Klub monster

Klub monster https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510709/bmid_klub-monster-Zle-510709.png 4 107 30

Příběh odehrávající se ve dvou časových rovinách, rok 1978 a 2019, napínavě vykresluje svět psychiatrického sanatoria Domova na kopci, u jehož zrodu stála doktorka Helena Hildrethová, babička dvou osiřelých dětí, Violety a Erika, kterým věnuje veškerou svoji péči, pozornost a lásku. Jednoho dne ale do rodiny přichází nová dívka, tichá a bojácná Iris. Violeta nadšeně vítá svoji novou sestru a přijímá ji do svého klubu monster, kde spolu s bratrem rozebírají vlastnosti jednotlivých netvorů a sepisují způsoby, jak je zničit. Minulosti ale nelze uniknout a Via pomalu zjišťuje, že její dětské představy o monstrech nabývají až hrůzně skutečné podoby.... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Fobos
Originální název:

The Children on the Hill , 2022


více info...

Přidat komentář

Dandulka
10.03.2024 5 z 5

Celou dobu jsem si myslela úplně něco jiného, než se nakonec objevilo. Skvělé zvraty, které přímo vyrazí dech.

Deia
02.03.2024 4 z 5

Ja mám knihy od tejto autorky veľmi rada, aj keď nejaké výhrady k ním mám. Ale čítajú sa mi dobre a ani táto nebola výnimkou. Striedanie časových rovín obľubujem a aj tu ma to bavilo - v linke z minulosti som bola veľmi zvedavá ako to s Domovom dopadne a čo tam vlastne ich babička (riaditeľka Domova) s pacientmi robí, lebo náznakov bolo viac ako dosť. Toto rozuzlenie ma až tak neprekvapilo, ale cesta k nemu bola príjemná. V linke so súčasnosti zas s Lizzie pátrame po monštru - po jej bývalej sestre. Aj tu ma to bavilo, Lizzie som si obľúbila a napriek tomu, že loví rôzne monštrá, tak je celkom rozumná. Túto linku som si užívala viac a hlavne som bola neskutočne zvedavá, že čo sa stalo medzi ňou a jej sestrou. Odhalenie som vôbec nečakala, niečo také sa mi hlavou ani len nemohlo, takže som bola riadne prekvapená. Záver mi prišiel trošičku slabší, motivácia monštra mi tam tak úplne nesadla. Ale celá kniha ma bavila a dúfam, že sa dočkáme aj ďalších autorkiných kníh. Len škoda tej obálky, tá originálna mi príde oveľa krajšia a viac zaujímavejšia.


Aghatte
02.03.2024 3 z 5

Psáno celkem pěkně, až na všechna ta monstra :-D
Pardon, dyť je to Klub monster.
Časové dějiny mi vadí, to mám tak dáno, jak se střídají osoby a časy, píšu mínus.
Nemohla jsem se ubránit dojmu, že už jsem něco podobného viděla či četla, a ten konec..,
Knihu vracím do knihovny, znovu se k ní vracet nebudu.
Ale celkem dobré.
A děsit by nás mělo hlavně to, co se děje a co vidíme, než nějaký poletujíci zjevení s chlupama v nose.

iv.ča
09.02.2024 5 z 5

Moc hezky se kniha četla. Příběh zajímavý a napínavý.

Prudence
09.02.2024 3 z 5

Taková dobře čtivá pohádka na relax, v žádném případě to není děsivé, spíš člověk čeká, co z toho bude. Závěr knihy překvapil, úplný závěr to trochu zazdil, ale protože jsem nečekala zázrak, tak jako čtení na dovolenou to docela šlo.

Parwana
09.01.2024 4 z 5

Jennifer McMahonn je moje oblíbená autorka a opět nezklamala. Krásně napsaný příběh s dojemným koncem. Obou děvčat mi bylo líto.

shootingstar
29.11.2023 3 z 5

Taková ta klasická americká blbost (opět se zde potvrzuje, že Amíci si berou bouchačku i když jdou jen vynést koš), ale odsejpalo to a plot twist zůstal celkem dlouho neodhalen. Na deštivé listopadové odpoledne, proč ne.

Jidu
08.11.2023 5 z 5

Tohle je zkrátka další pecka, která mě minulý měsíc potkala. Kniha na mě jeden čas všude vyskakovala, ale odolávala jsem. No, moc dlouho ne, že?

Ze začátku jsem si musela trochu zvykat na styl kapitol. Nemáme zde jen přítomnost a minulost, ale i ukázky z Knihy monster a poté ukázky z knihy o tom, co se stalo, takže jsem si chviličku zvykala.

Každopádně všechny počáteční zmatky mi vynahradil příběh. Napínavý, atmosférický (za mě) thriller, který poukazuje na pochroumanou lidskou mysl. Kdo je pro člověka největším monstrem? No, to se dozvíte v knize.

Jediná výtka, kterou si nemůžu odpustit, je ten nápis na obálce. Duchařský horor? Ani omylem. To kdybyste čekali, tak budete vážně zklamaní. Když na knihu ale budete nahlížet jako na parádní psychothriller, tak vás čeká parádní jízda. Byla jsem opravdu nadšená.

Celkově knihu doporučuji a určitě to nebylo moje poslední setkání s autorkou. Píše skvěle!

Veronika2692
30.10.2023 3 z 5

Pěkná kniha, ale nejsem z ní vyloženě nadšená, myslím, že to zní Jennifer i líp. Za mě pořád nepřekonala Zimní lidé. Opět mě mnohem více bavila část z minulosti než přítomnosti, ale nemohla jsem se úplně začíst, nevím čím to bylo. Ale je pravda, že závěr mě překvapil a trochu mé hodnocení vylepšil.

Rosse
27.10.2023 5 z 5

Od začátku až do konce jsem přemýšlela nad jednotlivými souvislostmi a snažila se na jejich vyuzlení přijít dřív, než nám jej autorka naservírovala.

Jennifer opět napsala další příběh, který mi ještě dlouho bude ležet v paměti. Autorka má ten dar, že vás do děje vtáhne a pustí až na samotném konci. V jejích knihách se nikdy nejedná pouze o mrazivý příběh - vždy je v tom něco víc a to se mi na jejích knihách líbí.

Ráda bych také podotkla, že není nutno se bát toho, že je kniha označena pod štítkem "duchařský horor". Jak už jsem několikrát zmiňovala - autorčiny knihy jsou mysteriózní s hlubším příběhem a jediné, co vás může na knize vyděsit jsou samotné myšlenky, které vám možná nedají spát. :))

gordon13
17.10.2023 5 z 5

Klub monster je samozřejmě další úžasná, nápaditá a atmosférická
kniha skvělé J. McMahon. Parádní a chytlavý příběh z psychiatrické
léčebny, se kterou je to vlastně všechno trochu jinak. Skvělé je vyprávění
viděné dětskýma očima, děj je nepředvídatelný a vyústění excelentní!
Vynikající kniha!

Kenan
29.09.2023 4 z 5

Horor to není. Ale je to zajímavé, místy vedoucí k nepříjemným pocitům. Rozuzlení celého příběhu se mi líbilo a bavilo.

kanitsuj
22.09.2023 4 z 5

Poměrně dlouhou dobu jsem se nedokázala do příběhu začíst. Knížku jsem dokonce na několik týdnů odložila stranou, že se k ní vrátím, až budu mít tu správnou náladu v četbě pokračovat. Autorka mě totiž ještě nikdy nezklamala a nelituji ani v tomto případě, při četbě některých pasáží mi opravdu běhal mráz po zádech a čím více jsem se blížila konci, tím čtivější mi knížka připadala. Pointa mne překvapila a to hned několikrát. Bez té druhé bych se obešla, protože v mých očích příběhu zbytečně ubrala. Přesto si myslím, že tento příběh patří mezi to nejlepší, co autorka dosud napsala. Má originální námět a působí velmi osobním dojmem. Čtenář prožívá příběh s hrdiny a tak to má být.

Arlienen
20.09.2023 5 z 5

Od autorky jsem kdysi přečetla Vermontské psycho, které se mi líbilo. Autorka píše čtivě a vtáhne čtenáře do příběhu. Stránky mi rychle mizely pod rukama. Vážně jsem se nemohla od knihy odtrhnout.
Kniha je označena štítkem ,,horor", ale podle mě to tak není. V knize jsou zmiňována různá monstra a občas tam je nervy drásající atmosféra, toť vše. Čtenář se u knihy rozhodně bát nebude.
Kniha je psaná ze dvou pohledů a ve dvou časových rovinách. Upřímně, tohle se mi na knize líbilo a vlastně mě to nutilo číst dál. U knihy má čtenář pocit, že něco takového už četl. Já jsem ten pocit měla a vlastně jsem dopředu předvídala, co se bude dít dál. Ono ejhle. Bylo to úplně jinak! Ten konec jsem vůbec nečekala. Proto dávám knize 5 hvězdiček. Dokázala mě příjemně překvapit.

PetaZ
19.09.2023 5 z 5

Kniha se mi hodne libila, i kdyz horor to opravdu nebyl.. Rozuzleni me mile prekvapilo, byla jsem uplne mimo v hadani :)

zsykorova
09.09.2023 4 z 5

Další skvělá kniha autorky. Tentokrát jsem se ale nebála jako u jiných jejích děl, ale tento příběh mi pořádně zamotal hlavu. Trošku mě zklamal konec, ale jinak to bylo dobré čtení.

Pavlína2019
02.09.2023 5 z 5

Mě se kniha moc líbila.
Jako všechny od autorky.
Má příjemný styl psaní, píše nápaditě a zajímavě.
Líbí se mi střídání času a vypravěče.
Navíc celou dobu člověk uvažuje, jak to bylo - a nakonec je vše trochu jinak.
Taky prostředí psychiatrické léčebny je zajímavé.
Doporučuji.

Dáma s hrnstjm
22.08.2023 3 z 5

Lákavá anotace, v knize to celé ale trošku drhne... Jednoznačným kladem a prvkem udržujícím napětí je střídaní časových rovin a popis událostí z pohledu různých postav. To použila autorka i v jiných knihách, to funguje. Závěr je fajn, částečně předvídatelný (lépe řečeno, autorka v knize zanechala několik indicií, které naznačovaly určité skutečnosti), částečně překvapivý. Co mi vadilo, byla dětská posedlost "monstry" a vše kolem toho jejich klubu, nedokázala jsem se na to dívat dětskýma očima a jako dospěláka mě to spíš vytáčelo svojí naivitou. Čtenářský zážitek mi ale nejvíc rušil překlad - nadužívání slova "monstrum," na každé stránce aspoň desetkrát... já vím, že pro tuto knihu to mělo specifický význam, ale nejsem si jistá, že bylo nutné takto otrocky překládat v každé situaci a totálně rezignovat na synonyma (a že jich čeština má!) Bylo to neskutečně ubíjející, vždyť to slovo je nacpáno i v českém názvu, zbytečně...

qydko
07.08.2023 5 z 5

Knihy Jennifer McMahon jsou tak neuvěřitelně čtivé, že jsem ochotná jim odpustit i to, že mě některé postavy vytáčí a některé konce nevyhovují. A že mě vlastně vůbec nebaví duchařské knihy.

Susan94
03.08.2023 3 z 5

Byla jsem touto knížkou zklamaná. Vždy jsem se u autorky dočkala precizně vypracovaného duchařského příběhu, ze kterého jsem vždy měla husí kůži. Celkem zajímavý děj, s dobrými zvraty, ačkoliv na konci do dopadlo nějak moc dobře...

Štítky knihy

tajemství horory příšery, monstra

Autorovy další knížky

Jennifer McMahon
americká, 1968
2017  83%Zimní lidé
2020  82%Pozvaní
2018  74%Vermontské psycho
2022  79%Tajemství pramenů
2023  77%Klub monster

Kniha Klub monster je v

Právě čtených4x
Přečtených130x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených3x
Knihotéce127x
Chystám se číst135x
Chci si koupit49x
dalších seznamech7x