Karty jsou rozdaný

Karty jsou rozdaný https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/150553/bmid_karty-jsou-rozdany-Hoo-150553.jpg 4 108 23

Banda série

1. díl >

Ve světě, kde se oblohou prohánějí hrdinové v kostýmech a maskovaní mstitelé se plíží nocí, musí někdo dohlédnout na to, aby si „supráci“ moc nevyskakovali. A taky že dohlédne. Billy Řezník, Hughík, Mateřský mlíko, Francouz a Ženská jsou Banda: tým velmi nebezpečných individuí, operující pod CIA, z nichž každý je odhodlán bojovat proti nejnebezpečnější síle na Zemi – totiž supersíle. Některé superhrdiny je nutné sledovat. Některé je nutné krotit. A některé z nich – čas od času – je nutné prostě smáznout. Tehdy přichází chvíle pro Bandu. Pusťte se do nové kontroverzní série od scenáristy Gartha Ennise (Preacher) a kreslíře Daricka Robertsona (Transmetropolitan), jehož první kniha je doplněna úvodem od Simona Pegga (Soumrak mrtvých) a dosud neviděnými náčrty.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Boys 1: Name of the Game , 2011


více info...

Přidat komentář

dexterman
11.10.2023 2 z 5

Asi jsem dostal úplně něco jiného než jsem čekal . Líbí se mi že je to dospělé a nepřístupné neurčeno dětem . Na druhou stranu jsem čekal příběh o něco originálnější . Celkem mě to nudilo . Co musím opravdu ocenit je kresba .

Richard Skolek
07.08.2023 4 z 5

Tento komiks představuje neobvykle realistický pohled na superhrdiny. V jádru jsou to obyčejní lidé, kteří ovšem dostali do vínku superschopnosti, a tak se chovají přesně tak, jak by člověk čekal svou moc a slávu neustále zneužívají. Proti nim pak stojí The Boys skupina, která je má hlídat a bojovat proti těm nejhorším zvrhlíkům.
Komiks je občas zbytečně nechutný a vulgární a snaží se za každou cenu šokovat, zároveň má ale chytré zápletky a ke konci neuvěřitelně graduje. Pokud na něj máte žaludek, rozhodně ho můžu doporučit.

P. S.: většina z vás bude určitě znát stejnojmenný seriál. Ten je krásnou ukázkou povedené adaptace komiksové předlohy nenechává se jí zbytečně svazovat, ale zachovává originální jádro, díky němuž jsou The Boys tak populární.


Luigi1
10.05.2023 5 z 5

Dobře se čte ale seriál se povedl víc

Frizer
29.12.2022 3 z 5

Vizuální stránka komiksu je poměrně úděsná. Příběh relativně ok, celkový nápad ve své době originální, ale v tomto případě neobvykle platí že seriál je mnohem lepší.

LordSnape
31.07.2022 5 z 5

Četl jsem až po odvysílání první řady seriálu The Boys a je to prostě maso. Skvělý nápady, zajímavý postavy i konflikty mezi nimi. Oproti seriálu z každé stránky cítíte, že jde o neomalenou satiru, co se s tím prostě nemaže. Punisher je možná slavnější, ale The Boys jsou k dnešní pokrytecké tváři světa daleko potřebnější materiál. Garth Ennis je autor, se kterém bych hodně rád šel na nějakou panelovou diskuzi.

Wiedzmin
27.04.2021 4 z 5

Drsná, (ne)originálně pojatá zápletka, která si brutální satirou jde ruku v ruce s explicitním násilím, sexem a velkou várkou suchého černého humoru.

wullcann38
21.03.2021 5 z 5

Drsnej a dobrej komiks.

Rollman
24.11.2020 5 z 5

Bohužel přečteno až po zhlédnutí seriálu. I přesto se ale jedná o brutální, nekonvenční kousek, který bere komiksový žánr na novou kolej a nebere si servítky opravdu s ničím i nikým. Banda je sestavena z velice osobitých postav a Butcher je prostě těžkej machr. Hughie mi přišel jako menší zlo než v seriálové verzi. Samotný příběh je dobře napsán a dokáže čtenáře uvrhnout do děje celkem zajímavým obsahem. Za mě určitě plný počet a uvidíme co bude dál. Seriálová verze, ač je v mnoha věcech odlišná, je velice povedená a vede můj žebříček seriálů za posledních 5 let.

memphisz
28.09.2020 3 z 5

Ačkoliv to tu vyšlo už dávno, nikdy to nemělo extra pověst (i proto tu vyšly jen dvě knihy), a tak jsem se k tomu dostal až při příležitosti sledování druhé řady VOD adaptace od Amazonu.

Komiks Banda je takovej typickej Ennis s kresbou, která nijak zvlášť neodbočuje od jeho dalších kreslířů Dillona nebo Fabryho. Realistická plasticita a explicitní obsah. Takže máme uchylácké superhrdiny, sex, drogy a brutalitu. A k tomu náhláškovanýho cynického macho anglána s případným jménem Butcher.

Možná v roce 2006, možná být mladší, možná při méně prečtených komiksech, možná před seriálovou adaptací... Možná bych v těch případech byl z Bandy nadšený, ale teď už to působí spíše jako Ennisova slabší chvilka a tak nějak prvoplánový grim and gritty brak.

tereza1198
19.09.2020 3 z 5

Tady musím uznat, že seriál je o dost lepší. Moc dobrá kresba, ale jinak průměr.

JP
08.09.2020 2 z 5

Béčko. A totální. Možná tak, kdyby mi bylo devět, deset, jedenáct. Ale 'The Boys' na poli TV úřadují oproti svojí předloze jinak a geniálně. Především proto, že tenhle komiks je opravdu komiks, ke kterému se hodí snad a jen právě výraz "goofy". Tvůrci TV adaptace si vypůjčili námět, základní koncept... a díky za to, protože předloha je opravdu nemastná a neslaná, ať se na ni dívám jakkoliv.

Ešína
02.09.2020 5 z 5

#fuckindiabolical

tuommo
07.04.2020 5 z 5

Nejprve jsem shlédl skvělý seriál a pak se pustil do komiksu... Musím přiznat, že komiksy jsem nikdy nečetl, ale tenhle se fakt povedl... jízda od začátku do konce, je to jiný než seriál, dobře napsaný hlavní postavy (Hughie, Butcher, Annie, Homelander,... zbytek hraje druhé housle)... čteno v orig.

Hadati
03.11.2019 3 z 5

Určitě jsem ovlivněn tím, že jsem nejrpve viděl seriál The Boys, než jsem objevil jeho komoksovou předlohu. Komiks mi oproti seriálu přijde až zbytečně prvoplánově brutální a vulgární. Tím nechci říct, že by seriál tyhle ingredience postrádal, naopak. Ale přijde mi, že seriál na rozdíl od komiksu tyhle dvě ingredience používá s rozmyslem. Proto byl pro mě komiks spíše zklamáním. Ponechal si sice svou originalitu, ale s vynalézavostí, jak s tímto nápadem naložit, už to bylo slabší. Váhal jsem, ale nakonce jsem místo 4 * dal o jednu méně.

Kverulant
19.09.2019 2 z 5

Nápad "Watchmeni od Gartha Ennise" mi přišel zajímavý, zvlášť když mě Ennis posledními díly Punisher Max přesvědčil o schopnosti psát vedle sprosťácké zábavy i vyšší literaturu. K příjemnému překvapení ale nedošlo. Je to sprostý, hlášky jsou bohužel původně v britské angličtině a česky tak nevyzní a je to vedle toho koktejlu explicitnosti - nuda. Nevím, jestli Banda stihla takhle rychle zestárnout, ale spíš se to Ennisovi tak úplně nepovedlo. Je to pěkně nakreslené a nejvíc mě zajímá osud nové členky Sedmy, ale samotná banda je nudná, snad kromě vysmátého kopulujícího buldoka.

jarynek
19.05.2019 5 z 5

Ano, je to vulgární. Ano, je to úchylné. Ano, je to parodické. Ale kdo toto vše akceptuje, tak se bude královsky bavit. A když si odmyslím všechny ty karikatury rádobysuperhrdinů, tak si mne hodně získal Řezníkův pejsek Teror:).

SedllY
25.04.2019 2 z 5

Po milovaném Preacherovi, super Hitmanovi a kvalitním Punisherovi jsem tohle fakt nečekal... Slabé, jednoduché, místama až vyloženě hloupé. Zkusím ještě druhý díl, ale od G.Ennise jsem čekal daleko víc.

slawa.cap
08.11.2018 5 z 5

Rozhodně nejlepší "superhrdinskej" komiks kterej se mi kdy dostal do rukou. Hlavní hrdiny si člověk lehce oblíbí a superhrdiny bude nenávidět.

B-artX
01.11.2018 5 z 5

"Střídačka!"

Ennisova Banda je jízda největšího kalibru. Hlášky, akce, černý humor v originálním podání a fajn kresbou. Banda je snad nejvíc sympatický komiksový (rozhodně ne superhrdinský) tým. Ennis je prostě skvělej.

Disease
18.09.2017 4 z 5

Pěkná koncepce a ten začátek ala Sedm statečných se neomrzí.

Štítky knihy

satira superhrdinové

Autorovy další knížky

Garth Ennis
irská, 1970
2005  83%Syn člověka
2004  93%Jako pára nad Texasem
2013  86%Karty jsou rozdaný
2004  85%Punisher 1
2008  83%Punisher: Na začátku

Kniha Karty jsou rozdaný je v

Právě čtených1x
Přečtených122x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených6x
Knihotéce42x
Chystám se číst19x
Chci si koupit7x