Jak mě překvapíš?

Jak mě překvapíš? https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/416489/bmid_jak-me-prekvapis-4YT-416489.jpg 3 61 15

Po deseti společně prožitých letech mají Sylvie s Danem útulný domov, práci, která je baví, krásná dvojčata a tak bezproblémovou komunikaci, že dokážou za sebe dokončovat věty. Mají šťastné manželství a domnívají se, že toho druhého znají dokonale. Když před nimi lékař nadhodí možnost, že by mohli spolu prožít dalších šedesát osm let..., propadnou panice. Rozhodnou se osvěžit své manželství tím, že se budou vzájemně překvapovat. Ale jejich projekt Překvap mě – od neočekávaných dárků přes překvapivá setkání v restauraci po budoárové fotografie – přináší řadu lapálií s katastrofálními nebo komickými následky. Překvapení se postupně mění v šokující pravdu. A když vyjde najevo dávný rodinný skandál, začnou oba přemítat, jestli se doopravdy znají tak důkladně. Sophie Kinsella nám svým barvitým líčením excentrických postav, pronikavým pozorováním a osobitým vtipem nabízí portrét manželství, humorný i dojímavý, se všemi jeho složitostmi a příjemnými i komplikovanými stránkami. Kniha poukazuje na to, že i velmi blízcí lidé mívají tajnou komnatu, která si zaslouží objevit.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Surprise Me , 2018


více info...

Přidat komentář

Rozari
13.09.2023 3 z 5

Četla jsem v angličtině. Hlavní hrdinka mi byla spíš nesympatická, jedna z těch žen, které neví co by a nedají pokoj, dokud to nedostanou. Zápletku s otcem jsem nečekala. Za mě oddechovka, nad kterou si opravdu odpočinete. Ale že byste se popadali smíchy za břicho, to asi ne. Sophie Kinsella to umí i lépe ;-)

Zelený.úval
23.07.2022 1 z 5

Dlouho jsem přemýšlela, jestli dát knize aspoň jednu hvězdičku. Už hned od začátku mě štvala hlavní hrdinka, která si myslela, jak mají perfektní vztah. Kniha mě nebavila a nemohla jsem se vůbec začíst. Mírné napětí přišlo, když mělo dojít k odhalení Danovo tajemství. Ale bohužel ani to mě moc neuchvátilo.


Aranel15
30.06.2022 3 z 5

No první část knihy hodně slabá a hlavní hrdinové pořád jen řeší, co budou dělat celou tu spoustu let. Když najedou na překvapení začne to být lepší a když přijde to velké nepříjemné překvapení, tak je kniha dokonce o dost lepší :-)

Dietwithstyle
05.02.2022 3 z 5

Nejprve jsem se nějak nemohla začít, potom mě to chytlo a v poslední třetině knihy se konečně dostal příběh do fáze, kdy mě opravdu zajímalo, jaký bude konec. Fajn kniha na oddech, ale Kinsella to umí i líp..

KateTheBlogger
01.07.2021 3 z 5

Knížky od Kinselly mám ráda, ale u téhle jsem hodně bojovala s hlavní hrdinkou. Zkrátka a dobře mi nesedla a začala se mi líbit až v posledních několika kapitolách. Jinak děj mě zaujal, čekala jsem něco trochu jiného, takže jsem byla příjemně překvapená, že jsem zápletka neuhodla po prvních kapitolách. Příjemné letní čtení :-)

jana79
25.04.2021 3 z 5

Hezký, vtipný příběh. Dej se pěkně odvíjí a a k jakému konci dospěje netušíte. Přečteno za jedno odpoledne, na relax je knizka v pohodě, občas se zasmějete. Ale od autorky jsem četla už několik knih a byly i lepší a některé mám v knihovně dodnes, jak jsou zábavné. Tahle to bohužel neni.
Je sice pěkná,stojí za přečtení, ale vracet se k ní nebudu.

kotatkoz
10.10.2020 2 z 5

Myslím, že z námětu se dalo vytěžit mnohem víc - ostatně těch pár překvapení patří dozajista k nejlepším pasážím knihy, ale bohužel je jich jak šafránu. Jakmile se knížka přehne do rádoby vážnější roviny, absolutně mi to nesedí a je z toho přeslazený brak... Ale holt sto lidí sto chutí, za mě bych cukru ubrala a přidala humoru :)

petulkapeta
28.07.2020 3 z 5

zajimavy přiběh...překvapeni byly vtipne,hlavně had :) no ale už jsem četla lepší...

Kočičáci
29.06.2020 3 z 5

Jak mě překvapíš? ... no nijak zvlášť... bohužel :-(

Sylvie a Dan se při vidině dalších x desítek společně strávených let začnou strachovat, jestli to spolu vydrží, jestli jim vztah nezevšední. Aby tomu předešli, začnou se překvapovat. A tato překvapení jim odhalí nečekané... Stálo to za to? Zkuste se začíst sami :-)

Můj pohled: tohle se Kinselle bůhvíjak nepovedlo. Neslané, nemastné, trochu zívačka. Umí psát mnohem lépe.

Aknel26
18.05.2020 3 z 5

Tak trochu jsem doufala, že Jak mě překvapíš? naváže na starší autorčiny knížky s otázkou v názvu (Dokážete udržet tajemství? a Vzpomínáš si?), které patří k mým nejoblíbenějším. To se bohužel nestalo a na začátku jsem si říkala ježišmarjá, co ti dva řeší, vidina společně strávených desetiletí je přece mnohem lepší zpráva než se dozvědět, že vám zbývá pár týdnů! Pak se děj trochu rozběhl, pobavil mě víkend plný překvapení či focení erotických snímků, zaujaly mě i vedlejší postavy, škoda že některé nedostaly víc prostoru, a co se týká toho skandálu, rozhodně nešlo o žádnou prkotinu. Jen té poslední kapitole by slušel jiný než smířlivý a rekapitulující tón.

Haneez
08.01.2020 3 z 5

Pro mě zklamání, průměrná kniha,nedokázala jsem se zacist

bookcase
10.12.2019 4 z 5

To bylo milé, vtipné i dojemné, tak jak to Sophie umí.

Charmedka
29.11.2019 4 z 5

Po delší době opravdu můžu říct, že jsem z knihy Jak mě překvapíš? nadšená, tohle se autorce povedlo. Příběh je hezký, milý, ale zároveň i dojemný a chytne za srdce. Už od prvních stránek mi bylo jasné, že tohle bude dobré. Bavila jsem se, je to vtipné a takové skutečné.

Sylvie je neskutečně sympatická postava. Taková normální ženská, která vám ihned padne do oka, protože její myšlenky vám budou tak moc blízké, že se několikrát v jejím uvažování a ironických komentářích poznáte. Celkově jsou v knize moc fajn postavy, ať už se jedná o Dana, nebo vedlejší postavy v podobě sousedky, jejího syna či kolegů v práci.

Teresita
03.11.2019 3 z 5

Klasická oddechovka, trochu slabší než ostatní knihy Kinselly. Hlavní hrdinka mi nebyla moc sympatická a děj se trochu vlekl. Nelíbí se mi český název knihy.

Lenny.Wolf
17.10.2019 2 z 5

Párkrát jsem se zasmála, ale víceméně to byla ztráta času. Takový slabý průměr, který hodnotím na 2,5*. Škoda.