Já nejsem smutný / Audience / Vernisáž

Já nejsem smutný / Audience / Vernisáž https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445339/ja-nejsem-smutny-audience-a-vernisa-sK8-445339.jpg 4 17 3

Tento svazek edice „Hry VH do kapsy“ přináší aktovky Audience a Vernisáž s nejúspěšnější divadelní postavou Václava Havla, zakázaným spisovatelem Vaňkem v centru dění. Plachý, ale zásadový hrdina se v letech husákovské normalizace nechce podřídit diktátu policejního státu, snaží se nezradit své principy a žít podle svého svědomí.... celý text

Přidat komentář

Renatka11
23.09.2021 5 z 5

Nádherné! Chytré, vtipné a stále aktuálníí!
Havla prostě miluju a Knihovně Václava Havla, u jejíhož stánku na Světě knihy jsem si dneska knížku koupila, moc fandím. Navíc se mi hodně líbí tohle kapesní vydání a bavily mě i doplňující informace o Havlově životě a tvorbě.

EvikU.
02.01.2021 5 z 5

To bylo krásné! Dokonalé. Já jsem unešená. Havla jsem měla ráda jako prezidenta, víc jsem se po něm nepídila.

Díky čtenářské výzvě, Kniha, která je (byla) v nějaké zemi zakázaná. Jsem věděla, že zařadím nějakou knihu od Havla.

Přečetla jsem si tuto malou knížku a sedla jsem si na zadek. To je tak dokonalý. Skrytá pravda, humor, vše vystupňované, aby to každý pochopil.

Musím to napravit a ještě nějakou knihu si od Vašíka doplnit.


Mijagi
15.07.2020 5 z 5

Sládek: Tak co? Jak to jde?
Vaněk: Děkuji, dobře -
Sládek: Musí to jít, že jo?
Vaněk: Hm -
(Pauza)
Sládek: Co dnes děláte? Koulíte?
Vaněk: Příkuluji -
Sládek: Přikulovat je lepší než koulet, že jo?

Zkrápěni deštěm přecházíme větrem pokácené stromy. Déšť je chvílemi tak silný, že si nás nachází i tady pod větvemi hlubokého lesa. Je sobotní dopoledne, přesto jindy v tuto dobu hojně navštěvovaná podhorská krajina je dnes úplně prázdná. Jsme tu jen my a zvěř. A stejně tomu je i v ruinách nedalekého Břečštejnu a u chalupy o pár metrů níže. Přečetl jsem ji už včera, přesto jsem tu knihu vzal dnes s sebou. Není to úplně záležitost do kapsy, jak avizuje název edice, ale do batohu se v pohodě vejde. O co méně místa ale zabere fyzicky, o to více uvízne v hlavě. Audience a Vernisáž, dvě „vaňkovky“, které Václav Havel napsal a svým kamarádům přečetl na Hrádečku, za zdmi venkovského stavení, před kterým stojíme. V tomto vydání navíc doplněné užitečným textem posunujícím obě díla do širších souvislostí. Necháváme na sebe působit atmosféru místa vycházející nejen z osobnosti autora, ale také z okolní přírody a pochmurného počasí. Necháváme chvíli odpočinout nohy, abychom načerpali energii na další kilometry chůze po mokrých a blátivých stezkách. Za dvě hodiny už budeme sedět v útulné zahradní hospůdce a pochutnávat si na Krakonošovi, pivu z trutnovského pivovaru, kde koulel a přikuloval sudy Ferdinand Vaněk, Bedřich a donucen dobou také Václav Havel.

Štítky knihy

česká dramata

Autorovy další knížky

Václav Havel
česká, 1936 - 2011
1975  74%Audience
2010  69%Zahradní slavnost
1989  85%Moc bezmocných
1990  83%Dálkový výslech
2003  72%Pižďuchové

Kniha Já nejsem smutný / Audience / Vernisáž je v

Přečtených17x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce3x
Chystám se číst3x
Chci si koupit3x