Krajina světla

Krajina světla https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174246/bmid_krajina-svetla-1Qu-174246.jpg 4 160 33

Meg vinou otce, který rodinu opustil, zanevřela na všechny muže. Čirou náhodou je objeveno v jedné jeskyni mužské tělo se zabodnutým cepínem v hrudi. Detektiv Nat, který Meg miluje, jí musí sdělit, že její otec byl zavražděn. Pohled jeho očí proniká Meg pod kůži a probouzí city, uložené kdesi velmi hluboko. Pak následuje další vražda – a vše najednou dostane jiný směr…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Northern Lights , 2004


více info...

Přidat komentář

bekule
07.12.2022 5 z 5

5,5
Od první chvíle mě hned naskočily vzpomínky na úžasný kultovní seriál devadesátých let Zapadákov,odehrávající se v městečku Cicely na Aljašce,dokonce i hlavní ženská postava je pilotka malého letadla a kupodivu se jmenuje Maggie.Podobnost čistě náhodná? Možná právě proto se mě to tak moc líbilo. NR umí skvěle popisovat různá prostředí,tady mě asi nejvíc bavilo sledovat ja se Nat zhostil své funkce a pomalu proplouvá úskalími velitele pojicejní stanice v Aljašské městečku kde musí řešit i sněhovou kalamitu,útok medvěda,tání ledu ,záplavy a při tom jen tak ve volných chvílích fušovat do práce státní policie a pátrat po vrahovi.Určitě jedna z těch nejlepších od NR!

pip11
09.09.2022 4 z 5

Poutavý příběh, kdy jsem sice vraha díky jedné pronesené větě odhadla ještě před polovinou, ale zajímavé prostředí Aljašky bylo moc fajn.


Marcik7
06.08.2022 4 z 5

Sice trochu obsáhlejší, ale četlo se to dobře. Na Aljašce žít bych asi nechtěla, ale jako kulisa příběhu byla velmi zajímavá. Nebylo by na škodu trochu podrobněji se rozepsat o charakterech postav, onoho vraha jsem si vlastně ani nevšimla, ničím nezaujal.

Luciska13
11.04.2021 5 z 5

Detektivní příběh zasazený do kouzelné, ale taky drsné krajiny Aljašky okořeněný romantikou. Chvílemi jsem měla pocit, že kniha moc neutíká, a to i přes to, že jsem se do městečka i se všemi jeho výstředními obyvateli zamilovala. Celkový nápad a příběh se mi moc libil, vrah byl pro mě opravdu překvapením, od začátku jsem měla jiného favorita :D Myslím, že rozhodně stojí za přečtení.

Simstr
29.03.2021 4 z 5

S touto spisovatelkou jsem se setkala poprvé. Normálně bych po ní nesáhla, ale doporučila mi ji knihovnice, protože ten přebal knihy... :-)... JINAK Meg mě vytáčela první půl knihy svým arogantním chováním. Kniha lepší průměr. Krásný popis krajiny, děj taky nebyl úplně špatný. Vůbec bych se nebála přečíst si ještě další knížku, až nebude do čeho hvízdnout...

Dituleeee
09.03.2021 5 z 5

Knížka se mi líbila, hlavně prostředí..

Kudík
23.02.2021 4 z 5

Tak musím říct, že Nate Burke je v těsném závěsu mých oblíbených hrdinů od NR, a to hned za Reedem z Povolených ztrát. Líbil se mi jeho smysl pro humor, nečekala jsem, že se budu až tak bavit. Meg (cca do poloviny knihy) nic moc, ale pak se naštěstí vytáhla. O její matce a i vl. otci raději pomlčím. Díky za Jacoba. Mé prvotní podezření na pachatele se podařilo, ale v průběhu jsem byla nalomená, že to může být někdo jiný. Co však závidím, je místo jejich bydliště (Aljaška). Po dočtení jsem si vyhledala fotky polární záře přímo z míst jako Anchorage a Fairbanksu. Tohle osobně zažít, včetně pukání/praskání ledu, vyzkoušet mushing, možná, ale jen možná se proletět s nějakým umírněným busch pilotem :) .... to musí být prostě nádhera.

petraj30
09.06.2020 3 z 5

Příběh se mi moc líbil a ještě víc se mi líbil popis krajiny a okolí - to Nora Roberts umí dokonale. Vždy po dočtení její knihy mám velkou chuť nasednout do letadla a na vlastní oči tu krásu vidět.
Nicméně ten krimi případ mi to celé rušil, vůbec jsem se do toho nedokázala pořádně vžít. A přitom mám takové případy ráda. Tentokrát mi to vůbec nesedlo a moc mě to mrzí.
Taky mi trochu vadilo, že kniha měla zbytečně moc stránek a ze začátku tam bylo strašně moc jmen najednou.
Hlavního hrdinu jsem si moc oblíbila, ale Meg mi přišla trochu lehkomyslná a podle mě se k Natovi moc nehodila.
Nebylo to špatné, ale nějak mi to nesedlo, asi nemám svůj den:-(

Arsi
09.06.2020 5 z 5

Napětí a romantika - přesně tak jak to má od Robertsové být. A k tomu drsná Aljaška. Kniha se pěkně četla, Doporučuji.

jindra3953
11.04.2019 4 z 5

Nebylo to špatné. Přiměřeně napětí, přiměřeně romantiky. Podezření na pachatele jsem pojala přesně ve chvíli, kdy byl zastřelen Max, ale občas jsem byla nalomená a tak to má být.

moudivlacek
18.02.2019 5 z 5

Kdo miluje detektivky, pak je tato kniha určena opravdu pro něj. Skvělé. Nebudete se nudit od začátku do konce, naopak, občas bude problém u knihy "si vydechnout". Každopádně ze začátku smutný Nat dřív detektiv z oddělení vražd se dostane na Aljašku jako nový policejní náčelník. A i když se to nezdá, je odhodlaný vykonávat práci co nejlépe. Místní se mu ze začátku dost smějí, hlavně jeho starostmi o obyvatele, ale zjistí, že je to muž na správném místě. Také tu Nat najde "své světlo života" Meg. Ale ani vztah mezi nimi a postoj státní policie mu nezabrání najít pravého vraha.
Skvělé, já doporučuji.

deedulka
31.01.2019 2 z 5

Většinu času jsem se nemohla do knihy pořádně začíst. Těch 500 stran na mne bylo asi moc ubíjejících. Možná špatné načasování pro takovou četbu, ale hrozně se mi ten děj táhl a ne a ne se pro to nadchnout.

zuzana1995
18.01.2019 5 z 5

Další výborná kniha.... Nora se stala moji oblíbenou spisovatelkou...

Skalara
28.12.2018 4 z 5

Ze začátku děj příliš zdlouhavý a nudný. Kniha se rozjela až v půlce.. Mám od ní knihy rada ale kvůli tomu začátku který mě téměř odradil musím hvězdičku strhnout. Ale ve výsledku dobrá kniha jen mám pocit že jsem to viděla i zfilmované.

perpe2a
17.11.2018 4 z 5

Výborná kniha, plná napětí a dobrodružství. Rozhodně doporučuji.

medvídě
24.01.2018 5 z 5

Další skvělá kniha s detektivní zápletkou, ve které nechybělo napětí i romantika. Dlouhou dobu jsem si myslela, že vím, kdo za vším stojí, ale překvapilo mně, jak jsem se zmýlila.
Někdy bych se do těch krajin chtěla podívat, protože popisy se mi velmi líbily a hlavně jich tam nebylo přehnaně moc.
Knihu mohu vřele doporučit.

krtica
28.10.2017 4 z 5

Hezká,napínavá knížka.

Laf
14.09.2017 4 z 5

Příjemné a nenáročné čtení. Báječně popsaná atmosféra, ve které se příběh odehrává, takže není problém si ji při čtení barvitě představovat spolu s dějem. Taková oddychovka :)

angelbooks
09.08.2017 3 z 5

Ehm, ehm... Představte si, že je tam 3 a půl hvězdiček :D.
Upřímně, kniha nezklamala, ale zas to nebylo něco dechberoucího. Kupodivu, jsem podezřívala 2 lidi, z nichž ten jeden byl pravý vrah :O.
Ale měla bych zde výtku. Kniha by klidně mohla být zkrácená a mohla obsahovat trochu víc humoru. Přišlo mi, že tato kniha o něj byla ochuzena.
Zase na druhou stranu, myslím, že N. Robert nám skvěle přiblížila toto mrazivé podnebí a mě (nemám ráda zimu) se to opravdu líbilo.
Knihu i tak doporučuji. Pro poklidné večery po práci je ideální :).

EvikU.
08.04.2017 4 z 5

Hezká kniha, čtivá, ale trochu bych řekla, že romantický styl jde autorce ještě o kapku líp než detektivky. Ale jinak se mi příběh moc líbil.

Štítky knihy

zfilmováno

Autorovy další knížky

Nora Roberts
americká, 1950
2000  86%Smrtící nahota
1997  89%Nebe mé lásky
2000  87%Past na dobrodruha
1997  86%Zrozená z ohně
2011  82%Kouzlo okamžiku

Kniha Krajina světla je v

Přečtených257x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených16x
Knihotéce113x
Chystám se číst31x
Chci si koupit4x
dalších seznamech2x