Přeběhlík

Přeběhlík https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26726/bmid_prebehlik-iRK-26726.jpg 5 108 20

Když Gabriel Allon v thrilleru Moskevská pravidla těsně vyvázl z ruského zajetí, měl v plánu plně se oddat přerušeným líbánkám a restaurování unikátního oltářního obrazu pro Vatikán. Pak ovšem dostane zprávu, že po Grigoriji Bulganovovi, bývalém agentu ruské rozvědky, který ho v Moskvě zachránil a rozhodl se přeběhnout na druhou stranu, se slehla zem. Gabriel Allon je jako již mnohokrát povolán do Londýna, aby rozkryl záhadné zmizení muže, o němž britská rozvědka nemluví jinak než jako o dvojitém agentovi. Restaurátor však ví své. Nedopusťte, abych skončil v neoznačeném hrobě, naléhal Bulganov, když tehdy v Moskvě Allonovi líčil, jak končí zrádci ruské tajné služby. A Gabriel dal svému zachránci slib. Pátrání po Bulganovovi zavede Allonův tým do různých evropských měst i do březových lesů nekonečného Ruska, aby vyvrcholilo ve vražedném souboji s neporazitelným oligarchou Ivanem Charkovem. Vystaven nejtěžší zkoušce svého života, paralyzován strachem o to nejdražší, co má, sáhne Gabriel Allon až na dno svých sil – a po tomto střetu už nikdy nebude stejný.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Domino
Originální název:

The Defector , 2009


více info...

Přidat komentář

Marcello_zbb
01.02.2024

Ja neviem... Komentár napíšem, knihu hodnotiť nebudem. Po prečítaní predchádzjúcej knihy Moskovské pravidlá, som mal problém sa do tejto knihy začítať. Až po niekoľkých pokusoch sa mi to nakoniec podarilo a knihu som si aj tak velmi neužil, nesadla mi. Zo začiatku som si sériu užíval, ale čím ďalej, tak mám pocit, že pán spisovateľ dostáva zhora objednávky na písanie tých správnych kníh ... :)

PitoR
27.12.2023 5 z 5

Najvyšší trest!
„Treba konať ticho, rýchlo a v pravý čas.“

Mám za sebou deviatu knihu v poradí, v ktorej izraelský agent Gabriel Allon bojuje proti terorizmu. Tentokrát však ide, okrem iného, aj o veľmi osobnú záležitosť – o život veľmi blízkej osoby. K tomu sľub bývalému ruskému agentovi, ktorý mu dvakrát zachránil život...

„Viete, čo robíme so zradcami, Gabriel? Odvedieme ich do malej miestnosti a prinútime kľaknúť si. Potom im strelíme do zátylku z veľkokalibrovej zbrane. Dáme si záležať, aby guľka vyletela cez tvár, lebo tak ich rodina nespozná. Telo hodíme do neoznačeného hrobu. Po páde komunizmu sa v Rusku veľa zmenilo, ale trest za zradu je stále rovnaký. Sľúbte mi jedno, Gabriel. Sľúbte mi, že nedovolíte, aby som skončil v neoznačenom hrobe.“

Gabrielovi sa vypomstilo, že v predošlej akcii proti ruskému oligarchovi (V tieni Moskvy) – ktorý predával nebezpečné zbrane naprieč svetom, to takpovediac nedotiahol do konca a nechal toho sviniara nažive. Len čo však tento zloduch siahol aj na jeho najbližšiu osobu, bolo rozhodnuté – najvyšší trest.

„Nemienim nečinne vyčkávať, kým ostatní plánujú moje zničenie. Podľa mňa máme na výber. Môžeme žiť v strachu. Alebo môžeme bojovať.“

Opäť veľmi napínavé od začiatku do samého konca. Na mojej strane maximálna spokojnosť; Daniel Silva je skvelý! A už sa teším na desiatu knihu v poradí – Prípad Rembrandt.


zd0981
23.03.2023 3 z 5

Tak tady jsem se už docela nudil. Ono psát knihy jako sérii není pro spisovatele myslím až tak jednoduché, aby se stále stejný hrdina, stále stejné postupy, stále stejné kulisy... neomrzely. Ne každý to dokáže. Uvidím, jak se s tím vyrovná autor v dalších dílech.
Potom mám pocit, že stále větší plochu knihy zabírají odkazy, někdy dost zdlouhavé a nudné, na stále se opakující na akce a situace z minulých příběhů.
Nakonec, ale za to spisovatel nemůže, jednání ruských politiků ve světle událostí posledního roku působí nereálně a víra, že snad třeba je možné s Rusy se dohodnout působí naivně. Ale tu naivní představu měl nejen D. Silva ale velká část západního světa.

Lolila
08.02.2022 5 z 5

Táto časť priamo nadväzuje na Moskovské pravidlá. Akcia, napätie, tentokrát trochu drsnejšie. Séria ma stále baví, beriem to ako "bondovskú" oddychovku:-).

technolog
11.01.2022 5 z 5

Zatim nejdrsnejsi pribeh. Libi se mi, ze vzdy vse neskonci vesele. Presne to popisuje zivot.

jprst
20.01.2021 4 z 5

Proti Moskevským pravidlům poněkud slabší, ale i tak nepostrádá patřičné napětí a překvapivý zvrat.

zdenaR
28.02.2020 4 z 5

Romány od autora jsem četla postupně jeden za druhým v průběhu asi jednoho roku.
Byly velmi čtivé, napínavé, bavily mě jednotlivé zápletky i hlavní hrdina.
Doporučuji kterýkoliv z nich, Silva prostě nezklame :-)))

konicekbily
28.11.2018 4 z 5

Co je všecho možné udělat pro záchranu dvojitého agenta tajné služby rozvíjí ve své představě autor dokonale. A je dobře, že to dal na papír.

1amu
25.09.2018 3 z 5

V českém vydání "Přeběhlík" - toho jsem nesehnal, ale líbilo se mi kvůli výborně udělané obálce. Tak mám tuto knihu, což mi vůbec nevadí.
Řekl bych, že Zradca mne neoslnil . Kniha je útlá, ale těch zbytečných stran a čekání na Gabriela....neúnosné, když víme jaký bude konec. Každopádně autor napsal mnohem více lepších věcí.

albert19
01.11.2017 4 z 5

Byl jsem uspokojen.

Martin1974
23.11.2016 4 z 5

Ako thriller je to výborne napísané, ale náročnejší čitateľ by to mal brať len ako " bondovku " a oddychovku, pretože je v knihe dosť vecí pritiahnutých za vlasy...našťastie autor v doslove upozorňuje, že sa jedná o fikciu..

Selinute
19.11.2016 5 z 5

Už jsem se přesvědčila, že všechny Silvovy knihy, které jsem doposud četla, jsou vynikající a jsou pro mě zárukou dobrého špionážního románu.
No a Přeběhlík, tak to je opravdu zdařilý kousek !

Mammoth
09.08.2016 5 z 5

Daniel Silva opět nezklamal. Izraelský "agent 007" Gabriel Allon je stále ve formě a se svojí partičkou likviduje vše, co (nebo kdo) mu přijde pod ruku. Akce od začátku do konce, která nenechá vydechnout. Super.

kaja.marik
18.07.2015 5 z 5

Kniha přímo navazuje na Moskevská pravidla, a je možná ještě o malinko lepší.

Rabjohns
11.12.2014 4 z 5

Kniha přímo navazuje na Moskevská pravidla,takže jsou na tom biti ti kdo předchozí knihu nečetli i ti kteří ji četli protože musí číst vysvětlování předchozích dějů. Připadalo mi,jako kdyby se autorovi nějaké zakončení nevešlo do předchozí knihy,tak se rozhodl to natáhnout do knihy samostatné. A to natahování je trochu na škodu.

LMih
19.09.2014 1 z 5

Zradca (v českom preklade Přeběhlík) je pre mňa veľkým sklamaním. Izrael, USA, Veľká Británia sú dobrí a Rusko, Irán, Palestína sú zlí. Obyčajná propaganda a čierno-biele videnie. Toto sme už zažili za komunistov. Jedna z jeho najslabších kníh.Keby tam neboli krvavé scény, bolo by to čítanie pre deti a mládež, ktorí sú ľahko ovplyvniteľní.

Mako123123
01.08.2013 4 z 5

Parádna náveznosť na /Moskvu/.. fakt kvalita. Doporučujem...

technik1965
04.06.2013 5 z 5

Opäť ďalšie dobé dielo od Silvu. Doporučujem.

dalimoni
28.08.2011 4 z 5

Slušný špionážní thriller, více se mi od tohoto autora líbil Spící agent, ale ani tato kniha není špatná. Konec knihy a část Zúčtování mi připadá taková rychle odbytá, ale jinak slušný. 85%

derminator
14.02.2011 5 z 5

Nejlepší kniha od Silvy co jsem zatím četl, je to zkrátka mistr fabulace a když obzvlášť tuto knihu čtete připadá vám to jako kdyby se to zrovna nyní dělo já nemohu jinak než knihu doporučit a dát jí hodnocení 99%.

Štítky knihy

špionáž

Autorovy další knížky

Daniel Silva
americká, 1960
2003  86%Umění zabíjet
2005  89%Agent Mossadu
2001  89%Spící agent
2004  90%Smrt ve Vídni
2004  91%Zpovědník

Kniha Přeběhlík je v

Přečtených157x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených11x
Knihotéce121x
Chystám se číst25x
Chci si koupit11x
dalších seznamech1x