Jak přelstít ďábla - Tajemství svobody a úspěchu

Jak přelstít ďábla - Tajemství svobody a úspěchu https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/529437/bmid_jak-prelstit-dabla-tajemstvi-svobod-6596671c82e96.jpg 5 88 26

Nejtroufalejší a nejpodnětnější motivační kniha od amerického filozofa úspěchu číslo jedna, kterou napsal v roce 1938, hned po vydání svého bestselleru Myšlením k bohatství. Od vydání knihy Jak přelstít ďábla však bylo upuštěno, protože Hillovou rodinou i poradci byla považována za příliš kontroverzní. Po sedmdesáti letech vychází péčí Nadace Napoleona Hilla a Sharon Lechter, jež původní Hillův rukopis uspořádala, opatřila poznámkami a upozornila na ověřené strategie, které nám umožňují osvobodit se od vlivu ďábla a žít hojný a úspěšný život, jaký si zasloužíme. Zatímco bestseller Myšlením k bohatství nabízí cestu k úspěchu, kniha Jak přelstít ďábla vám pomůže překonat bariéry, které vás brzdí. Tato kniha odhaluje, jak se ďábel, poté co ho legendární guru úspěchu Hill přelstil, vzdává svých tajemství o skrytých způsobech ovládání, které nás mohou zničit. Nabízí citlivý pohled na to, jak svůj osud odevzdáváme negativním myšlenkám, pasivnímu přijímání a fyzické bolesti, a označuje největší překážky, kterým čelíme při dosahování osobních cílů: strach, otálení, hněv a žárlivost. Podle Hillových vlastních slov bylo jeho záměrem pomoci „odemknout dveře námi vytvořených vězení, ve kterých jsou muži a ženy uvězněni“.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Esence
Originální název:

Outwitting The Devil , 1938


více info...

Přidat komentář

SladkaK
12.04.2024 1 z 5

Hledání jehly v kupce sena. Zajímavé hluboké myšlenky skryté ve zbytečném balastu. Neudělá někdo výcuc výcucu z výcucu?

Adapa
31.03.2024 4 z 5

Asi jsem už přečetl v životě velké množství motivačních knih a proto nejsem z této tak nadšený jak většina ostatních komentujících.

Tak nějak nevěřím, že text napsal v roce 1938 Napoleon Hill a cekalo se az do roku 2011 na vydání. Spíše podezřívám Sharon Lecher, že na základě Hillova konceptu a poznámek napsala knihu sama. To brojení proti cigaretám, drogám a podporování zdravé stravy mi prostě nesedí do roku 1938.

Kniha je vedena převážně formou výslechu ďábla, který se chlubí svou mocí ale i dává návod, jak se nechat porazit.

Hlavní myšlenkou je vzít svůj život do svých rukou, nenechat se unášet životem a znát svůj záměr.


kamibe
25.01.2024 5 z 5

Skvělá kniha, kterou po letech ráda čtu znovu a s kamarádkou ještě jednou, až jsme dospěly k názoru, že bude dobré ji vlastnit, takže jsme si ji koupily. Strávily jsme u ní mnoho výborných debat nad pojmy rozhodný záměr, hypnotický rytmus i samotné unášení a sedm principů. Budeme si ji číst s potěšením a zájmem znovu. Je to podle nás kniha nejzásadnějších informací, zasahujících do všech oblastí našich životů.

matogeminimato
22.11.2023 4 z 5

Dobrá kniha od jedného z prvých ,, motivátorov " Napoleon Hilla.Hlavne priamy rozhovor s ,,diablom"predbehol svoju dobu ......Neúspech je pre človeka požehnaním vždy,keď ho núti získavať nové vedomosti alebo vytvárať si návyky,ktoré ho vedú k dosiahnutiu jeho životného cieľa...

maja2712
02.10.2023 5 z 5

Po přečtení knihy jsem naznala, že by měla být součástí mé knihovny pro mnoho moudrých nadčasových slov, které by se mohly tesat do kamene. Jenže byla vydána v omezeném množství a její obliba časem natolik stoupla, že její cena je příliš vysoká. A to asi mluví za vše. Četla jsem pozorně, teď si vypisuji pasáže, které nechci zapomenout. Asi tak.

VNI
31.08.2023 5 z 5

Kniha je nadčasová, dá se číst dokola pro připomenutí "životních pricipů". Toto by měla být povinná četba. Velice poutavá část interview s ďáblem. Pan Hill měl větší vnímání nebyl materialistou, proto dokázal vytvořil dílo, které promlouvá.

vladku
09.02.2023 5 z 5

Kniha napsaná v roce 1938, vydána po 70 letech, až po smrti autora i jeho manželky. 70 let a přesto stále aktuální. Obdiv, jak v té době dokázal autor napsat takovou kritiku, např. i cigaret, školství.
Kniha jako celek je zvláštně napsaná, cítím za to způsob jak se částečně distancovat od slov, nepsal je autor, psal je ďábel. Text je celkem těžký náročný na chápání, místy mám dojem, že je to z důvodu chyb v překladu – opačný význam věty, který člověk pochopí až později z jiného kontextu. Na svou dobu je úžasné, jak kritizuje tehdejší církev, školu, vědu, rozmazlování dětí, kouření, závislosti včetně sexu, udržování manželství kritika z roku 1938, kdy vlastně se takto nepřímo dozvídáme, jak nedostatky přetrvaly i do dnešních dnů. Kritizuje, přitom velmi umně popisuje rozdíl mezi přiměřenou mírou (např. sexu) a nepřiměřenou. Jak umně směřuje myšlenky k sobě, starej se o sebe na prvním místě, přitom v harmonii se spoluprací.
Kniha je plná skvělých myšlenek, jejich stručný výčet by byl dost rozsáhlý a nedokonalý. Např. každý dočasný neúspěch má v sobě střípek úspěchu (Edison a tisíce pokusů se žárovkou). To, co jíme, má velký vliv na duševno, úspěch. Naše okolí, vztahy jakbysmet. Rozhodnost, ovládnutí sebe sama, poučení z nepřízně osudu, ovládání vlivů okolí, čas (utvrzování pozitivních myšlenkových zvyků, rozvíjení moudrosti), harmonie, obezřetnost (ne strach, promýšlení plánu před samotným jednáním).
Doporučuji.

tereza8
18.08.2022 5 z 5

Dílo napsáno v dobách minulých, přičemž obsah je dnes více než aktuální, až z toho jde mráz po zádech.

Martina1725
27.05.2022 5 z 5

Určitě by se dala kniha napsat bez zbytečného hádání se ďábla s autorem. Film a kniha Tajemství z tohoto určitě hodně čerpala. Neuškodí si některé principy osvěžit a já jsem tam našla i pár nových. Přečíst by si tuto knihu měl každý, kdo usiluje o osobní růst.

lucin_a
18.12.2021 5 z 5

Proc mit cil, ke kteremu smerujeme a zname svuj zamer?
Nebyt unasen negativnimi myslenky, ale jednat. Nic nepodleha stejnosti. Vse na svete se meni. Nebat se zmen.

Runinka
07.11.2021 5 z 5

Tak toto by si měl přečíst každý,kdo se v životě "plácá". Nezvykle nadčasová knížka,plná postřehů,které lze přenést do běžného života. Ale je třeba na sobě pracovat. Pojednání o tom,jak nás svírají strachy je asi nejaktuálnější- v dnešní covidové době.

PietroGrencik
27.03.2021 4 z 5

Osobný rozhovor s diablom o osobnom rozvoji.

Čítal som v anglickom originále, čo je trošku náročnejšia staršia angličtina, aspoň som oprášil slovník a mozgové závity :)

Odporúčam

Netopýr_5
14.03.2021 4 z 5

Zajímavé myšlenky, k přemýšlení o osobním rozvoji. Určitě se k nim budu vracet.

Plážovýbarman
17.12.2020 5 z 5

Nejprve jsem chtěla knihu odložit protože mě způsob, jak je kniha napsaná vytáčel ale po chvíli čtení jsem si zvykla a myšlenky a závěry které Hill sděluje čtenářům jsou na svoji dobu opravdu nadčasové a člověk se v nich několikrát najde. Kniha mi otevřela oči v určitých věcech.

ingronik
23.03.2020 4 z 5

První polovina knihy pro mne nebyla tolik poutavá. Druhou polovinu jsem přečetla během dvou odpolední a s chutí. Jsou v ní zajímavé myšlenky.

Dyrmon
05.02.2020 4 z 5

Ze začátku jsem byl trochu skeptický, protože jsem očekával něco jiného a málem bych knihu odložil. To by ale byla chyba, jakmile vám totiž přesně dojde co tím autor zamýšlí, tak vás kniha vtáhne a nakonec vám poskytne naprosto dokonalý pohled na lidskou existenci. Nebo-li návod jak se vymanit ze zvyku unášení. Ďábel je zde v podstatě vyobrazen jako vaše lenivá mysl, která jedná na základě automatického jednání a ne vaším vědomým rozhodováním. Ke knize se budu často vracet.
Co mne ale iritovalo byli přidané poznámky (tučným písmem) paní která tento rukopis přepsala. Poznámky jsou ve většině případů rušivé a co je nejhorší, paní většinou vůbec nepochopila myšlenku autora.

mariva
24.06.2019 3 z 5

Četla jsem většinu knih Napoleona Hilla a tato mi přišla nejméně srozumitelná. Zdálo se mi, že většina velmi dobrých myšlenek se ztrácí ve spoustě zbytečných slov, které tvoří diskuzi s ďáblem.

Affares
20.08.2018 5 z 5

Několikrát při čtení jsem se dostal do situace "a sakra", vždyť má pravdu! Nedivím se, že kniha byla po celá desetiletí zakázána. Nedovedu si představit co by se dělo, kdyby ji tehdy vydal. Myslím, že by jej zavraždil nějaký fanatik z řad církve. A proč? Protože právě církev je jeden z největších posluhovačů ďábla. Právě tato věta zní velmi silně ale po přečtení Vám to bude dávat jistý smysl. Ale kniha vůbec není jen o tomto.
Za mne nemohu jinak, než 5 hvězd. Je to kniha, ke které se budu vracet a vždy bude mít něco, čím mne překvapí.

PS: Kamarádovi se také líbila, ovšem měl výhrady k některým bodům, zde mějte na paměti, kdy byla vlastně napsána ;-)

Dopitlik
09.06.2018 5 z 5

Tahle kniha mě fakt sundala. Měla jednu chybu. Když ji člověk otevře. Nemůže ji už zavřít. Dokud ji nedočte. Hodně mi otevřela oči i mysl. A taky děsí.

ditul
15.05.2018 5 z 5

Chvíli mi trvalo, než jsem se do knihy začetla... Je na ni potřeba klid.. Je v ní plno pravdivých věci, co člověk dělá opakovaně špatně. Dělala jsem si spoustu výpisků nádherných mouder.
*Tvá jediná omezení jsou ta, která si sám stanovuješ.
*Ďábel pravil: "Nutím lidí, aby mě nechali myslet za ně, protože jsou příliš líní a lhostejní myslet sami."
*Nepřízeň člověka nutí, aby prověřil svou duševní, fyzickou a duchovní sílu: tím ho vystavuje tváří v tvář jeho slabostem a dává mu příležitost je překonat.