takové to romantické "ach" a pak "to to dobře dopadlo" a i když je to tedy kýč jak bič, já jsem tohle asi fakt zrovna potřebovala :-D Takže asi trošku přeženu hodnocení, ale v tuto dobu, v tento čas, to prostě byla ta správná romantika pro mě.

lenkaabooks
23.01.2022 3 z 5

Nostalgicky jsem se vrátila k právě uplynulým Vánocům, ale tady bylo všeho až moc. Santové, vánoční svetry, světýlka, nápadníci, romantika jako blázen. Prostě všichni musí milovat Vánoce a čím kýčovitější, tím lepší. Taková vánoční pohádka.

Nixa
21.01.2022 4 z 5

V této knize je vánoční atmosféra úplně na každé stránce. Příběh je čtivý a i když je děj předvídatelný a je tam jedno klišé za druhým, tak mně se líbil :) Pokud chcete romantický a nenáročný příběh, plný nánoční atmosféry, krásněho prostředí, tak tady určitě nešlápnete vedle.
Možná bych trochu upravila anotaci, podle mě toho říká zbytečně moc informací, které se přitom v knize stanou až dýl a vy tu událost prostě čekáte a nejste překvapený.

Buchtičkajani
19.01.2022 3 z 5

Chtěla jsem odechovku. Obálka i název slibovali romantiku, a přesně to jsem dostala,. Sladkou, krásnou romantiku v horské chatě, s hromadou sněhu.

Sarrah
14.01.2022 5 z 5

Krásná vánoční romantická pohádka. Já jsem si knihu užila.