Ta druhá žena

Ta druhá žena https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405234/bmid_ta-druha-zena-rqo-405234.jpg 4 85 29

Byla jeho nejstřeženějším tajemstvím… Kdesi v zapadlé vesničce v andaluských horách žije tajemná Francouzka, která sepisuje své paměti. O muži, do něhož se před dávnými lety zamilovala v Bejrútu, o dítěti, jež se z této lásky narodilo… Ta žena v sobě uchovává nejpřísněji střežené tajemství ruských tajných služeb. Jen ona zná velmi dobře – lépe než kdo jiný – totožnost krtka, kterého Kreml už dávno nasadil do MI6. Totožnost dítěte zrady, jak ho sama nazývá. Během pátrání se Gabriel Allon se svými spolupracovníky dostává až k nejzapeklitějšímu případu 20. století ve světě tajných služeb. K největší zradě a největšímu zrádci, jednomu z členů tzv. cambridgeské pětky, který dokázal dvacet let klamat své přátele a kolegy a pracoval pro Rusy. Kim Philby je sice už dávno mrtvý, ovšem jeho jidášská krev koluje v žilách dítěte zrady dál a má nakročeno k čím dál větší moci. Jestli jeho dědice může ve složité hře tajných služeb někdo odhalit, tak je to právě Gabriel Allon.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , HarperCollins Polska
Originální název:

The Other Woman , 2018


více info...

Přidat komentář

Nofar197
20.02.2024 5 z 5

La Roja - tak nazývají obyvatele andaluske Zahary záhadnou ženu, která tráví již několikáté desetiletí v malém a útulném domku poblíž města. Ženu, jejich denní program je přesný jako hodinky. Ženu, jež ve volném čase sepisuje své paměti. Kdo je ta žena?

Mezitím na druhé straně světa stoupá po kariérním žebříčku britské MI6 jiná žena. Inteligentní a atraktivní Rebecca Manningova se stává šéfkou stanice ve Washingtonu, ale její profesní ambice jdou ještě dál - nejen ona sama se vidí jako příští šéfka MI6. Ale za fasádou neúnavné pracovnice oddané britské vládě a svému poslání se skrývá kdosi jiný.
Po násilné smrti ruského dvojitého agenta musí šéf Mossadu Gabriel Allon začít rozplétat pavučinu dávných lzi a intrik, které ho dovedou k desivemu odhalení.......
Vynikající Silva jako vždy, opět pět hvězdiček.

JiMi017
02.01.2024 5 z 5

Knihu jsem si sám vybral podle doporučení a recenzí, hledal jsem podobný styl, jako píše Fr. Forsyth. Ta druhá žena byla pro mě první poznání s autorem Danielem Silvou i hlavním hrdinou Gabrielem Allonem. Kniha mě velice překvapila, hned úvod se zápletkou a okamžité vtažení do děje. Kapitoly jsem hltal a čekal na vývoj příběhu. Vřele a plně doporučuji příznivcům špionážních románů. Pro mě skvělá kniha, se zajímavým dějem, historickým pozadím. Dávám všech 5 ***** a těším se na další knihu od autora.


hnusák
15.03.2023 5 z 5

Naprosto perfektní jako vždy z pera D.Silvy, země zla zde opět figuruje v první linii v čele s carem, který má neodbytný pocit vlastní vyjímečnosti.

Gi-Gi
07.02.2023

vysoká hra, možná to není tak akční, ale je to pořád dobrý, Silva mě opět potěšil, a fakt jsem čekala, jestli ho najdou a odhalí a výsledek: přečtěte si to

rengers
05.02.2023 3 z 5

Děj je zajímavý a vůbec není špatný, bohužel zbytečně zdlouhavý a komplikovaný.
Hlavní hrdina Allone už není tak akční, jak jsme zvyklí.

rezzba
24.12.2022 5 z 5

Prostě opět napínavé a výborně napsaný. Silva umí. Ovšem pro milovníky Krycích agentů doporučuji asi nejlepší seriál co lze shlédnout: Le Bureau des Légendes.

soukroma
28.07.2022 5 z 5

Výborné: komplexní, komplikované, plně špionážní. Hlavní linka příběhu sice fiktivní (dítě zrady, potomek Kima Philbyho na cestě rozvrátit svět z nejvyšších míst), ale základy velmi realistické, propracované a připomínka právě zrady Kima a jeho kumpánů s jejími dopady byly velmi precizně zpracované. Navíc se do tajného boje hledání super-krtka zapojuje více rozvědek, všechny bojující proti ruské SVR, ale ne nutně stejnou intenzitou a se stejnými výsledky, což souvisí s vyššími politickými cíli a rozhodnutími té které země.
Studená válka v současném kabátě. Stejné základy, poctivá špionážní práce (v archivech i v terénu), stejní nepřátelé, stejně více či méně zkušení špioni, vybavení stejnými zbraněmi, s účinným doplňkem všech moderních informačních a komunikačních technologií. Nicméně jak právě digitalizace utajení paradoxně nepřeje, protože kyberanalytici a hackeři se dostanou všude, tak se svět tajných služeb chtě nechtě vrací ke starému dobrému papíru...

Napsáno v roce 2018, ale autor pregnantně shrnul v závěru vše to, co dnes vidíme na vlastní oči (a mnozí pociťují na vlastní kůži), tj. jak car usurpuje veškerou moc (na cestě být nejvyšším z nejvyšších a rozvrátit západní svět) a neštítí se naprosto ničeho, zejména ne vražd(ění).

kalache
29.06.2022 4 z 5

...dnes se už nic neutají a člověk se nikde neschová...

zdenaR
07.05.2022 4 z 5

Vrhla jsem se na ještě nepřečtené knihy od autora - tentokrát se mi to zdálo malinko překombinované.
Ale samozřejmě opět čtivé a napínavé.
Kdo má rád tento žánr, Silva nezklame.

Marek.Sc
08.02.2022 4 z 5

Ďalšie pokračovanie špionážneho thrilleru o izraelskom agentovi Gabrielovi Allonovi. Majster tohto žánru, Daniel da Silva svižne prenesie čitateľa do Viedne. Miesto, ktoré sa už počas studenej vojny, stalo centrom operácií tajných služieb medzi východom a západom. Studená vojna naoko pominula, ihrisko však ostáva rovnaké. Moc a chápadlá veľkého brata z východu siahajú až sem. Operácia Mossadu s cieľom dostať prebehlíka, Konstantina Kirova, skončí fiaskom, čoho výsledkom sú dvaja mŕtvi. Zbeh, ale aj jeho vrah. Vrah však mal okrem eliminácie cieľa aj iné rozkazy. Na to však musí prísť nový šéf izraelskej tajnej služby, Gabriel Allon. Na neho padá podozrenie neúspechu tejto nepodarenej akcie a s vynaložením všetkých síl musí presvedčiť spriatelené tajné služby CIA a MI6, že to tak nie je. Na scénu však vstupuje, záhadná Francúzka, žijúca v Andalúzskych horách. Tá sa rozhodne napísať svoje pamäti, ktoré však majú charakter nevybuchnutej informačnej bomby. Pozná najväčšie tajomstvo Kremľa, keď KGB počas studenej vojny prepašovalo na Západ svojho človeka. A tou je teraz vysokopostavená osoba s obrovskou mocou. Jediným problémom však je, že nikto nevie kto to je. Pátranie po krtkovi v najsilnejších tajných službách, spustí reťazec udalostí, ktoré sa už nedajú zastaviť. Kto nastolí nový svetový poriadok a kto bude naoko z bezvýznamnej špionážnej akcie ťažiť? Tak ako vždy , aj teraz autor odhalí poznanie až na posledných stranách knihy.
Osemnáste pokračovanie príbehu s Gabrielom Allonom, prináša opäť niečo nové. Nie je náhodou, že da Silva, používa paralely so skutočnými reáliami, ktoré bravúrne zakomponuje do svojej fikcie. Čitateľ vníma dej, ktorý je vymyslený, avšak pri spätnom vybavovaní si článkov zo svetových správ, nadobúda dojem použitia skutočných faktov v knižnom spracovaní. Tento pocit som mal pri čítaní aj ja. Videl som to , počul som to niekde v správach? Asi áno. Určite aj v iných tituloch bolo spomenuté, ako sa špióni dostali na z Východu na Západ, spáchali zločin a beztrestne sa vrátili naspäť. Nie je to len kauza Litvinenko, Skripaľ či špiónky Anna Chapmannová a Marija Butinová. Podobných skutočných káuz bolo určite viac. Najmä, tie ktoré sú podtrhnuté v knihách od Ondřeja Kundry – Putinovi Agenti či od Vladimíra Ševelu – Český krtek v CIA. Blízkosť a vplyv „veľkého brata“ je stále silný, čo je vyzdvihnuté aj v tejto knihe. Mocenský boj v novom miléniu neutícha a figúrky na svetovej šachovnici sú stále v pohybe. Otázka je, či je ešte stále takýto „ideologický boj“ naďalej nutný. Udalosti predchádzajúcich rokov naznačujú aj v tejto v knihe potrebu prehodnotenia vzťahov medzi svetovými mocnosťami. Na to si však musí urobiť názor sám čitateľ.
Ani ja som sa pri čítaní knihy nenudil. Som fanúšikom tohto žánru a Daniel Silva mi ponúkol všetko, čo som očakával. Všetci fanúšikovia príbehov s agentom Mossadu budú s výsledkom spokojní.

leos0925
06.12.2020 3 z 5

Chápu,že vše se nemusí podařit,ale tady už vaříme jen z vody...prokombinovane do krajnosti..

Lagander
18.10.2020 5 z 5

Zaujalo, pobavilo, chystám sa na ďalšiu Silvovu knihu...

hanzmb
27.07.2020 4 z 5

I když je GA moje srdeční záležitost, tentokrát to až zas taková bomba nebyla. Jeden ze slabších, ne-li nejslabší díl. Je to takové nedotažené v detailech. Spoustu věcí přichází bez podložených základů, jen ve formě momentálního nápadu. To dříve nebylo. I vztah mezi šéfy špionážních center je divný, skokově změněný bez logických důvodů. Jako plus vidím, že konečně jsem si přečetl něco o Philbym. V době jeho "slávy" by mě nenapadlo snížit se k nějakému čtení o něm.

kiwi88
26.07.2020 1 z 5

Mě osobně tato kniha vůbec nebavila.

Kerberos
08.05.2020 3 z 5

Čtu Gabriela Allona od začátku a pomalu mě přestává bavit,překombinované,příliš moc špionů.I když mám další díl tak si od něj chvilku odpočinu.

Hella
31.03.2020 5 z 5

Tak já ani nedutala! Tohle byla pecka všech špiónských pecek, se ctí srovnatelná s nepřekonatelným Mistrem klamu F. Forsytha. Pár předchozích dílů mě už tolik nebavilo, ale Ta druhá žena zase vrátila Silvu na špičku mých oblíbených autorů. Úžasný, opravdu doporučuji.

DavidKeller
23.02.2020 5 z 5

Při čteni jsem někdy ani nedychal..Vážně, skvěle napsano..špionažni honička se mi libila..Autor ma na Rusko stejny nazor jako já, což jsem si potvrdil z jeho doslovu (z toho mrazí) . VYBORNĚ Danieli Silvo ;)

LenkaKa
28.01.2020 3 z 5

Moje první kniha od autora. Napínavé, dobré čtení. Nemám ale moc ráda ten pocit, že všichni jsou špioni a nikomu se nedá věřit :). Ale časem si zase něco přečtu.

technik1965
15.01.2020 5 z 5

Super príbeh. Silva si zasa ponechal otvorené okienko k ďalšiemu príbehu!!! Majster špionáže.

surikata246
12.01.2020 4 z 5

Opět jsem se těšila na další setkání,ale byla jsem trochu zklamaná. Velmi dobře se četla,ale neuchvátila jako předchozí knihy. I tak autora obdivuji a určitě přečtu další.

Autorovy další knížky

Daniel Silva
americká, 1960
2003  86%Umění zabíjet
2005  89%Agent Mossadu
2001  89%Spící agent
2004  90%Smrt ve Vídni
2004  91%Zpovědník

Kniha Ta druhá žena je v

Právě čtených5x
Přečtených120x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených3x
Knihotéce140x
Chystám se číst38x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x