Kdy?

Kdy? https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/403193/bmid_kdy-Lob-403193.jpg 4 424 130

"Chtěli byste znát datum svojí smrti? Napínavý thriller, který nedokážete odložit. Maddie Fynnová má podivnou schopnost – na čelech lidí vidí čísla. Teprve v den, kdy zemře její otec, si však uvědomí, co znamenají. Znát datum něčí smrti je ale spíš prokletí, než dar. Definitivně se to potvrdí v okamžiku, kdy potká mladíka, jehož poslední den se nezadržitelně blíží. Po té, co chlapec v den své smrti zmizí, obrátí se na Maddie policie. Dívka se tak nechtěně zaplete do pátrání po dalších zmizelých lidech, které odhalí, že byli zavražděni...... celý text

Přidat komentář

adela2230
19.01.2024 5 z 5

Ze začátku jsem se nemohla začíst, ale pak se to rozjelo. Nemohla jsem se odtrhnout, občas tam postavy byly k naštvaní, ale i přesto skvělá kniha.

Ticiana
08.01.2024 4 z 5

Knihu jsem nemohla odlozit, ale je pravda, ze ti agenti FBI me fakt stvali a rikala jsem si, ze tak to nemuzou delat. Pribeh byl hezky vystaveny, fakt dobrej napad. Hodne YA knizek ma skvele pribehy.


stelka_knihomol
29.12.2023 4 z 5

Nic jsme od toho neočekávala, ale vážně dost mě to překvapilo. Prvních sto stránek jsem nad knížkou spíš kroutila očima, ale pak najednou BUM! A mě to začala hrozně bavit.
Nevím, čím to je, ale tenhle žánr YA knížek mi přijde docela kvalitní, alespoň podle toho, co jsem četla. Většinou nic moc neočekávám, a pak jsme překvapená.
Každopádně to bylo dobře napsané, vraha už jsem teda odhalila trošku dřív než byl odhalen v příběhu, to ale nijak nesnižuje moje hodnocení. Jediné, co mi do příběhu trochu nesedělo, byla ta dívčina schopnost. Trošku mi přišlo, že si ji autorka upravovala podle toho, jak bylo v dané situaci potřeba.
Jinak ale fajn čtení.

Leona333
21.12.2023

Už dávno nejsem dítě a ani za mládež se schovávat nemohu..., i když některé příběhy pro náctileté se mi čtou dobře... Tentokrát bohužel ne.
Kdy? Je kniha, která působí dle mého místy dosti naivně, místy chaoticky... a díky hlavní hrdince zde, i tak nějak iracionálně, či úsměvně.... Nápad udělat pro náctileté dobrou krimi, se přeinstaloval v "řadu čísel", které jsou pro Maddie emočně náročné, stejně jako bylo pro mne náročné, dočíst tuhle knihu.
Hodnotit pro tentokrát hvězdičkami nebudu. Knížce by to bylo jen na škodu a já si hold musím přiznat, že ne všechny knihy pro náctileté, jsou i pro mě...

Adriena838772
18.11.2023 5 z 5

Strašně moc se mi to líbilo a doufám že od téhle autorky vi jde něco podobného

simca9342
09.11.2023 5 z 5

Ona ví, kdy se to stane...
Říkat někomu o tom, kdy zemře nebo vůbec znát přesné datum jeho smrti není přirozené. Pro Maddie je to ale znamení, že její otec je pořád s ní. On byl první, na kom jeho dcera viděla čísla bez toho, aby znala jejich význam. Jednoho dne se z práce kvůli přestřelce nevrátil domů a Maddie s mámou poznaly,co ta data na čelech všech lidí znamenají. Ten "dar" má jen Madelyn. V šestnácti letech sděluje lidem, kteří za nimi chodí domů to, co se bojí říct i profesionální lékař. Předpovědi jsou mrazivé a podle slov několika klientů lživé jen aby dvě ženy získaly peníze. Finance jim však přinášejí obživu a pokrytí základech potřeb.
Když mladý kluk v den, kdy má zemřít záhadně zmizí za mladou "věštkyní" přijde policie a osoby, které zná Mads jen podle čísel přinášejících smrt jsou prohlášení za mrtvé...
Maddie spolu s kamarádem Stubbym a strýčkem Donnym začínají rozplétat klubko záhad, které povede k nečekaným věcem.

Detektivka jak má být, mráz jde do morku kostí, takže za mě ano!

Zuzka_Zuu
24.10.2023 5 z 5

Zajímá zápletka, rozuzlení a úsměvný konec. Líbilo se mi propojení nadpřirozeného daru a do toho pátrání po vrahovi. Byla jsem ráda za to, jak to dopadlo s maminkou hlavní hrdinky, ulevilo se mi. Nápad na knížku rozhodně originální. Skvělý příběh :)

ElenaM
05.09.2023 3 z 5

Perfektní a zajímavý námět mě oslovil asi jako všechny. Knížka se četla dobře. Postavy byly sympatické. Na závěr přijde poselství, které má kniha předat.

Za mě byla kniha ale trochu utahaná a kdyby měla méně stran, nebylo by to na škodu. Ale to je jen můj dojem. Ostatní to tak mít nemusí.

Ainyska
30.07.2023 5 z 5

Klidně bych snesla i druhý díl.... :)

Zruza
05.06.2023 4 z 5

Tohle je fajn mystery, kterou jsem si užila, ale nic světoborného to také není.

Ivet_V
19.01.2023 3 z 5

Knihu jsem dlouho odkládala, ale konečně nastal její čas. Moc zvratů tam není, až na ten konec. Hlavní hrdinka se zvláštním talentem, byl za mě super nápad. Líbilo se mi taky, jak se jí ten talent na konci vyvíjel. Překvapilo mě v druhé polovině to nově vzniklé skoro přátelství. Hezká kniha na odpočinek.

kamithereader
08.01.2023 5 z 5

Naprosto úžasná detektivka!!! Knížku jsem si vzala jen tak, bez očekávání a naprosto mě dostala. Velmi napínavý děj až do konce. Knihu bych doporučila všem.

Ana72154
19.10.2022 4 z 5

Osobně se mi líbil nápad děje knihy, který jsem zatím nikde jinde nečetla.

BarkaS
01.10.2022 4 z 5

Po dlouhé době originální nápad. Ano, trochu kulhající, ale pořád super. Raději bych si přečetla příběh třicetileté Maddie než puberťačky, ale i tak jsem si čtení užila. Svižné, trochu naivní, ale originální.

Surikatka2308
15.08.2022 4 z 5

Měla jsem jiná očekávání... Knihu asi znovu nepřečtu. Námět je velmi dobrý, ale zpracování jsem čekala jiné. Hrdinka má očividně trochu delší vedení, než pro mě bylo přijatelné.

poník654
16.05.2022 5 z 5

Kniha se moc líbila. S hlavní hrdinkou jsem se dokázala ztotožnit a moc se mi líbila její schopnost (věřím, že to někdy může lézt na nervy, ale přesto to je hustý). Ze začátku byl detektiv Faraday pěkný blbec a čekala jsem, že ten titul blbce mu zůstane. Dlouho jsem si myslela, že zatčený(nebudu uvádět jméno, jelikož nechci spoilerovat) byl doopravdy vrah. U knihy hlavně oceňuji to napětí.

lenka0347
11.05.2022 4 z 5

Ze začátku mi trvalo, než jsem se začetla. Moc mě to nebavilo, ale pak mě to chytlo a bylo to úžasný. Občas mně hlavní postava a její kamarád trochu vadili. Agenta Faradaye jsem ze začátku neměla ráda, protože Maddie nevěřil, že vidí čísla, ale pak ji uvěřil a oblíbila jsem si ho :) Bylo to hrozně napínavý a nemohla jsem se odtrhnout. Pořád jsem přemýšlela, kdo je vrah a konec jsem vážně nečekala! Úplný konec mi přišel trošičku přeslazený, ale i tak se mi knížka líbila.️

Darja.8
06.05.2022 5 z 5

Zajímavý příběh.
Nevím jak vy,ale já bych nechtěla vědět svoje datum smrti.

Alienn
14.04.2022 4 z 5

Originální námět knihy, velmi dobře se četla, hlavní hrdinka mi byla sympatická. Příběh hezky plyne, nepostrádá napětí. Mohu jen doporučit.

Sumatrae
19.03.2022 5 z 5

Pribeh se mi libil, zajimavy napad, dobre propracovana napinava detektivka, prijemne postavy Skoda, ze u nas vysla od autorky jen tato kniha