Cacolinka profil

☰ menu
Cacolinka

žena · Olomoucký kraj · statistiky

Aktivní: 04.04.2024 20:47 (poprvé 02.10.2013)
Body:435
Palce za komentáře: 350 · 21 ostatním
Hodnocení v bazaru: 0/0

Nové knihy v seznamech

Myšlenky za volantem
Myšlenky za volantem
Marek Eben
Malá traumata
Malá traumata
Meg Arroll
Batole
Batole
Lenka Medvecová Tinková
Strach a úzkost a jak na ně
Strach a úzkost a jak na ně
Radkin Honzák

Kdo jsem

Existují jen tři série knížek, kvůli kterým bych si nechala vymazat paměť, abych si je vychutnala znovu (jen doufám, že by se mi nestalo to stejné jako Hollymu: "Agatha Christie? Kdo je Agatha Christie?"):
John Ronald Reuel Tolkien - Pán prstenů, Silmarilion, Hobit, Nedokončené příběhyJ.K. Rowling - Harry PotterTerry Pratchett - Úžasná ZeměplochaJaké jsou ty momenty, kvůli kterým bych si nechala mazat paměť? (Vybrat jen jeden okamžik pro každou sérii bude dosti náročné, protože klíčových a nezapomenutelných okamžiků, jsou plné.)

Pán prstenů: Gimly s Legolasem vstupují poprvé bok po boku do Minas Tirith a baví se o tom jak by se jejich dva národy, které se mírně řečeno nemusí, společně pokusily obnovit bývalou slávu toho města. Pokud by se jim podařilo porazit Saurona samozřejmě...Elf a trpaslík společně vešli do Minas Tirith a lidé, kteří je viděli, žasli nad takovým společenstvím, neboť Legolas byl krásnější než lidé a jasným hlasem si zpíval elfí píseň, když kráčel ránem, kdežto Gimli rázoval vedle něho, hladil si vous a civěl kolem sebe.   "Najde se tu dobrá kamenická práce," řekl, dívaje se po zdech, "ale některá už tak dobrá není a ulice se daly rozvrhnout líp.   Až se Aragorn ujme svého, nabídnu mu služby kameníků z Hory a uděláme z toho město, na které bude moci být hrdý."   "Potřebuje víc zahrad," řekl Legolas. "Domy jsou mrtvé a málo toho roste a raduje se. Jestliže se Aragorn ujme svého, lid z Lesa mu přinese zpěvné ptáky a stromy, které neumírají."

Harry Potter:Když Sirius nabídne Harrymu bydlení u sebe na Grimmauldově náměstí. Je to takové sjednocení dvou "osamělých" lidí bez vlastní rodiny. To že se nakonec musel Sirius schovávat a nikdy k tomu nedošlo, bylo podle mě heart breaking. (Další věc je vývin postavy Snapea. Větší twist jsem snad ještě nezažila.)"Věř mi," zachraplala Black. "Musíš mi věřit. Nikdy jsem Lily a Jamese nezradil. Byl bych raději zemřel, než abych je zradil."   A konečně, konečně mu Harry uvěřil. S hrdlem staženým tak úzce, že nebyl schopen promluvit, pouze přikývl.(A to jsem myslela, že se dostanu do Nebelvíru nebo Havraspáru...tak nic no. Asi jsem víc Zmijozel než jsem si myslela.)

Úžasná Zeměplocha:Zakrvácená dlaň Elánia ze které vypadává jeho odznak. AMCW 177."To je jeho odznak," řekl Karotka. "Bohové! Svíral ho tak pevně, že se mu zařízl přímo do dlaně."