Tvůj stín

Tvůj stín https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/208812/tvuj-stin-208812.jpg 4 513 112

Kathryn Danceová série

< 3. díl >

Někteří fanoušci jsou ochotni pro své idoly i vraždit... Pro Kayleigh Towneovou, krásnou a úspěšnou zpěvačku, to byla jen rutinní odpověď nadšenému fanouškovi. Pro Edwina Sharpa byl její mail nezpochybnitelným důkazem, že ho Kayleigh miluje. Ano, oni dva jsou spřízněné duše a na tom nic nezmění ani výhrůžné dopisy od jejích právníků, ani předběžná opatření soudu. Edwin o její lásce nepochybuje. A nepochybuje tudíž ani o tom, že svůj poslední hit nazvaný Tvůj stín napsala jen a jen pro něj. Kayleigh se připravuje na koncert ve svém domovském městě a má podivný pocit, že ji někdo sleduje. Co když je to zase ten podivín Edwin? Copak se ho nikdy nezbaví? Ten člověk o ní ví děsivě mnoho a stále podléhá své šílené představě o tom, že si jsou souzeni... Kayleigh to teď ale nemůže řešit, a tak požádá o pomoc svou přítelkyni Kathryn Danceovou. A pak jí kdosi v noci zavolá a do telefonu pustí začátek písničky Tvůj stín. Krátce poté je nalezena zohavená mrtvola člena kapely a způsob, jakým byl hrůzný čin vykonán, evokuje slova první sloky přehraného hitu. Kathryn Danceová velmi dobře ví, že psychopati se nikdy nespokojí s jednou vraždou – a samozřejmě stejně dobře ví, že Tvůj stín má mnohem více než jednu sloku...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Domino
Originální název:

XO , 2012


více info...

Přidat komentář

boeink
09.04.2024 3 z 5

Ufff! Tohle mi teda moc nesedlo. Nebavila mě ta omáčka z hudebního prostředí a taky ty forenzní chytrosti, když se na scéně objevil Rhyme. Bylo to takové moc zdlouhavé a místy nudné. Bavila mě až poslední část knihy, kde vlastně byla jediná akce celé knihy. Četla jsem už rozhodně lepší detektivky.

Belanna
15.02.2024 5 z 5

U tohoto dílu mi trochu nesedlo prostředí. Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykla na atmosféru. Nicméně detektivka to byla jako od Deavera, napínavá s rozuzlením až na samém koci.
Navíc se tu setkáváme i s Lincolnem a Amélií a to o počtu hvězd rozhodlo.
Poslechla jsem si i zmíněné skladby. Náš folk a country se mi líbí o hodně víc.


Cassidy.L
17.12.2023 5 z 5

Další skvělé dílo z pera autora. Kniha je napínavá, čtivá a nečekaná (alespoň pro mě :) )

bigben
15.12.2023 4 z 5

Další dobrá detektivka s odhalením všeho až na konci:-)

maure
01.07.2023 2 z 5

Za mě slabší z Deaverových knih. Řemeslně je sice napsaná dobře, čte se dobře, ale Kathryn jako postava za mě neutáhla děj. Spis, než aby vedla vyšetřování, se veze a k rozuzlení přispívají spíše návštěvy. Romantická linka mi tu také moc nedává smysl

Luigi1
26.03.2023 5 z 5

Tato kniha se povedla doporučil bych ji k dalšímu čtení

Gaeberys
28.01.2023 3 z 5

(SPOILER) Hudební prostředí je mi cizí a nijak mě nenadchlo. Přítomnost Rhyma potěšila, ale byla naprosto zbytečná.
A protože se série s Kathryn stala okrajově červenou knihovnou (v dobrém!), tak NE NE NE NE NE, takdle to dopadnout nemělo :´-(((

Faila
17.01.2023 4 z 5

Co kniha, to perla. Často mi u autorů, detektivek zvláště, připadá, že se naučili nějakou zajímavou teorii a napsali detektivku jen proto, aby se mohli se svými znalostmi pochlubit čtenáři. U Deavera mě to ale nenudí a nepřijde mi to tolik na sílu jako u jiných jeho kolegů. Mám ráda zajímavá a netypická prostředí, ve kterých se Deaverovy knihy odehrávají. Líbí se mi jím vykreslené a poměrně propracované postavy a děje (dějů) se často nemůžu nabažit.

janik6969
14.09.2022

zbytečně moc technických údajů ze světa hudby, stále se opakující slovo kineze a kladení důrazu na tento kriminalistický obor, pro mě by stačilo 2/3 děje, nadbytečná vsuvka s Rhymem, bez něj by to taky zvládli vyřešit. Shrnuto a podrženo: přesto že byla zápletka dobrá, mě to kvůli zdlouhavosti moc nebavilo.

Dédečko75
28.07.2022 5 z 5

Skvělý námět a zapletkou jak ze zivota

janina66
12.04.2022 3 z 5

Audiokniha čtená Miladou Čechovou, už ji poslouchat bylo utrpení. Další polovina knihy absolutní nuda, nezáživné, zdlouhavé pasáže o ničem důležitém. Teprve druhá polovina knihy se mi líbila, i když pachatel byl nejdříve podezřelý, pak zase nebyl a pak byl, tak to už bylo na mě moc. Zajímavé téma, které se dalo uchopit svižnějším tempem bez zbytečného balastu kolem.

postrach
28.03.2022 4 z 5

Přečetla jsem spící pannu a Zapadákov.Tento díl zatím nejlepší.Zpěvačka a stalker Edwin jsou dobře napsané postavy...

faba
18.02.2022 3 z 5

Audiokniha: Čte Milada Čechová. Kniha z hudební branže, která je autorovi blízká. Myslel jsem, že to bude opět bez Rhyma a Amélie, ale nebylo. I když tam moc nevystupovali. Ne že by mně vadili, ale chtěl jsem příběh s normálním vyšetřováním. No, ale ke knize. Jak se na Deavera sluší a patří, opět nezklamal. Ale bohužel se žádný wau efekt jako v Tanečníkovi nekonal.
Pachatel nejprve byl jasný, pak nebyl, potom opět byl, následně už to bylo na beton jasné, ale pak najednou je nevinen, potom 100% nevinen, a nakonec vinen. To je maglajs co? V tom se teď nevyznám ani já sám. Ale dopadlo to dobře. Na konci trochu limonáda, ale... Byla to první kniha s Kathryn Danceovou, kterou jsem „přečetl". Nebylo to špatné, dám ***. Ale spíše **1/2.

begonie226
21.01.2022 4 z 5

Postavu vyšetřovatelky Kathryn Danceové mám v oblibě. Je to expertka na kinezickou analýzu, ale i žena, která má svoje vlastní problémy v osobním životě. Tentokrát se jí poněkud zkomplikuje dovolená, kterou chtěla věnovat své zálibě. Téma knihy bylo dobře propracované,napínavé až do poslední stránky, jen těch textů písní na mě bylo poněkud hodně.

rumund
03.01.2022 3 z 5

Knihy Jefferyho Deavera mám celkem v oblibě, ale takhle mě zas tak úplně nechytla. Konec knihy už byl sice lepší, ale stejně víc jak 3hvězdy si ode mne nezaslouží. Na mne příliš mnoho jmen, které se mi v příběhu pletli. Možná, že jsem trošku zaspal začátel a pak mě kniha už nevtáhla úplně do děje.

Mirkatka
22.12.2021 3 z 5

Napínavá kniha plná zvratů. Občas jsem si od ní musela chvilku odpočinout, trochu řezničina.

Leny66
16.10.2021 5 z 5

Knížka mě bavila. Je plná zvratů.

Katulinka69
24.08.2021 3 z 5

Prvních 100 stránek nuda,dalších 100 stránek už bylo fajn a když při 300-té stránce dorazil Lincoln nemohla jsem knížku odložit

jaroiva
29.11.2020 5 z 5

Jako vždy je nakonec všechno jinak.
První kniha, kde mě autor tak dostal, byl Tanečník, teď po pár dalších knihách, už mu to tak nebaštím, jako na začátku, ale jsem o to zvědavější, jak to nakonec všechno převrátí. A i tentokrát to popřehazoval bravurně.
Opět skvělá detektivka, která by se přečetla na jeden zátah, nebýt tak dlouhá.

ydnac
01.09.2020 5 z 5

Kathryn Danceovou jsem si oblíbila stejně jako Rhyma a Sachsovou :-) Moc mě baví a doufám, že se dočkáme dalších pokračování..