Krvavá církev

Krvavá církev https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432228/bmid_krvava-cirkev-GAZ-432228.jpg 4 131 12

Meč pravdy série

< 3. díl >

Tomuto románu vévodí v názvu zcela příznačně krev. Je to zatím nejnapínavější román Terryho Goodkinda. Jeho děj je mimořádně briskní a Terry Goodkind nadále sleduje své hrdiny Kahlan, Rycharda Cyphera a čaroděje Zedda. Krvavá církev potěší každého čtenáře. Richard se spojil s milovanou bojovnicí Kahlan a svým dědečkem, čarodějem Zeddem. Jejich svět je opět ohrožen starověkým, nevyslovitelným zlem. Démonické síly, které útočí na Nový svět jsou natolik hrozivé, že jim bylo nutné čelit uzavřením Starého světa z kterého hrdinové pocházeli. Nyní byla opona protržena a nový svět je v nesmírném nebezpečí. Richard, Kahlan i Zedd riskují všechno v boji, který hrozí zničit jejich svět a urychlit konečnou apokalypsu. Za každou cenu jsou připraveni chránit Nový svět před strašným armagedonem válek, monster a zrady...... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Classic
Originální název:

Blood of the Fold , 1997


více info...

Přidat komentář

petr_
19.01.2022 4 z 5

U mnoha séřií a to hlavně u fantasy, mi vadí, že tituly nejsou nějak chronologicky označeny, a tak se mi stává, že je začínám číst od 3. nebo 5. dílu a pracně hledám, jak je dát dohromady, aby mi dávaly nějaký smysl. U některých to nevadí, protože mají společné prostředí, ale příběhy jsou samostatné, ale u této série , kde děj na sebe navazuje mi to dělá opravdové problémy a věřím, že některé čtenáře by to mohlo odradit.

karel6356
17.03.2020 4 z 5

Richardův přerod z lesního průvodce a kluka, jenž nemá rád magii do supermága, který dokáže ničit čarodějnické věže a další stavby ( nechci spoilovat) je excelentní. Dal bych plný počet hvězdiček, ale tentokrát dám o jednu méně. Když jsem si předtím stěžoval že první dva díly jsou moc dlouhé, tak musím říct že tento byl tristně krátký ( Asi jsem si zvykl číst 650 stránek na místo 450 :D) a bylo tam příliš pletichaření jak ze strany sester, tak i politiky s Richardem než čisté syrové akce, která nakonci byla samozřejmě famózní. Tobias typický hlupák a představitel očisty, ale bavil mě. Už by se také mohlo stát aby Kahlan a Richard byl spolu více než pár dní :D snad je zase v příštím díle nerozdělí cesty. Jinak prostředí z Aidryndilu naprosto parádní a představení Jaganga naprosto děsivý. Věřím, že kniha lae obsahovala spoustu zásadních informaci pro další pokračování. Jen doufaám že i další díly budou končit stejně dobře jako ty předchozí.


lucie8244
01.03.2020 4 z 5

Po porodu krasnej utek do jinych svetu, a to i bez znalosti predchozich knih ????

KillHurt
05.05.2019 5 z 5

Už si začínám zvykat na tempo jednotlivých dílů Meče pravdy. Většinou rychle schroustám první půlku, pak mi kniha leží měsíc až tři na nočním stolku a nato bryskně dojedu zbytek. V celku dává smysl rozdělení knih na dvě části ve starších edicích. Děj není tak bohatý na putování, jako tomu bylo v předcházejících dílech. Cesta Kahlan a Zedda je na pozadí a Richard se z Aydindrilu "sotva hne". Vyvrcholení knihy přišlo náhle a opět bylo epické. Líbí se mi, že příběh už není tak zaměřený na hlavní postavy, ale postupně se rozvíjí a vnímá celý svět ze širší perspektivy. Postupně se objevuje politika, boj o moc, čím dál větší boje a více faktů, historie a dalších reálií celého světa. Plus nové postavy z minulého dílu fungují skvěle i na dále. Opět se těším na další díl.

Ellis03
24.04.2019 4 z 5

Podle popisu obsahu knih bych asi meč pravdy nikdy číst nezačala. Působí to na mě dojmem - nekonečný boj dobra a zla - lidí a příšer. Ale jelikož jsem sledovala seriál, byla jsem na knižní předlohu zvědavá. A jsem rada ze jsem se do toho pustila. Sice to je boj dobra a zla ale ta omáčka kolem - ten svět, to mě proste baví. I když tento díl se mi možná líbil o Chaloupek méně než dva předchozí. Možná to bylo tím ze mě úplně nebavilo jak se Richard snažil vládnou? Ale rozhodne mám v plánu přečíst sérii celou.
V Terryho knihách má člověk jistotu ze co se muže nějak pokazit, to se zaručeně pokazí. Nastesti je tady i ta jistota ze všechno dobře dopadne a hlavní hrdinové přežijí. to se mi na tom libi a jsem vzdycky zvědavá jak to autor vyřeší :)

lampernaqui
02.01.2017 3 z 5

Slavná série je u mě zatím průměrná a s odřenýma ušima. Rozhodně je Snový cestovatel mnohem lepší záporák než byl předtím Darken Rahl. Jenže do toho všeho zasahuje Richard se svou láskou životní Kahlan a veškeré jejich scény se dělí do dvou kategorií - buď je to červená knihovna s výroky sladkými jako cukr... nebo s obdobím, kdy jsou cholerici, na všechny řvou jak musí být po jejich, aby pak hned vzápětí nastoupila červená knihovna. Mord-sity jsou jako pejsci na vodítku, takže dobré scény jako s Dennou už se asi nebudou opakovat.

Lady Dracula
11.12.2016 4 z 5

Asi zatím nejlepší Terryho kniha z této série. Nejspíš to bude proto, že mě romaňťárna Ríši a Káči moc neba, protože oni jsou ti milenci, co se milujou. Navíc mě Ríša irituje tím, že se občas chová jak....no prostě na liskanec. Ale zase je pravda, že nebýt toho jeho chování, nebyla by to taková sranda a za chvíli by nebylo o čem psát.
Za to snový cestovatel, to je aspoň frajer. Žádnej Strážce, bojte se chlapa, co vám vleze do hlavy (jo, na tom něco bude)! No dobře, je možná malinko děsivej, malinko nechutnej a trošku víc sadistickej, člověk by ho za přítele asi moc nechtěl. Na druhou stranu, je to přece jen záporák a záporáky má každý rád, že jo (tímto zdravím Dextera).
A nemám ráda Sestry světla. Amen.

Prostě a jednoduše, kniha má konečně řádnej spád, moc vás pustit nechce, vždycky vás aspoň jedním drápkem drží Strážce a tvrdí vám, že vám dá moc, to dočíst kde chcete - třeba i v práci za plného provozu. Bavila mne :-)

McLena
11.03.2016 5 z 5

Zatím nejlepší knížka z této série. Uvidíme, co budu říkat, až přečtu všechny díly, ale zatím u mě (společně s První Zpovědnicí, která je tak trochu mimo děj) hraje absolutní prim :-)

Aaron Lewis
24.02.2015 4 z 5

Tenhle díl mě tolik nechytal. Anně jsem chtěla zakroutit krkem a opravdu jsem doufala, že to Zedd nebo Nathan udělá za mě. Nestalo se... škoda. Richard měl teda taky chvíle, kdy jsem si mysela, že z něj snad omdlím, ale to už holt patří k jeho povaze, že někdy jedná jako pako (důvěřovat nepříteli - mriswitům i těm sestrám, vůbec všechny sestry kromě Verny bych nechala srovnat se zemí, nejotravnější postavy světa fantazie (jsou napsané opravdu dobře, až tak je všechny nesnáším)), na druhou stranu se do toho taky dokáže opřít a být docela dost nepříjemný. Jinak všichni ostatní ok. Grač a Zedd jsou nej. Zedd se s tím vůbec nepáře, jen škoda, že se páře s tou Annou... za to o hvězdu míň.

KiyomiAsuka
17.09.2014 5 z 5

Krvavá církev patří k mým neojblíbenějším dílům Sword of truth series. Rozvíjí se tu vztah Warrena a Verny a Nathana s Annou :) Sestry temna tu začínají roztahovat drápky :) Kniha mě moc zaujala a určitě se po dočtení série k téhle části moc ráda vrátím :).

Cacolinka
12.11.2013 3 z 5

Musím říct, že se mi první dva díly líbily víc. Nějak nemůžu přijít na to, kam celá série směřuje. A některé dialogy mezi Kahlan a Richardem jsou trochu nudné a na jedno brdo.

Zajda
08.08.2011 4 z 5

Krvavá církev je rozdělena do více dějových linií. Ta ve které vystupují sestry temnoty a císař mě tolik nebavila, proto strhávám hvězdičku. Ohlasy na další díli série meče pravdy mě trochu demotivují pokračovat v četbě, neb většina lidí je kritizuje, jelikož Terry opakuje své nápady s malou obměnou stále do kola...