Pár vražd navíc

Pár vražd navíc https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/172243/bmid_par-vrazd-navic-172243.jpg 4 48 11

Hitman série

< 9. díl

Koloběh Hitmanova života se sice uzavřel, ale stále zůstává mnoho příběhů, které stojí za to vyprávět. Konečně se dozvíme, kde vlastně Tommy Monaghan přišel ke svým schopnostem a kde zabil siamské dvojče Moe Dubelze. Tommy nám prozradí, jaký je jeho nejoblíbenější western s Clintem Eastwoodem a sám si v jednom městě vyzkouší, jaké to je, postavit čelem bandě vzteklých. Mexikánů. Setkání s Hitmanem si nenechá ujít ani Lobo a ani vy byste si neměli nechat ujít Lobovy něžné líbánky s Buenem. Když už došlo na Paragraf 8, tak nesmí chybět Šestipívo a jeho delirium o udržování pořádku v Metropolis po boku chrabrého Supermana, který se mu marně snaží vštípit do hlavy hrdinský kodex. Školometství o škodlivosti násilí je vystaven rovněž Hitman a to dokonce ve strážní věži JLA na Měsíci, kde Liga spravedlnosti zrovna čelí bezprostřednímu útoku. A z Měsíce je to už jen krok do budoucnosti, v níž mají zálusk na Monaghanovu zabijáckou podstatu. Je to prostě pořádný nášup.... celý text

Přidat komentář

Luigi1
12.05.2023 2 z 5

Velké sklamání

trudoš
09.03.2021 4 z 5

Důstojná tryzna na počest jednoho z nejzábavnějších nájemných zabijáků, jenž věděl, kdy je správný čas definitivně odejít ze scény. A také nutnost pro každého fanouška Tommyho Monaghana, který se chce po depresivní Zavíračce znovu u téhle série zasmát. Máme tu Hitmanův zrod, jeho různé crossovery a ohlédnutí za několika vedlejšími postavami a všechny příběhy jsou přitom rámovány nezbytným utahováním si ze superhrdinského žánru. V tomhle ohledu vede především povídka Ten vyklobanej parchant, kde dochází k dokonalé symbióze situačního humoru a velkolepé akce. Zároveň je radost vidět hrdiny také v rukou jiných kreslířů, než je John McCrea, přičemž zrovna Doug Mahnke zapasoval k atmosféře komiksu jako dělaný. Ovšem nezklamali ani Carlos Ezquerra a Nelson DeCastro.
Každopádně očekávání od alba byla z mé strany trochu větší, přesto nakonec spokojenost. Člověka vlastně ani nepřekvapuje, že to úspěšná série zabalila po šedesáti číslech, protože ono toho z tématu vážně asi víc vytřískat nešlo.


jarynek
25.08.2019 4 z 5

Důstojné zakončení příběhů s Tommym, který ukázal, že se není třeba bát ani takových šefů jako je Lobo: Zpočátku byly příběhy spíše průměrné, ale ke konci to nabralo rychle rostoucí křivku a především Rakev plná dolarů, vzdávající hold spaghetti westernům, a závěrečný příběh s JLA, jsou skvělé. Tak jako Supermana úplně nemusím, tak tady je právě on tím nejlepším superhrdinou (samozřejmě kromě Šestipíva) a naopak oblíbený Batman je tady moralistický vopruz. A rozjímání nad prostředky, kterými lze dosáhnout cílů, by si asi měl přečíst každý superhrdina než oblékne elasťáky a spoďáry.

SedllY
17.11.2018 3 z 5

Tady mě hodně bavily jen příběhy s Lobem a Dolary v truhle.. Jinak slabší. Díkybohu jsem za knihu dal jen 100Kč místo doporučené ceny 600.

Pseudofilosof
12.08.2017 2 z 5

Za mě především scénáristicky slabota. Možná jsem měl příliš velká očekávání, ale oproti původní řadě mi to přijde jako takový lehký odvárek.

Lenka.Vílka
21.05.2017 5 z 5

(Obsahuje slova běžná, leč pro někoho sprostá (ale je to citace knihy). Jestli Pandořinu skříňku otevřete a vykradete, je už jenom na vás.)

Co bavilo jenom za čtyři: Bloodlines, Rakev plná dolarů
A teď to nejzajímavější.

K čertu s budoucností: tohle se povedlo. Smála jsem se jako blázen. Budoucnost byla jednoznačně super. Protože i tady to Tommy rozčísne. A co má Ennis furt proti zviřátkum?! Chudák číča. Ale Gunfire ji pomstí! Neb když se dva perou, postavte mezi ně Hitmana s granátem. Nebo jenom s bouchačkou. Nebo jenom tak.
(Nejsem žádný hrdina. Jsem prostě maník, co se živí zabíjením zmetků, a vydělaný prachy prochlastá a prosází! Ze mě žádný ikonický schopnosti nevysosáte, protože já nejsem žádná ikona...Ale co všechny ty legendy?...Jděte se oběsit s těma svejma pitomejma legendama!)
(My...my se nemůžeme mýlit...Kwalte, už za mejch časů říkali, že Mariah Marey je diva! Pravda nikdy nepřetrvá! poznámka autora komentáře: vtip pouze pro určité ročníky. Mladším odpustíme, že neví, kdo to je. Protože pravda nikdy nepřetrvá.)

Ten vyklobanej parchant: dobrá překladatelská slovní hříčka. Loba jsem si chtěla přečíst už delší dobu, takže jsem si jenom potvrdila, jakej to je sympaťák.
(To jsem teda ještě nežral, vy kriplové a vochomrdky! Výstřelej mi voči, pak pro změnu mozek, napumpujou do mě volova jak sraček, daj mi do kokosu, flusnou na mě, defenestrujou mě a rozplacnou o mě něčí třítunový koule! Pak se proberu a mám pocit, že jsem celou noc šňupal biolit! A kterej hajzl mi, kurva, přivařil k prdeli zdechlýho čokla?! poznámka autora komentáře: mám stále větší touhu na Ennise zavolat Petu.)
(Koukej zastavit, živle! Jménem zákona!...mířeno na Hitmana)

Jak být superhladinou: Sixpack a Superman zachraňují situaci. Jenom mají oba trochu jiný názor. Teda, Superman je měkota, Sixpack to vidí reálně.
(Žádný slitování, prabábo! Potřebujeme prachy na metamfetaminy a komiksy, jasný?!)

JLA: hodně odkazů do minulosti, to mě bavilo. A hlavní otázka: kdo je hrdina a zachrání svět? JLA nebo Hitman? No, někdo kecá jako pacifista a někdo střílí. V tomhle případě jsem na straně kvéru, ten je občas účelnější.
(Kde jste se naučil řemeslu?...Pár let u mariny...A takhle jste se to rozhodl to používat?...Učí, jak zacházet se zbraněmi, bombami a jak podřezávat krky. Co jsem měl dělat? Taxikáře?...Studený, tmavý a ponurý, takový mi připadá život zabijáka...Má to i světlé okamžiky. poznámka autora komentáře: trochu návod, jak se dostat do absolutně těsný blízkosti prdelky Wonder Woman. Vstupte do JLA nebo se staňte nájemným zabijákem se schopnostma.)

Disease
25.01.2016 3 z 5

Sice to doplňuje Hitmanův svět, ale zároveň jsou to takové vejškrabky. Většina příběhů průměr až slabší.

dobroslav9182
29.12.2014 5 z 5

A je tady poslední kniha Hitmanovské série vyprávějící doposud česky nevydané příběhy. Nejen, že si Tommy a Natt ujasní, který western Clinta Eastwooda je nejlepší, nejen, že si dá Šestipívo týmovku ze Supermanem, nejen, že se dozvíme, jak vlastně slepý k superhrdinským houslím přišel, ale mrkneme se taky do vesmíru. Ne moc daleko, jen do Watch Tower, ale pro kluka, co nevytáhl paty z Gothamu je i tohle velkolepý zážitek. A pro Supermana taky...

Honzeecheck
12.06.2014 4 z 5

Takový B-sidey a raritky ze světa Tommyho Monaghana, který si ale můžou vychutnat i lidi, původní sérií nepolíbený. Což se třeba, při vší úctě, u Preachera tak úplně nepovedlo. Nejlepší je paradoxně příběh z divokýho západu, kterej je hodně Preacherovskej. Celkově spokojenost, závěrečná povídka je možná moc přetažená... Jinak velkej fuckoff BBartu za totálně podělaný hřbety týhle série!

3DD!3
27.12.2013 5 z 5

Pár střípků z Tommyho života a jeden libovější než druhý. Konečně vidíme, kterak Hitman kde svým schopnostem přišel a nebyly to zrovna příjemné okolnosti. Konfrontace s Lobem má švih a ukazuje, že dohodnout se dá s každým i s tím největším hovadem v celém širém vesmíru. Stačí mít tu správnou páku a Bueno. Jako fanouška dolarové trilogie od Leoneho mě těší, že Tommy a Natt (včetně Ennise) jsou do ní úplně stejně zažraní a luxusní pocta o rakvi dolarů zakopané kdesi v Texasu nemá chybu. Finální speciál, kde Monaghan zachraní jak Ligu spravedlnosti, tak i svět je geniálním zakončením moderní legendě o Hitmanovi.

RaptoR
21.10.2013 5 z 5

Výborný doplněk do hitmanovské řady. Garth Ennis zde vypráví krátké příběhy, které doplňují a vykreslují hitmanovo universum. Opět se svým osobitým humorem (Hitman vs Lobo, který u nás již vyšel v časopise Crew) nebo i s vážnou tváří (Hitman vs JLA) nás nechá ještě jednou sledovat příběhy netradičního zabijáka a jejich party. Prostě koupit, přečíst a užít si to :)