Instinkt

Instinkt https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515187/bmid_instinkt-hgR-515187.jpg 4 92 17

Detektiv Jane Rizzoliová a patoložka Maura Islesová jsou zpět! Po delší době se vrací, aby rozpletly další napínavý případ, tentokrát vraždu, která se zdá naprosto nesmyslná. Kdo by zabíjel zdravotní sestru, obětavě se starající o pacienty na JIP? Bezdětnou vdovu, kterou měli všichni v okolí rádi? Šlo o náhodné vloupání? Několik indicií ovšem naznačuje, že oběť krátce před smrtí po čemsi pátrala. A je tu ještě jedna osoba, která se pokouší zjistit víc, než by možná měla – Janina matka Angela se ve snaze odhalit tajemství svých sousedů zaplete do situace, ze které možná nevyvázne živá…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Listen to Me , 2022


více info...

Přidat komentář

harena
23.03.2024 4 z 5

Knihy Tess Gerritsen se vždy čtou dobře, ani tato není výjimkou, ale její dřívější knihy byly napínavější , čtivější a líbily se mi víc , ale tady jsme si užili i trochu humoru. Takže uvidíme, jak se Tess povede dál.

Satyrka
14.01.2024 5 z 5

Díky komentářům a hodnocením zde, jsem po přečtení všech předchozích dílů váhala, zda si pořídit i tento, a nakonec jsem to nechala být. Úplně nakonec se mi ale dostala příležitost si tento díl pořídit a hned jsem se na něj vrhla. A... Možná jsem fakt tolik neměla dávat na všechny ty komentáře tady. Protože přestože možná kniha byla trošku jiná, zas tak obrovský rozdíl jsem nevnímala. Ano, napětí bylo rozhodně méně, ale jinak jsem se opět bavila a měla knihu brzy přečtenou. Autorka i tahle série se u mě řadí mezi ty nejlepší krimi série, které mám zatím za sebou.
Co mi ale moc nesedělo, je ten skok. Myslím skok v čase mezi předchozím a tímto dílem. Regina moc nevyrostla od minula, ale od minula je tu docela pokrok v technologii a hlavně zmínky o covidu a mně to prostě nesedělo. Chápu to, ale nesedělo mi to. Dobře, autorka chtěla asi zmínit covid, aby vzdala hold a poukázala na práci doktorů a sester, ale i tak, pro děj to nemělo nějaký velký význam a akorát to trochu poukázalo na ten skok. To je asi taková jediná věc, co mě zarazila.
Jinak opět zajímavé události. Určitě je opět o čem přemýšlet.
Spoilery:
Že nejspíš půjde o genetiku mi došlo, když se zmínilo, že Sofia vyhledávala krevní skupiny. Ale stejně mi to nedoteklo.


Toňula
02.01.2024 4 z 5

Souhlasím s tím, že kniha je odlišná od předchozích autorčiných děl, ale nevadilo mi to..nebylo tu tolik ponurosti , jednodušší způsob vyprávění, ale nijak to neoslabilo napětí a celkový příběh, takže spokojenost..

Heli20
20.12.2023 5 z 5

Zatím nejlepší kniha autorky.Moc se mi líbilo odlehčení ve formě Angely. Napínavé až do konce a člověk se i zasměje.

biairicia
12.12.2023 3 z 5

Kniha se čte dobře, o tom žádná. Ale oproti předešlým dílům je to za mě změna. Skoro jako by to psal někdo jiný. Už to není detektivka či thriller plný napětí a někdy strachu. Za mě trochu zklamání, protože srovnávám s předešlými díly. Jinak celkem fajn.

vera4669
03.11.2023 4 z 5

Na další díl jsem se moc těšila a nezklamal.. Na plný počet to sice nebylo, ale já se chvilkama jak bavila, tak byla napnutá a určitě stojí za přečtení, Maura s Jane jsou fajn dvojka.

mikika
09.10.2023 5 z 5

po dlouhé době opět kniha ze série s Jane a Maurou, tentokrát je příběh soustředěný víc na Jane a kupodivu i její mámu Angelu. střídání různých vypravěčů udržuje soustředění, všechno klape, jen si čtenář musí připomenout, že knižní předloha není tak veselá jako seriál, aby nebyl zaskočený, že vše nekončí radostnými úsměvy....

sadlo
05.10.2023

Výborná detektivka. Ostatně, jako všechny detektivky této autorky.

zazvorka
25.09.2023 3 z 5

Trochu zklamání. Zápletka z mého pohledu příliš různorodá, působila na mne roztříštěně. Takže jsme sledovali vše a nic pořádně. Atmosféra příběhu mi vyhovovala méně, než v předešlých dílech série. Každopádně doufám, že příště bude vyšetřovat hlavně Jane, Maura a spol.
Vince se vrátil, tak snad trochu zabaví Angelu, tentokrát jsme si jí užili dost.

beruska
20.09.2023 4 z 5

Řekla bych, že je to dobře propracovaný příběh, napínavý a poutavý :) ...
Občas je tedy odlehčený jednáním maminky Jane, která je velmi snaživá a její detektivní výkony v ulici konkurují samotné vyšetřovatelce :) :) ....
Určitě to není detektivka, u které se budete bát jít potmě do sklepa, ale i tak se mi to líbilo.... :) ....

kap66
04.09.2023 3 z 5

(SPOILER) Jejej, Tess Gerritsen oslavila letos sedmdesátiny! Mám ji celkem ráda a to, co budu psát dál, nemyslím zle. Možná je ten věk důvodem, proč Instinkt působí jinak než předchozí díly. Předvídatelněji a překvapivě humorněji. Je to dáno především postavou Angely Rizzoliové, jež mi připomněla všechny babky (opět nic ve zlém) "vyšetřující" zločiny a ve své děsivé otravnosti - tím, jak do všeho strkají nos - nakonec vlastně úspěšné. Anotace naznačuje napínavý závěr ("možná nevyvázne živá"), ale působilo to spíš parodicky. Pobavila jsem se, což jsem nečekala. Zatím jen nevím, jestli to byl autorčin záměr. No co, raději pobavená než zhnusená. Jsem zvědavá na příští díl.

Pavlína2019
26.08.2023 2 z 5

Další dobrá detektivka od této autorky, nic víc, nic míň.
Čekala jsem nejspíš něco víc.

cleopatra11
26.08.2023 4 z 5

Vůbec to nebylo špatné, knihu doporučuji.

mysterygirl
19.08.2023 5 z 5

Další skvělý dil

Syda
18.08.2023

Čekala jsem víc, i když příběh vyloženě nezklamal, ale ta vazba...

berila
16.08.2023 2 z 5

Tak tohle je pro mě docela velké zklamání. Čekala jsem návaznost na předchozí díl. ale žádná nebyla. Půl příběhu se autorka věnuje všetečné matce, která si hraje na uličního detektiva, další půlka je samotný thriller s dost předvídatelným koncem. Jakoby autorce docházely nápady. Škoda, předchozí díly byly výborné.

astroweb
15.08.2023 5 z 5

Po delší odmlce jsem si přečetl od oblíbené autorky. Líbí se mi její způsob podání, vyšetřování, propojení s rodinnými epizodami, v této žádný šíleně geniální zločinec, jednalo se spíše o rodinnou anamnézu. Líbilo se.