Jediná maličkost

Jediná maličkost https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/394653/bmid_jedina-malickost-Ny7-394653.jpg 4 586 123

Bethin život se po smrti její sestry zásadně změnil. Rodiče by ji nejradši zamkli pod zámek a věří, že jediný způsob, jak ji ochránit, je hlídat každý její krok. Když se Beth jednoho večera vykrade z domu, pozná nového souseda Chase. Je nadšená, že má tajného kamaráda. Je to vlastně jen maličkost, něco, co je pouze její. Beth ovšem netuší, jak obrovské její tajemství doopravdy je… Chase právě propustili z vězení pro mladistvé a je odhodlaný začít nový život. Je toho mnoho, za co se musí kát, včetně role, již sehrál té noci, kdy zemřela Bethina sestra. Beth, která má právo ho nenávidět víc než kdo jiný, je ochotna mu dát druhou šanci. Zakázaná láska je to poslední, co kdokoli z nich čekal, ale čím víc času spolu tráví, tím hlubší city je pojí. Beth se tak musí rozhodnout – buď se bude držet pravidel, nebo riskovat, že vše ztratí…... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

One Small Thing , 2018


více info...

Přidat komentář

bafuskyBaf
10.04.2024 4 z 5

Ježiš, ty její rodiče mě teda neuvěřitelně štvali...strašný. Jinak pěkný příběh, hezky se to četlo.

Pája699
21.02.2024 4 z 5

Kdyby mě Bethininy rodiče neštvali svým chováním celou knihu, asi by se mi příběh líbil více. Tohle bylo za mě psycho to jejich chování a tlačení na sílu. Ani se nedivím, že se Beth takhle bouřila a dělala blbosti... :-)

Určitě silné téma, plné bolesti, odpuštění, šikany a ztráty svobody.

Chase byl zlatíčko a jeho povahu jsem vážně obdivovala. Byl to prostě frajer a já jsem mu nehledě na okolnosti moc fandila.

„Co je tvoje dnešní maličkost?“ zeptám se, zatímco přecházím po sousedovic trávníku směrem k naší zahradě. „Ty“


kikikrat
16.02.2024 4 z 5

Začetla jsem se od první stránky a chtěla jsem číst dál a dál. Byla jsem tak rozlobená na rodiče Beth, jako bych to prožívala s ní. Občas mi i ona lezla na nervy, tím jejím pobíháním, lhaním a podobně ale já už nejsem puberťák, nemám tolik pochopení. Určitě musím zmínit, že v knize je spoustu závažných témat jako ztráta blízké osoby, ztráta svobody a další. Tyhle témata jsou tu skvěle vykreslené a zasáhnou vás. Těším se na další knihy autorek.

Rapeh
28.01.2024 3 z 5

Velmi čtivé, určitě na knihu koukají jinak matky dospívajících a jinak mladí lidé. Mimo romantiky mne v knize Velmi zaujalo téma viny a trestu, odpuštění a truchleni.

tittanie
14.08.2023

Za sebe musím říct, že jsem zklamaná a vlastně ani nevím, co dalšího napsat.

knihyKeMne
15.06.2023 4 z 5

Pořádná slaďárna, však ji taky v originálu vydalo Harleqiun Teens :-) Psaná velmi jednoduchou a velmi čtivou formou, i když musím přiznat, že mému věku už trochu vadila ta spousta ryze holčičích problémů s dospíváním. Příběh jinak ukazuje zajímavé pohledy na to, jak se vyrovnat se ztrátou, ať už milované osoby, nebo svobody. A naznačuje cestu, tímto přestává být jen sladkým románkem z červené knihovny, ale možná i do jisté míry může posloužit i jako taková "příručka k přežití".

Ishir
30.05.2023 5 z 5

Kniha je čtivá a moc pěkná.

michaelakoc
20.05.2023 2 z 5

Beth a Chase - 2 strany jedné tragédie.

Jak se rodiče vyrovnávají se ztrátou jejich dcery? Jak se Beth vyrovnává se ztrátou své sestry? A co Chase, který nikde nepřestane cítit vinu za to, co se 3 roky zpátky stalo, i když si svůj trest už odpykal? A co jejich okolí, které se jim snaží určovat, jak by se měli chovat?

Když se Beth seznámí s Chasem nemá ponětí o tom, kdo je, ale už je pozdě. Chce naštvat své rodiče, proto tu noc udělá to, co udělá. Když se pak dozví, kdo Chase doopravdy je, už není cesty zpátky.

Kniha je příjemnou romantikou spíše pro mladší ročníky. Ale citlivě zpracovává témata ztráty, viny, vzteku a odpuštění, tím je kniha jedinečná.

miša63
27.04.2023 5 z 5

Kniha se dobře četla, příběh spíš pro mladší ročníky, ale pohoda

Pajuss27
24.03.2023 5 z 5

Celou knížku se mi chtělo brečet. Ano, něco z toho si Beth zasloužila.. ale většinou mi jí bylo hrozně líto. Ale jinak jsem čekala více spicy scén, protože jsem byla zvyklá že autorky takhle píšou (zejména Elle Kennedy) ale vlastně ve výsledku mi to tolik ani nevadilo. Skvělá smutná oddychovka.

Arsi
06.01.2023 5 z 5

Smutná, ale krásná kniha.

MAU256
28.12.2022 5 z 5

Smutný příběh o smrti a o tom, jak se ti, kteří tu zůstali s ní musí vyrovnat. Každý se se svým smutkem vypořádává jinak, každý se s tím snaží vyrovnat, ale nemusí na to být sám. Je to čtivá knížka, i když se smutným příběhem, kterou mohu jen doporučit.

"Co je tvoje dnešní jediná maličkost?" zeptám se, zatímco přecházím po sousedovic trávníku směrem k naší zahradě. "Ty".

Políbím ho. Před svými rodiči. Před Jeffem. Před všemi, kdo nás možná míjejí. Líbám ho, protože to je na dlouhou dobu naposledy.
"Počkám na tebe," zamumlám. "Budu tam, až budeš připravený. Až budeme oba připravení."

Karola050716
31.10.2022 2 z 5

Hodně melodramatické a buď jsem na to neměla náladu, nebo už jsem stará, ale nesedlo mi to, marně jsem hledala nějaké spříznění s hlavní hrdinkou a všechny zvraty mi přišly hodně náhlé a na sílu, třeba ta smlouva s rodiči. Něco skutečného se mi od autorek líbilo víc.

Zuzanka45
18.07.2022 5 z 5

Nádherná kniha. Plná smutku, radosti, vzteku a odpuštění.

vlkove
14.05.2022 5 z 5

Moc povedená kniha. Oceňuji, že je to samostatná kniha. Moc se mi líbil příběh i zpracování. Postavy byly propracované a do hlavní hrdinky jsem se dokázala nejednou vcítit. Rodiče Beth a Jeff byli teda solidní psycho.
Opravdu moc pěkná kniha s romantickou linkou a se spousty těžkými situacemi. Moc doporučuji třeba fanouškům knih od Mony Kasten nebo Colleen Hoover.

knihovnička007
03.05.2022 5 z 5

Je důležité se na něco těšit, aspoň na jednu maličkost...
Občas velmi smutné čtení, ale kniha mne bavila.
Více v recenzi nebo na FB Tučňákův knižní svět.

jitka_dankova
17.04.2022 4 z 5

(SPOILER) Příběh dvojice, která se do sebe neměla zamilovat. (pozor spoilery) Rozhodně nejde o odpočinkové čtení, naopak, tohle je náročný young adult se vším všudy: špatné vztahy s rodiči, zkušenost z vězením, neustálá otázka viny a trestu, vyrovnání se se smrtí sourozence, snaha naštvat rodiče za každou cenu, nedospělost i postupné dospívání, pokus o znásilnění, šikana, ... prostě při čtení se čtenář nenudí. Nejde ani o žádnou velkou romantiku, neboť dvojice se spolu vyspí hned na začátku a následně se celou knihu už téměř nedotknou a řeší úplně jinou rovinu toho vztahu. No musím přiznat, že mne hodně překvapil ten "dospělý" závěr. Byl až moc dospělý. Nějak jsem tomu nemohla uvěřit, že to pojmou takhle a že to budou potřebovat oba takhle. No ale proč ne. Tenhle příběh rozhodně není pro každého, kdo ale chcete "těžší" čtení, pustťe se do toho.

Barbara182
07.04.2022 3 z 5

Vcelku dobře napsaný příběh o tom, jak těžké je vyrovnat se se smrtí někoho v rodině. Dost mě deptalo jak rodiče Beth dusili, jako teenager měla minimální šanci se proti tomu bránit, její pocity mi dost připomínaly mně samotnou v období puberty :-) A taky bylo dost smutné, že náctiletá Beth je ve městě de facto jediná, kdo je schopen akceptovat, že si kluk, co při nehodě zabil její sestru, svůj trest už odpykal a že je čas mu odpustit a nechat všechny pohnout se dál. Některé drobnosti tam sice malinko skřípaly, ale jinak pěkné čtení.

PeťkaW.
09.03.2022 2 z 5

Od autorek jsem zatím četla vše, co u nás vyšlo a na jejich další knížku jsem se vážně těšila. Chtěla jsem po několika hutnějších knihách něco oddechového. Což o to, oddechové to bylo, jenže taky hrozně jednoduché... naivní... bezduché. Vím, že komentářem i hodnocením vybočuju, ale zkrátka mě zamrzelo, že vím, že to spisovatelské duo umí podstatně líp a tady to z nějakého důvodu nebyly schopné hodit na papír. Hlavní zápletku jste měli prokouknutou během 10 stran, VŠECHNY postavy, které se v příběhu objevily, mě něčím rozčilovaly a nebyla jsem schopná se přes jejich jednání přenést. Navíc se motaly v kruhu myšlenek a vzorců chování, vývoj byl minimální. Občas jsem se přistihla u toho, že konce vět jenom tak prolítám očima, protože jsem věděla, co v nich bude. Hlavní "wou" odhalení bilo do očí od první narážky. Zkrátka... tohle mi vůbec nesedlo. Možná jsem už na tuhle prvoplánovou teen romantiku stará? Možná nebyla na podobný příběh ta správná nálada? Kdo ví... ale za mě tohle ne. Kdyby to šlo, tak je to 2,5 *

Ralemo
26.02.2022 5 z 5

(SPOILER) Krásný, smutný příběh o mladické nerozvážnosti. Bohužel nehody se stávají a i to se stalo Chasovi v době jeho puberty. Odnesla to Bethanina sestra, každopádně Chase si za to vytrpěl už dost a Bethy se mu snaží pomoct a zárověn tím pomoct i sama sobě.

Osudové setkání dvou zlomených duší, které si vzájemně pomáhají za lepší budoucností. Každý si zaslouží druhou šanci, Chase ji dostane od Beth a nakonec ji využije se vším všudy. Beth dostane rozum, vybere si správnou cestu a nakonec i její rodiče pochopí, že ji sice mohou chránit, ale veškerá jejich nadměrná ochrana ji spíše dusí. Nakonec i oni Chasovi odpustí a uvědomí si, že to byla bohužel nehoda, kterou z velké části zavinil Rachelin přítel.

Smutný a dojemný příběh, taková jednohubka přečtená za pár hodin. Moc hezky napsané, stručně, jasně, žádné protahování.