OndraMergl profil

☰ menu
OndraMergl

Ondřej Mergl

1991 · muž · Jihočeský kraj · statistiky · web

Aktivní: 30.12.2022 23:04 (poprvé 24.10.2022)
Body:20
Palce za komentáře: 16 · 0 ostatním
Hodnocení v bazaru: 0/0

Nové knihy v seznamech

Říše upíra
Říše upíra
Jay Kristoff
Opačno
Opačno
Hannah Mathewson
Zymovrat
Zymovrat
Andrew Caldecott
Válka klanů
Válka klanů
V. Mahaněnko (p)

Kdo jsem

Ahoj, vítám tě ve Fantasmerglórii, kouzelné zemi plné ondriginálních příběhů. Rád ti prozradím svůj, jestli máš chvilku:

Není drb, že pocházím z BRD a nemyslím Brdy, ale Bundesrepubliku Deutschland, i když jsem Čech jak poleno. Chlupatostí noh si nezadám s hobity, ovšem výškou je mých 182 cm rozhodně zastíní, navíc nebydlím v noře, ale v Písku.

Jako malý jsem připomínal Harry Pottera, rozcuchané černé vlasy, kulaté brýle, dokonce i jizva na čele! Ta mi zůstala dodnes, akorát vlasy prořídly, takže chodím na ježka, nejraději v kleci. Ve čtyřech letech jsem sice neuměl vyslovit R a Ř, ale to mě od čtení knih nezastavilo, a tak pokud jsem ještě neumřel, čtu dodnes.

V knihovně brzy pochopili, že si půjčuji knihy spíše po deseti, než po jedné, ale stejně je často překvapilo, že jim je vracím zpátky přečtené už po týdnu. Donedávna jsem knihy příliš nesbíral, ale asi začnu budovat knihovnu přes celou zeď a druhou na deskovky, protože když nekouřím a nepiju, nemám ty peníze jak jinak protáčet.

A co dělám tady? Miluji knihomoly a knižní komunitu! Někteří by dle příspěvků tipli, že to tu naschvál trollím, ale to já jen rád humor a trochu pozornosti. Přidáním do oblíbených nebo palcem mi příjemně polechtáš ego, ale ještě víc mě potěší, když mi napíšeš zprávu.

Ačkoliv můžu navenek působit sebevědomě, ve své podstatě jsem stále ten introvertní kluk, co čte knížky a kamarády má akorát imaginární. Tak napiš třeba jen "Ahoj", rád poznám někoho, kdo miluje knihy stejně jako já. A za fantasy, sci-fi či osobní rozvoj máš u mě velké bezvýznamné plus.