3x Hercule Poirot 6

3x Hercule Poirot 6 https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/436585/bmid_3x-hercule-poirot-6-rk8-436585.jpg 5 38 5

Trojice brilantních klenotů kriminální prózy z pera Agathy Christie s Herculem Poirotem v hlavní roli sestává tentokrát z nejdiskutovanější detektivky všech dob a jejího kontroverzního pachatele (Vražda Rogera Ackroyda, 1926), z retrospektivního vyšetřování šestnáct let staré vraždy (Pět malých prasátek, 1943) a z případu zdánlivě přirozeného úmrtí, které Poirot odhalí jako rafinovaný – a později několikanásobný – zločin (Po pohřbu, 1953).... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Murder of Roger Ackroyd / Five Little Pigs / After the Funeral


více info...

Přidat komentář

janina66
18.03.2024 5 z 5

Moc příjemné počteníčko těchto přípdů.s H.Poirotem.
Některé jsem četla dříve. Pořád u mě vede Pět malých prasátek.

adela2316
07.08.2022 5 z 5

Knihy Agathy Christie jsou pro mě opravdova oddychovka. Pět malých prasatek mám velice ráda zfilmovane, stejně tak příběh Po pohřbu. Trochu mě mrzí, že všechny známé příběhy jsem viděla v TV, takže nejsem překvapená, kdo je vrahem. Clovek je tak trochu ochuzeny;-)


Evina.Cetba
08.12.2021 5 z 5

(SPOILER) Agatha Christie je spisovatelka, která dovede udržet napětí v detektivním žánru jako nikdo jiný. Trojice kriminálních kratších próz mě potěšila i díky dobré charakteristice postav. Než se příjde na to, kdo vraždil, uplyne spousta vody, vrah mezitím působí seriózním dojmem a než zjistím některé skutečnosti, je mi dokonce sympatický. Podezřelej je v jejích dílech kde kdo, chvíli ten, chvíli onen a skoro všichni jsou tak příjemní! Je zde hezké i anglické prostředí včetně sídel a jejich vybavení. Dokážu si vše živě představit.
(Spoiler): V jedné povídce se zločinec vyjadřuje nekonfliktně, vypadá seriózně, má pochopení pro chybičky jiných lidí, prý má všechny lidi rád, ani stopa po nenávisti, patří mezi smetánku, takhle si zápornou postavu nepředstavuju... Nakonec je nejpodivnější a nejméně příjemný samotný Hercul Poirot. Odhalení je pak nečekané a psaní dokonalé. :)

ninano
21.08.2021 4 z 5

Ze všech tří příběhů považuji za suverénně nejlepší Pět malých prasátek. Zbylé dvě detektivky jsou dle mého spíše průměrné. Určitě bych vybrala do této kompilace dvě mnohem lepší.

konicekbily
16.01.2021 5 z 5

Všechny tři příběhy této knihy "znám jako své boty". A tak jsem si mohl vychutnávat "pomalé pandemické povánoční čtení" a opět se zamyslet nad genialitou autorky. Asi musela mít v hlavě nějaký "generátor na vymýšlení zápletek" a zároveň "matoucí přesměrovač myšlenek čtenáře". A tento mini-soubor detektivek dokazuje, že jí to vše dokonale fungovalo, tedy stále funguje!