Skryté karty

Skryté karty https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418378/bmid_skryte-karty-u4S-418378.jpg 5 1348 378

Na elitní soukromé škole Heathcrest dojde k tragickému úmrtí třináctileté žákyně. Zdánlivě jasný případ sebevraždy inspektorku Kim Stoneovou těžce zasáhne, protože nestačila na místo dorazit včas a dívku zachránit. Snad právě proto se nechce s verdiktem smířit – a když se ukáže, že za smrtí malé Sadie Wintersové je cosi daleko temnějšího, začíná rozplétat předivo vztahů, jejichž nitky v skrytu vedou nejen do vyšších kruhů, ale i hloub do minulosti. Škola je však připravena svou pověst chránit a svá tajemství uchovat i za cenu dalšího zla, bez ohledu na to, koho ohrozí – včetně inspektorčiných nejbližších…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Dying Truth , 2018


více info...

Přidat komentář

Janaves
23.04.2024 5 z 5

Další skvělý díl skvělé série.

Mirek240
31.03.2024 5 z 5

Napinava kniha, jejiz tempo bylo doslova vrazedne. Elitni skola, tajne spolky, nepsane dohody a vernost az za hrob. Od techto knih je opravdu tezke zvednout hlavu a delat neco jineho :)


Timkim
26.02.2024 4 z 5

Ach jo, vidíme to ve všech detektivkách.... občas musí někdo padnout....ale že takhle...každopádně příběh dobrý, ne skvělý, jelikož mě nějak unavuje se neustále babrat v minulosti. Lepší jsou příběhy odehrávající se v čase přítomném. Viz Carter, Fields.
Každopádně tito nadlidé, jak si sami o sobě myslí, si nezaslouží soucit. Dnes za solidních 90%

mataj
25.12.2023 5 z 5

Prostředí elitní soukromé školy, kde dojde k několika podezřelým úmrtím. Navíc zde působí tajné spolky, které jsou pojmenované po kartách, členství do nich se neodmítá, a jejichž bývalí členové mají velký vliv dokonce i na současné vyšetřování. Výborný díl, při kterém půjde doslova o život.

Liss93
08.11.2023 4 z 5

Konec mě dost nepříjemně zaskočil, nevěřila bych, že se autorka zbaví jedné z hlavních postav. Autoři krimi jsou obecně známí tím, že nechají přežít postavy které byly pobodané, postřelené, zasažené elektrickým proudem, pokousané zvířaty, mají zlámané všechny kosti v těle, ztratili 3 litry krve a na konci jsou jako rybičky, které ještě ten den podepíší revers a jdou v pohodě domů. Tahle nesmrtelnost hrdinů mi vadí, ovšem v tomto případě bych ráda udělala výjimku.

Lucy
17.09.2023 4 z 5

Tak co řict... prostě tahle série s Kim Stone se povedla a zatím mě vyloženě žádný díl nezklamal,super témata,ze života, napětí..atd. Ale..Angelo Marsons,cos mi.. nám,to provedla, Jako proč? Ten konec, to jsem brečela jak želva a jak píší ostatní,fakt se mi chvilku nechtělo pokračovat. No, uvidíme jestli to dál půjde. Protože mě ta jejich souhra opravdu bavila i jejich povahy. A hvězdu dolů za Keva Dawsona....

Iva095
12.09.2023 5 z 5

Soukrová škola Heathcrest na kterou chodí děti, kteří mají bohaté rodiče. Nesmí chybět ani tajné kluby.
Sám o sobě byl příběh skvělí, ale konec se mi vůbec nelíbil.

janahuba
11.09.2023 5 z 5

(SPOILER) Kniha si zaslouží plný počet bodů. Je to čtivé, napínavé a nelze knihu jen tak odložit. Téma knihy bylo zajímavé, jen ten motiv toho vraha...proč prostě tolik nevinných životů pro pomstu toho jednoho, který zůstal naživu...

A ten konec? NE! Prostě ne. Odmítám!! Proč? V momentě, kdy jsem ho konečně začala mít ráda, tak mi ho autorka vezme? Tohle ti Angelo asi jen tak neodpoustím.

Žanek_Hantec
30.08.2023 5 z 5

Maximálně vychytaná bichla vo elitářský sajtně v bódě pro balikáře. Furt sem si lámal štryclu, gdo za tem vězí a to finále betálný. Trocha levandula byla ta švestka, co valila tlačit mraky. Jasnéch pět šteren!

Alinke
25.08.2023 2 z 5

byla jsem zklamaná, takové poklidné čtení, chybělo mi tam napětí, ale líbilo se mi stmelení kolektivu a jejich vlastnosti.

Evuše
30.07.2023 5 z 5

Skryté karty je rychlý, napínavý a dobře napsaný příběh. Marsonsová skvěle vykresluje prostředí elitní školy, kde se dívka učila, a její postavy jsou dobře prokreslené a věrohodné. Zápletka je plná zvratů a čtenáře nutí přemýšlet až do poslední stránky.
Kniha je také velmi aktuální, protože se zabývá tématy šikany a zneužívání na školách. Zde jsou některé z věcí, které se mi na knize líbily:
Napínavý příběh
Zajímavé postavy
Realistická atmosféra
Skvěle napsaný jazyk
Zde jsou některé z věcí, které se mi na knize nelíbilo:
Některé pasáže byly trochu pomalé
Konec byl trochu předvídatelný

Skryté karty je opět a zase skvělé pokračování Kim a jejího týmu :)

Warty
26.06.2023 5 z 5

Za mě jednoznačně nejlepší kniha ze série. Prostředí utajovaných spolků, privilegované studentstvo a tajemství z minulosti, které způsobí tragédii. Prostě dokonalé.

Aymira
08.06.2023 5 z 5

Nejlepší kniha série. Internátní škola pro děti zbohatlíků, tajné studentské kluby, dávná tajemství...

Ale ten závěr mě teda úplně rozsekal. Vůbec nevím, jak se po něm pustit do dalšího dílu.

2509
06.06.2023 5 z 5

Až do konce jsem byla plná napětí, kdo a jak....ach ty kluby

lucie1744
31.05.2023 5 z 5

Další zajímavá knížka. Přečteno jedním dechem.

beata-betsy2310
07.05.2023 5 z 5

(SPOILER) "Minulost nikdy nezůstává minulostí."

Príbehy Kim Stoneovej sú čím ďalej, tým lepšie. 8 kniha Skryté karty, rozhodne patrí doposiaľ k najlepším, ktoré som čítala. Tentokrát sa dej odohráva v prestížnej škole Heathcrest. Tu študuje iba elita Britskej spoločnosti, budúci lekári, právnici, špičkový športovci či politici, ale aj potomkovia nechutne bohatých či šľachtických rodov.... A práve na pôde tejto inštitúcie, ktorej VEĽMI záleží na dobrom mene dôjde k úmrtiu "problémovej" 13 r. študentky. Všetko na prvý pohľad vyzerá na sebevraždu, a tak by sa táto udalosť i uzavrela, keby na miesto činu neprišla Kim a "hups" všimne si to, čo iným očiam uniká a zo sebevraždy je odrazu vražda. Kim a jej tím čaká neľahká úloha. Heathcrest sa považuje za inštutúciu, ktorá produkuje nadradených jedincov. No Kim cítila, že Heathcrest len vyvoláva v ľuďoch pocit nadradenosti.

"Dokonalost není opravdová. Je to jen slupka, pod kterou se schováva ošklivost."

Zdá sa, že hierachia v škole sa ničím nelíši od iných škôl, aj tu sú 4 kluby kam by chcel patriť skoro každý. No sem sa dostanú len Tí, ktorým príde pozvanie. Pozvanie, ktoré z Vás urobí člena "jednej karty" na zvyšok života. A "Karta se neodmítá!"

Výborná a pre mňa nová zápletka vsadená do prostredia internátnej školy, ktorá má svoje temné tajomstvo. Aj v tejto knihe si autorka zobrala do hľadáčika ďalšiu tému: Ľudskú náturu Potreba niekam patriť sa počíta medzi najzákladnejšie procesy utvárania osobnosti. Všetci patríme k nejakej skupine, či je to rodina, priatelia, kolegovia, cirkev... Máme potrebu byť súčasťou niečoho väčšieho, než sme my sami. No čo sa stane, ak dieťa vstúpi do skupiny, ktorá začne na neho vplývať a tvarovať z neho jedinca podľa svojich pravidiel? Môže spáchať vraždu i dieťa?

"Existují vůbec zlé děti a bylo by toho nějaké schopné?"

Odporúčam prečítať Skryté karty aby ste sa dozvedeli, ako ďaleko niektorí zašli, aby ochránili svoje najtemnejšie tajomstvá.

Johana
17.04.2023 4 z 5

Čtivá, svižná detektivka. Spousta všelijak záhadných úmrtí, zdá se, že na místní elitní střední škole muselo někomu přeskočit... Je na životě ohrožená i geniální hudebnice, která zde studuje? Nu, uvidíme. Chytře vymyšleno.
Základní melodií příběhu jsou karty a jejich motiv mi připadal trochu falešný, ne tak zcela pravděpodobný - proto jen 4 hvězdičky. Jako oddechovou knihu ale určitě doporučuji.

Majulle
15.04.2023 3 z 5

Skvělá kniha, knihy s Kim miluji a u této to nebylo jinak. Byla trošku slabší než ostatní ale i tak stála za to :)

Karoley
22.03.2023 5 z 5

Jak daleko jste ochotni zajít, abyste uchránili svá nejtemnější tajemství?

Moje osmá kniha od Angely Marsonsové a opět skvělé čtení! Školní bratrstva, skryté karty, privilegované bohaté dětičky. Tým Kim Stoneové vyšetřuje sérii podivných úmrtí na soukromé elitní škole. Vraha jsem neuhodla a závěr mě zdrtil!
Vrhám se hned na Osudný slib, abych věděla, co se bude dít dál..

mysce
16.02.2023 5 z 5

Velmi emocionální kniha ze školního prostředí mi doslova vzala dech.
V příběhu hrají hlavní roli podivné tajné kluby na VIP škole, kde za nemalé peníze studují děti nejrůznějších celebrit. Očekává se, že z nich vyrostou vlivné osobnosti, které zde získají kontakty, ze kterých pak budou těžit celý život.
Inspektorka Kim Stoneová se svými parťáky nechce nechat zdánlivou sebevraždu na této škole jen tak. Navíc se zdá, že oficiální místa, škola ani rodina nemají zájem, aby vyšla najevo pravda.
Hutnou atmosféru napínavého vyprávění odlehčují skvostné dialogy, hlavně mezi Kim a patologem Keatsem. To miluju!
Osobně se mi líbí číst celou sérii postupně. Jen tak si naplno vychutnám všechny souvislosti. Čtu krimi příběh a zároveň se moc těším na jednotlivé postavy sympatického týmu vyšetřovatelů.
Tento příběh byl opravdu sakra dobrý, ale na konci jsem se cítila hrozně.
Teď budu potřebovat čas na jeho vstřebání… Dawson je hrdina s nekonečným počtem hvězd.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány anglická literatura tajemství krimi

Autorovy další knížky

Angela Marsons
anglická, 1968
2016  86%Němý křik
2017  92%Tichá modlitba
2016  90%Ďábelské hry
2017  91%Otevřený hrob
2019  95%Skryté karty

Kniha Skryté karty je v

Právě čtených28x
Přečtených1 863x
Čtenářské výzvě173x
Doporučených104x
Knihotéce577x
Chystám se číst398x
Chci si koupit107x
dalších seznamech14x