Válka

Válka https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479641/bmid_valka-r52-479641.jpg 3 59 15

Hraju, abych žil série

< 6. díl >

Bitva o Velechrám jde do finále! 6. díl jedné z nejúspěšnějších sérií žánru LitRPG. Magické plameny běsní, ocelové čepele mečů se taví. Ohlušující akordy bitvy o Velechrám přecházejí do velkolepého finále. Dokonce i bohové se pustili do pranice jako nějací neotesaní plebejci. Látka, z níž je utkána realita, praská ve švech a příšery z Jiného světa začínají prolévat krev v ulicích měst na planetě Zemi. Co má v téhle situaci dělat Gleb? Zatvrdit se a zmasakrovat všechny nepřátele? Zabrat si pro sebe opuštěné hrady a nikomu nepatřící lokace? Vrhnout se na pomoc ženě, která za něj položila život? Nebo se pokusit rozbít jackpot a najít cestu domů, na Zemi?... celý text

Literatura světová Fantasy
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Война (Vojna) , 2014


více info...

Přidat komentář

OndraMergl
26.10.2022 2 z 5

Když vám půlka světa přijela dobýt hrad, ale netuší, že máte po kapsách tři triliony fíčur na jejich odražení. Navíc se ještě pletete do bitky bohům, tak se pak nemůžete divit, že vám to všechno ve výsledku trochu rozhasí vesmír.

Lacie
06.05.2022 4 z 5

(SPOILER) Kniha se mi rozdělila na část před odtržením Jiného Světa od Země a po odtržení. Ta část PŘED je super. Dlouhá bitva, ale celé mě to bavilo. Obránci Velechrámu proti obří přesile světloušů, do boje se dává všechno, nečekané strategie, geniální nápady, posila od agenta MU, zapojují se i bazilišci, dočkáme se slušného božího masakru, další obří zrady a té poslední kapky, po které se realita utrhne.
PO navnadí bojem s Lolth o oltář Světlolícího, ale jinak nic moc. Herní mechaniky JS přestávají fungovat, vše se přizpůsobuje novým zákonům, obyčejní hráči jsou vykopnuti, zůstávají vtažení a NPC postavy... v přesile... kterou si uvědomí a rozhodnou se pomstít za ty tisícovky smrtí. Gleb dlabe na globální katastrofu, věnuje se soukromým záležitostem a hnán svým nenasytným křečkem nakonec dá dohromady rabovací družinu zaměřenou na základnu strakáčů, kde se mu věci totálně vymknou z ruky a zradou intergalaktických rozměrů vypustí apokalypsu na rodnou Zemi. Čiň čertu dobře...
Když jsem se pustila do opakovaného čtení tohoto dílu, hned v úvodu jsem se zarazila o větu o bitevním droidovi ze Stanice č. 11 (totálně bez šťávy, samá díra, demontované moduly, ucpávky z hadrů) "Ještě babskej šátek na hlavu a bude vypadat jako Západoevropan v zimě roku 2022, když se zavřel kohoutek plynovodu z Ruska..."
A další: Nata (strakačka osvobozená z čínského klastru) popisuje, jak se v USA chovají k ruským imigrantům a jejich dětem – integrují je do táborů, kde jim vymývají mozky a násilně je demokratizují pouštěním gay porna...
A další: státy na Zemi – Rusko, USA, Německo a Čína, ostatní jsou totálně chudé nebo dárcovské státy, například Afrika nebo pidistáty východní Evropy a jiné prdele...
Knížka byla poprvé vydaná 2014 a autor je dokonce mladší, než já... člověk by čekal nějaké osvícenější názory, jsem z něj fakt zklamaná. Tohle není žádná láska k vlasti, to je nechutný fanatismus.
Hodnocení: část před 5 hvězd, po je za 3 hvězdy, autorovy kecy za mínus bambilión. Celkem dám 4, protože LitRPG je to povedené.


Turlogh
24.04.2022 4 z 5

Velmi dobré, napínavé a čtivé pokračování ságy. Plně souhlasím s Roscatou, je to srdcovka a i když je pravda, že první dva či tři díly jsou nejlepší z celé série, napětí a spád mají i ty další pokračování. A navíc, každý kdo čte fantasy knihy a fantasy ságy ví, že jen málokterý autor je schopen udržet vysoko nasazenou laťku ve všech knihách a dílech. Znám upřímně řečeno jen několik takových borců. Tolkien, Howard, Moressy, Gemmel, Sanderson, Rowlingová, Sapkowski. Ostatní autoři všichni mají první díl zpravidla špičku, druhý díl ještě výborný, třetí díl průměr, a tak dále, vždy už klesající úroveň. A tak se nedivím, že ještě navíc u žánru LitRpg, kde nejde už nic moc nového vymýšlet, je tendence taková jaká je. Howgh.

daudurhundur
16.02.2022 odpad!

"Tady vidím velký špatný..."
V tomhle díle už asi ani není snaha o LitRPG fantasy. A z toho, co zbylo, by určitě měli radost mladí komsomolci a dnešní Putinovo úderníci :(
Spousta zbytečné vaty a nádavkem ruská propaganda, která mě definitivně odrazuje od dalšího dílu. Škoda, tahle série nezačala vůbec špatně, ale po druhém díle začly rychle docházet nápady a nahradilo je něco, nad čím nezbývá než kroutit hlavou

Roscata
10.02.2022 5 z 5

Chápu všechny otrávený komentáře k tomuto dílu. Pro mě je ale tahle série srdcovka, a i když jsem si víc užívala první díly, kvůli jejich pomalejšímu tempu, tak mě baví i ty ostatní. Před tímhle dílem jsem si dávala rereading všech předchozích a po dočtení Války jsem měla chuť se do čtení pustit znovu. To jen abyste pochopili, jak moc mě to baví.
Už u minulého dílu jsem psala že se mi líbí jakým stylem autor vyjadřuje svoji lásku k vlasti a za tím si stojím i teď. Pro někoho to může být moc, jiný za tím vidí propagandu, já to beru jako jeden z Glebových rysů a k celé sérii se mi to hodí.
I v tomhle díle má Gleb poměrně hodně štěstí, zároveň ale dostává i dost kopanců do zad. Zatím se ale z většiny dokáže oklepat sám. A když si nedokáže pomoci sám, má tu klan a přátele na které se může spolehnout. Dokonce i bohové dostávají pořádný díl pozornosti a není to pro ně jednoduché. Pro některé to je definitivní konec, pro jiné začátek konce ale pro některé i šance si polepšit. Na závěr si Gleb potvrdí, že peklu se věřit nemá za žádných okolností. Šestý díl skončil tak jak to Dimitrij Rus umí nejlépe – v moment kdy opravdu nechcete aby skončil, takže doufám že se dalšího dílu dočkáme brzy.

IG: zrzi_cte

vlad77sk
24.01.2022 4 z 5

Neprezradim vlastne nic a ani to nebude spoiler DUFAM..Ultimatum je o nieco lepsi ale max 2 hviezdy

FraGyver
14.01.2022 1 z 5

Dobrých odhadem 200 stránek z knihy jsou bitvy. Zní to super? Omyl!
Tohle bylo velký špatný, tohle mělo bavit od začátku do konce a místo toho jsem při čtení cítil prakticky jen nezájem. Autor už plácá vše dohromady jako dítě předávkované cukrem hrající si na pískovišti a výsledkem je slátanina. A je to škoda, v rukou někoho schopnějšího by bitvy těchto epických rozměrů byly zlatým hřebem a vyvrcholením série.
Pochopil jsem, že nás čeká už poslední díl a ten minimálně skýtá zajímavou, v žánru neokoukanou premisu, tak snad nebudu litovat rozhodnutí tuto sérii dokončit. :)

A trocha pláče bokem. Nejsem si jistej, jestli po tomto zážitku mám chuť na Squadcom-13. Doufám tedy, že se Fragment hecne a dodělá Disgardium.
Asi se mi začíná žánr přejídat. :) Vše je "na jedno brdo". Jak já bych si raději přečetl nějakou verzi žánrovky, kde má hrdina zásadně jen smůlu a nevrší se na něj štěstí a náhody v podobě monzunového deště. Proč je vše zásadně fantasy středověk nebo intergalaktický věk? Já chci lit-rpg z druhý světový, chci postapo verzi, ... Chci změnu. :)

Mornau
03.01.2022 2 z 5

Tak mne osobně kniha nenadchla.
Jsem zvyklá, u tohoto spisovatele, že většinou tak u 4-5 kapitoly se to rozjede a kniha mne začne bavit. Tentokráte se tak nestalo a měla jsem co dělat abych knihu dočetla.
Za mne rozhodně nejslabší díl teto série.

HattoriHansa
14.12.2021 odpad!

Musim priznat ze jsem si precetl jen ukazku dostupnou na strankach nakladatelstvi a..... STACILO MI TO !!!!
A vim ze to proste dal nechci cist. Povazuju se za doslova skalniho priznivce LITRPG presto tohle uz tzv "nedam".
To jestli je autor vlastenec se da asi pochopit
ALE prosim tohle uz je pro mne za hranou.

POZOR SPOILER !!!

To jestli D.RUS povazuje za vydareny vtipek prirovnavat postavu ( tusim ze v sale cepici rukavicich atp.) k evropanovi v zime xy22 kdy Rusko vypnulo privod plynu. To vazne neberu.
Mozna mu tento zpusob vyjadrovani pomaha zvysovat naklady v Rusku. Ale do zabavne litetatury politika nepatri. Pokud nezmneni svuj zpusob vyjadrovani (predevsim oslavnou odu na Ruskov roli ochrance slabych) tak zvazim jestli vubec v budoucnu budu kupovat ( a cist ) knihy tohoto autora.
A mozna by nektere nakladatelstvi mohlo zkusit pro zmenu vydat LITRPG anglicky mluviciho autora. Je jich opravdu hodne staci se podivat na Amazon Kindle

vlad77sk
03.12.2021 4 z 5

Ako o ideologii neviem nic ked citam niiiiielen ruskych autorov tak kazdy spisovatel propaguje svoju vlast takze asi tak ale inak suhlas tento diel je uplna diera.Inak vcera som docital od pana Dmitrija Kadet a mozem povedat.Pecka

protokol
02.12.2021 1 z 5

NA TO KOLKO SOM NA TÚ KNIHU ČAKAL A KOLKO PEŇAZÍ ZAPLATIL . BOLO TO SKLAMANIE. ZDÁ SA ŽE AUTOROVI PO ARMAGEDONU DOŠLA NIŤ A LITRPG ŽANER SA JEMNE STRÁCA A JE TO POMALI O IDEOLÓGII VELKÉHO RUSKA . NO NEVIEM ZA TIE PENIAZE TO NESTÁLO, ČIM SA BLÍŽIME KU KONCU OTO VIAC JE TEN PRÍBEH NUDNÝ. ZA MŇA SKLAMANIE .

vlad77sk
26.11.2021 4 z 5

Takto napisem to co si myslim a som ochotny o tom aj diskutovat....D(.Kniha ako taka nie je zla Asmodeus ma sklamal a s nekromantami som to takto necakal...Ku knihe a celkovo k fragmentu ak vyde skor neoficialna verzia beriem.,Nebudem cca 1 rok cakat na dalsi diel.Nebudem tu propagovat stranky kde uz je napr disgardium az po 8 diel v cz alebo ohybaci reality a tie si inac aj kupim proste pecka.K tejto knihe ako uz pisal Marcel zbytocne rostahane.Kniha kupena v alze kto ma zaujem

marcel8328
24.11.2021 5 z 5

Za mě to už bylo moc roztáhne do spousty stran, začátek srozumitelný, ale pak chaos.

Gizelaa
20.11.2021 3 z 5

Tak tenhle díl mě moc nenadchl - plně odpovídá svému názvu - prostě válka. Tak trochu z toho mám pocit vycpávkového dílu před koncem.

kokrokr
17.11.2021 4 z 5

Gleb musí prokázat své velitelské schopnosti, ochránit Velechrám a dobýt chrám v městě Jasu. Do bitvy se zapojí i božské bytosti a dojde ke zradě a překvapivé změně stran. Také spojenci z Inferna chtějí využít vzniklé příležitosti a provedou nečekaný tah. Je to přímo monumentální příběh a není vůbec špatný, já se ale více bavil v počátcích této ságy.