Grandville 4: Noël

Grandville 4: Noël https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/370240/bmid_grandville-4-noel-7He-370240.jpg 5 46 6

Grandville série

< 4. díl >

Jezevec je zpět! Zatímco věrný LeBrockův pomocník, detektiv seržant Krysmyš, odjíždí na vánoční dovolenou, sám LeBrock si moc volna neužije. Čeká ho totiž vyšetřování záhadného zmizení neteře jeho bytné, malé Zajdy Teřichové. Stopa vede k rozrůstající se náboženské sektě, v jejímž čele stojí charismatický jednorožec a jeho podfukářští pomocníci, kteří jsou zodpovědní za masovou sebevraždu členů sekty ve Spojených státech. Po příjezdu do Francie se navíc pustili do nenávistné kampaně namířené proti knedlíkům – což je ponižující přezdívka, kterou dala většina zvířecí populace tvoru jménem člověk. LeBrock se musí vydat do Paříže, kde se znovu setká se svou láskou – smyslnou jezevčí prostitutkou Billie. Londýnskému detektivovi stane tentokrát po boku Štístko Lucas, pinkertonský detektiv s kolty zavěšenými proklatě nízko, s jehož pomocí se bude muset střetnout s fanatickými sektáři, lidskými teroristy a krom toho také odhalit několikasetleté náboženské spiknutí, jež by mohlo vyústit v nenávistný celosvětový konflikt. Dokáže LeBrock zastavit zdánlivě neodvratitelný nástup fašistické moci ve světové metropoli, kterou svírá mafiánský gang Tiberia Koeniga a kterou ohrožují lidští extremisté? Podaří se mu odhalit tajemství mytických Pravých evangelií? Zachrání Zajdu Teřichovou ze spárů hypnotismu neodolatelného jednorožce Apolóna? Touží vůbec Zajda po záchraně? A v neposlední řadě – vyřeší LeBrock svůj případ včas, tak aby stihl strávit Vánoce se svou rodinou? Následujte jezevce! Chvalte Grandville!... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Grandville Noël , 2014


více info...

Přidat komentář

mirec88
25.03.2024 5 z 5

Fakt bomba. Keby som niektorému dielu Grandville mal dať 6. hviezdičku, tak by to bol tento. Je tu všetko, čo si len viete predstaviť - perfektný suchý britský humor, sekty, pravda o Ježišovi Kristovi a akého živočíšneho druhu bol, stratené evanjeliá, hypnóza, nejaká tá história, fašizmus, rodinné stretnutie na Vianoce a fakt skvelý záver. Teším sa na vyvrcholenie, na posledný piaty diel.

Hor89
03.08.2023 4 z 5

Čtvrtý díl Grandville má, podle mě, ze všech dosavadních dílů nejzajímavější příběh. V ději je opět smícháno vše možné i nemožné - od fašismu, sekt, křížových výprav až po pohádku o ošklivém káčatku. Kresba je jako vždy skvělá, se spoustou odkazů - nejvíc mě pobavilo cameo Asterixe s Obelixem. Jediné větší mínus je vedlejší dějová linka s historií knedlíků, která vyzněla do ztracena.


Mercatino
18.10.2019 5 z 5

No podívejme se na to, fašistická ideologie kombinováná s kultem kolonie Didignad? Proč to všechno nesmíchat s precizní detektivkou, aby vznikl další excelentní Grandville? Smekám.

Disease
17.09.2018 5 z 5

Případ opět lehce standardní, ale odhaluje se toho hodně z historie a o původu "knedlíků". Celkově asi Grandville bude z mého hlediska zajímavější, než jsem si myslel po přečtení prvního dílu.

Kapis
04.05.2018 5 z 5

Opět naprosto úžasné - tentokrát se Talbot opřel do manipulativních sekt, které jsou schopny některé chudáky zblbnout tak, že jim odevzdají majetek, tělo i duši. Jelikož mám klášterní výchovu a z jedné takové sekty nazývané katolická církev jsem utekl, tento díl mě zasáhl přímo do desítky, kdybych byl takový blbec a na sobě nosil terč.

Jednohubková dobrodružství končí a Talbot přidává něco z LeBrockova soukromí, pracuje s postavami a vyvíjí je, rozehrává pozadí strašlivé genocidy na nebohých knedlících a vše je to zabaleno v nemírně precizní, hravé a detailní kresbě, do které je zakomponována hromada skutečných i fiktivních událostí a postav. Osobně bych asi !!SPOJLER!! knihu s aramejskými evangelii do ohně nehodil, ale já nejsem LeBrock.

Nu, co dodat, byl to opět skvěle strávený čas, nelze než před mistrem Talbotem smeknout a napálit mu plnou palbu, plnotučných eucharistických 100% a modlit se ať už mám v sepnutých rukou další díl(y). AMEN.

DennisMoore
23.03.2018 5 z 5

Komiksová extratřída počtvrté. Detektiv-inspektor LeBrock tentokrát zabrousil do thrillerových konspiračních vod, na jejichž hladině plave něco mysticismu a pod ní číhá revoluce a mrazivá hrozba genocidy... Je to stále velká zábava, kterou ovšem Bryan Talbot mistrně mísí s vážnějšími notami. Když jsem na jedné stránce narazil na dva velmi známé Galy, tentokrát zapálené revolucionáře, mohl jsem se smíchy strhat. Velké díky za Grandville.