Nová dívka

Nová dívka https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/425772/bmid_nova-divka-CAq-425772.jpg 4 72 18

Napínavý thriller s legendárním špionem Gabrielem Allonem! Od hlavy až k patě byla oblečená do drahých vlněných plédů. Všechno na ní se zdálo dokonale spořádané. Perfektní. Přes auru luxusu, jež se kolem ní vznášela, působila skromně. Ale bylo tu ještě něco dalšího… Na exkluzivní soukromou školu ve Švýcarsku nastoupí nová dívka s havraními vlasy a velkýma černýma očima, již obklopuje tajemství. Říká se, že je dcerou bohatého egyptského obchodníka. Ale není. Ve skutečnosti je jejím otcem Chálid bin Mohamed, budoucí král Saúdské Arábie. Když je jeho jediné dítě uneseno, požádá o pomoc muže, o němž ví, že ji najde dřív, než bude pozdě. Co se stalo, nemůže se odestát Gabriel Allon, legendární šéf izraelských tajných služeb, strávil většinu svého života bojem proti teroristům, včetně vražedných džihádistů financovaných Saúdskou Arábií. Korunní princ Chálid slíbil, že jeho země všechny vazby na stoupence radikálního islámu zpřetrhá. Jen z toho důvodu se Gabriel rozhodne mu pomoci. Stanou se spojenci v tajné válce o kontrolu nad Blízkým a Středním východem. V sázce je nejen život dítěte, ale také stabilita v této oblasti a trůn Saúdské Arábie. Oba muži mají své úhlavní nepřátele, oba muži mají co ztratit…... celý text

Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: , HarperCollins Polska
Originální název:

The New Girl , 2019


více info...

Přidat komentář

Nofar197
22.01.2024 5 z 5

Když je cestou domů ze soukromé školy v Ženevě unesena údajná dcera bohatého Egypťana, zda se, že jde o "banální" únos, jehož cílem je získání tučného výkupného. Ale záhy vyjde najevo, že Reema byla saudskou princeznou, dcerou budoucího vládce Saúdské Arábie. Kdo stojí za únosem? Osobní nepřítel budoucího krále, kterých má " osvícený despota", jak je přezdíván, víc než dost? Nebo se Reema stala obětí mocenského boje o budoucí podobu Středního východu? A čas neúprosně běží.....
Vynikající, přečteno během dvou dnů. Právem pět hvězdiček.

hnusák
24.03.2023 5 z 5

Naprostá bomba, román se čte jedním dechem a i když je smyšlený, věřím tomu, že dnešní Putinovské Rusko, se musí v každém odkazu najít.


rengers
23.02.2023 5 z 5

Konečně se autorovi vrátil ten šmrnc, který od něho očekáváme.

kalache
27.11.2021 4 z 5

...předání unesené dívky mě totálně rozsekalo...

AlexandraBane
29.10.2021 2 z 5

První půlka knihy super, druhá už byla nuda. Jako bych četla dvě různé knihy od různých autorů

Monuli36
26.12.2020

Nedočteno.Začátek dobrý,ale pak nuda.

hanzmb
30.10.2020 5 z 5

Další vynikající případ Gabriela Allona. Snad jediné série tohoto druhu literatury, která mě baví. Je to především tím, že to není devalvováno jen na samotné souboje rozvědek, ale zasazeno do širších politických souvislostí. I když v tomto případě to autor se vztahem Saudové x Izrael vidí až příliš optimisticky. Jinak na Slovensku už má Martinus v nabídce Řád. Takže se máme ještě na co těšit.

kirkpatrick
05.07.2020 4 z 5

Docela dobrý napínavý příběh, původně jsem zamýšlel dát tři hvězdy, ale gradující závěr mě přiměl dát čtyři. Je to vlastně směsice fikce a částečné pravdy jak o tom píše autor na konci knihy v poznámce autora, kde odhaluje skutečnosti a vlivy, které jej ovlivnily při psaní této knihy.

Ptaca
30.05.2020 4 z 5

stále stejné schéma ale nenudí.

technik1965
27.04.2020 5 z 5

U mňa super, zasa si Silva nechal otvorené dvere k ďalšiemu príbehu.

Marek.Sc
20.04.2020 5 z 5

Voľne nadväzujúca kniha na predposledný titul Druhá žena. Autor si zobral tentokrát do svojej fikcie nedávne reálne udalosti únosu a popravy investigatívneho novinára, ktorý bol zavraždený na veľvyslanectve v Istanbule. Príbeh nás hneď zavedie do prominentnej súkromnej školy vo Švajčiarsku, kde študuje záhadné a krásne dievča. O jej identite nemá nikto ani tušenia. Dievča sa však na prvých pár stranách stane terčom brutálneho únosu, pričom vyjde najavo že je dcérou neslávne známeho korunného princa Chálida zo Saudskej Arábie. Čo má však spoločné unesená princezná a zavraždený novinár, kritik saudského režimu? Princ musí osloviť len jediného človeka a tým je šéf izraelskej tajnej služby. Toto je prvých asi dvadsať strán knihy, čo je aj samotná upútavka titulu. Čitateľa však čaká ďalších tristo strán. Strana za stranou začína mať dej poriadny spád. Niekedy si je možné myslieť, že Silva má podobnú šablónu s Gabrielom Allonom na začiatku knihy. Ale aj v tomto prípade to nie je na škodu, lebo ďalšie strany prinesú zvraty, prekvapenia a vtiahnu vás do špionážneho sveta. Do sveta temnej stránky štátnej moci, miliardových obchodov a tiež aktuálnej svetovej politiky.
Daniel Silva podáva napätie v príbehu v dávkach, na aké sme zvyknutí. Ihneď máte pocit, že predposlednú knihu ste odložili a plynule pokračovali v tej najnovšej. Postavy sa objavujú z predchádzajúcej osnovy ako Sara Bancroftová, charizmatický Christopher Keller, operatívci z Allonovho tímu ale aj zradkyňa. Skĺbil aktuálne svetové udalosti a špionážne kauzy do uhladeného celku. Je to však naozaj fikcia? Podľa autora určite. Medzi riadkami však nadobúdate pocit, že na pozadí je niečo hmatateľnejšie zo súčasného sveta, niečo čo vám nebude ľahostajné. Výborný špionážny thriller s dych berúcim dejom a prekvapivým koncom

Hella
17.04.2020 5 z 5

Další skvělá špionská pecka! Nešlo odložit, dokud jsem nedočetla. Sice člověk musí malinko přimhouřit oči nad nesmrtelností hrdinů, ale ten povedený závěr to naprosto vyrovnal. Výborné, doporučuji!

derminator
05.04.2020 5 z 5

Starý, dobrý Silva! Miluji doslova jeho romány. Připadá mi jako bych četl Forsytha, který je mistr vyprávění, ale Silva umí mnohem více! Nová dívka, je skvělý román, dozvíme se i něco o situaci ohledně Saudů. Kniha mě bavila, jsou tady všichni hrdinové minulých románů. Doufám, že koronavir nenaruší další autorovo pokračování. Těším se již na novou knihu. Doporučuji a dávám 100%.

zdenaR
01.04.2020 4 z 5

Opět starý dobrý Silva.
Čtivé, napínavé, zajímavý děj.
A zároveň se hodí i do čtenářské výzvy (autor slaví letos kulatiny) :-)))

13werka
07.02.2020 4 z 5

Únos mladičké saúdskoarabské princezny je začátkem příběhu, ve kterém se spojí Gabriel Allon, šéf izraelské tajné služby, a princeznin otec - princ Chálid, následník saúdskoarabského trůnu. Chálid, který svým podílem na vraždě disidentského novináře zklamal původní naděje Západu, že bude reformátorem Saudské Arábie, požádá o pomoc při záchraně své dcery právě Allona. Patrání po unesené princezně je pouze začátkem příběhu, který je viditelně inspirován i současnými politickými událostmi (vražda saúdskoarabského novináře v Istanbulu, použití radioaktivních látek při likvidaci nepohodlných osob, pronikání ruského vlivu do arabského světa). Právě díky inspiraci reálnými událostmi, znalostí prostředí tajných služeb a jejich spojením s vyfabulovaným příběhem jsou myslím Silvovy thrillery zajímavé. Navíc autor umí udržet čtenáře v napětí a občas nechybí ani nějaký překvapivý zvrat.

kn23
05.02.2020

Bolo to super alee...teraz citam Vyjednavaca od Forshytha z 92 roku a zatial vsetko sedi od a po z.

1amu
02.02.2020 3 z 5

Autor mě překvapil, protože jeho poslední příběhy Gabriela Allona nebyly nic moc. Hned začátek - první věta, první odstavec čtenáře osloví a vtáhne do děje. Únos mladičké princezny Korunního prince, dcery následníka trůnu Saudské Arábie Chálida je mimořádný námět. A ještě k tomu se tak stane na exkluzivní soukromé škole v Ženevě. A co teprve, když Chálid, typ moderně uvažujícího Sauda, požádá o pomoc Izrael, respektive šéfa Ústavu (Mossadu) Allona. Ten je pořád stejný, tedy schopný, akční-přes vysokou funkci i osobně, ostatně jako vždy. Až do dvou třetin knihy jsem byl spokojen. Výborně vykreslené postavy Chálida a ruského Cara (hádejte o koho jde ?), ale najednou se vše zadrhne. Připadal jsem si, že mně veze kdosi v Porsche a najednou auťák ztratí šťávu.
Kdo četl z této řady Portrét špionky, setkal se s Američankou Sarah Bancroft (CIA), která již pracuje mimo státní služby. Dělá vedoucí exkluzivní obrazové galérie. Proč zrovna ji autor vtáhl do děje ? Udělal z ní buď Pata nebo Mata. A čtenář to nemůže pochopit. Právě tak elitní zabijáci, používající nejmodernější prostředky k likvidaci k tomu určených osob. Najednou jsem měl pocit, že tvrdý výcvik těchto strojů na zabíjení je k ničemu, jednají úplně nepochopitelně. Daniel Silva, jinak eso špionážních thrillerů se v přemíře nápadů jaksi zapletl. Zpočátku to bylo na 5*, ke konci zdaleka ne. Proto jsem zvědav co tomu řekne třeba Killingjoke ?

polmari
16.01.2020 4 z 5

první, co jsem od Silvy četla a moc se mi líbilo, ale některá z dřívějších bude asi lepší ... určitě si o Gabrielovi nebo Sarah přečtu ještě něco

Autorovy další knížky

Daniel Silva
americká, 1960
2003  86%Umění zabíjet
2005  89%Agent Mossadu
2001  89%Spící agent
2004  90%Smrt ve Vídni
2004  91%Zpovědník

Kniha Nová dívka je v

Právě čtených1x
Přečtených98x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených3x
Knihotéce126x
Chystám se číst31x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x