Králík málem králem

Králík málem králem https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/314878/bmid_kralik-malem-kralem-YcK-314878.jpg 4 14 5

Co se stane, když se setká malý ustrašený králík s naším nejslavnějším panovníkem, králem Karlem IV.? Králík Karel nemá kamarády a spolužáků se straní. Když si na hlavu nasadí papírovou korunu, stane se něco neuvěřitelného. Přivolá tím samotného krále Karla IV. Panovníkovo vyprávění o statečných činech, které vykonal, o moudrých rozhodnutích, která učinil, i o trampotách, kterými prošel, malého králíka změní. Čím víc toho ví, tím lépe chápe, že fňukáním se nic nespraví. Je třeba vytáhnout ty nejlepší karty, jenž mu osud do králičích pacek nadělil, a rozehrát s nimi nezapomenutelnou hru. Hru nejvyšší. Hru královskou!... celý text

Přidat komentář

sheldon8410
25.09.2023 5 z 5

Krásná, poučná knížka, kterou dcera objevila v knihovně.
Velice zajímavě propojený příběh králíčka Káji, který si v ničem nevěří a postupně získává sebevědomí i kamarády, s historickými fakty o králi Karlu IV.
Opravdu velmi hodnotná kniha.

Hoshi
24.11.2020 5 z 5

Tahle kniha byla velkým překvapením z antikvariátu. Zaujala mě nejprve svojí obálkou, poté názvem. Neměla jsem tušení o čem bude, protože anotaci jsem nečetla. Po přečtení usuzuji, že koupit tuhle útlou knihu bylo velmi dobré rozhodnutí. Příběh je čtivý, není nijak složitý a čtenáři se dozvídají zajímavé informace nejen o Karlovi.
Věřím, že se ke knize budeme velmi rádi vracet.


Baraaa
30.01.2018 4 z 5

Klára Smolíková opět úžasně pobavila mé děti. Zaujetí králíkem i Karlem IV v nich zůstalo dlouho. Děti se ptaly i na pokračování.

bibi.r
26.11.2016 3 z 5

Líbilo se mi, jak se králík Karel stával zdravě sebevědomým.

MartinaF
16.10.2016 4 z 5

Tak toto bylo velmi milé a příjemné čtení. Něco málo o životě Karla IV., trochu toho ponaučení a rady do života. Skvělé! Moc se mi to líbilo.