Svátek hojnosti

Svátek hojnosti https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390031/bmid_svatek-hojnosti-YZJ-390031.jpg 4 30 12

Flavia Albia série

1. díl >

Vlády nad Římem se ujal paranoidní císař Domicián a věčné město zachvátila epidemie podivných úmrtí. A blíží se oslavy bohyně Cerery, které pro nepředvídatelného, vypočítavého a chytrého vraha představují přímo roh hojnosti. Vraždám se snaží přijít na kloub Flavia Albia, soukromá informátorka, která to v Římě rozhodně nemá lehké: jedni se ji snaží zmást, další svést, jiní využít pro své zájmy. Neúnavná Albia se stává nepohodlnou a ocitá se ve smrtelném nebezpečí. Nastraží úchylnému vrahovi past, v níž může uvíznout kdokoli…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: ekniha , BB art
Originální název:

The Ides of April , 2013


více info...

Přidat komentář

Jaruš7
23.08.2022 3 z 5

Asi iritično ze současnosti mi hladinu nakrknutosti čeří tak silně, že potřeba vybití, alespoň v čtenářském hobby, mi dává pocit boje nad nelogickými bláboly o světové zodpovědnosti, která nevěští nic dobrého.
Jaksi ta potřeba akčnosti se zde v knize nekonala, a tak další díly série zatím odkládám.
Potenciál má, snad jindy, v lepší konstelaci.

Ramiel
26.01.2021 2 z 5

Mé hodnocení je značně ovlivněno příběhy Falcona, které byly napsány poutavě a vtipně. Bohužel toto volné pokračování s Albií je pouze suchopárným popisem činností bez špetky vtipu a vypravěčského nadání. Ani se mi nechce věřit, že je psala stejná autorka.


ivana1924
30.04.2020 2 z 5

Moje první kniha autorky, ale....nezáživný, zdlouhavý, musela jsem se nutit číst, nudila mě. Asi další ani zkoušet nebudu.

tygřík2
04.01.2020 4 z 5

Seznamovací večírek s Flavií Albiou. (Na rozjezd budiž, ale v příštích pokračováních bych ráda neodhalila pachatele na několika prvních stránkách :-)). ) Je dobrou dcerou i pokračovatelkou Falcona a Heleny, má ráda lišky a možná se na ní z dáli usmívá láska. Fandím.

lampernaqui
01.02.2019 3 z 5

Mám za sebou Falconovskou sérii, takže jsem byl zvědav, jak se autorka zhostila pokračování detektivek s hlavní hrdinkou - Falconovou adoptovanou dcerou. Úvodní díl byl měl nalákat - a to se zde rozhodně nestalo. Nejenom, že čtenář uhádne vraha v první pětině knihy, ale celkově je to strašně zdlouhavé. Zvláště závěr se táhne až moc (a to jsem si kdysi stěžoval, že závěry u Falca končí strašně rychle). Bohužel hodně slabé tři a jen za to, že jsem fanoušek římského informátora.

barynka15
19.11.2018 5 z 5

Nejlepší závěr knihy, co jsem kdy četla. Napětí téměř až do poslední strany. Výborná autorka. Člověk má pocit, že postavy jsou jeho známí a že žije skutečně ve starověkém Římě. To se mi moc často nestává.

Pet007
31.10.2017 4 z 5

Dobrá kniha. Začátek se trochu táhl. Chyběl mi můj informátor, ale pak jsem si zvykla. Informátorka je taky skvělá. Autorka je žena, hrdinka je žena a čtenářka je taky žena, ideální.

Marika Vanova
09.10.2017 5 z 5

První kniha o informátorce Flavii Albii se mi líbil, i když začátek byl trochu nepřehledný, ale pak se to rozjelo a četlo samo. Stejně jako v příbězích jejího otce se mi zamlouvají dialogy v současném tónu.

niki-chan
10.05.2017 3 z 5

Dobře se četla, příběh byl zajímavý. Hezký popis Říma, jenom chování hlavní hrdinky mi občas přišlo trochu mimo.

Fazl
05.05.2017 1 z 5

Zklamání. Po Falconových příbězích s odhalením zločinu na konci knihy, zajímavě a čtivě podané se v této knize po pár stránkách odhadne, kdo je kdo a čtenář marně doufá v překvapivé rozuzlení. Dočetl jsem do konce jenom abych zjistil, že jsem se nespletl - prostředních 150 stran se klidně mohlo vynechat.

orinka3
01.11.2016 1 z 5

Pro mě nečitelné. Nějak nemohu strávit současnou mluvu plnou slangových výrazů vsazenou do starého Říma. Připadá mi to za vlasy přitažené, nepřirozené a rušivé. Historické jsou pouhé kulisy, děj mezi nimi je ryze současný až na dobové rekvizity, hlavní postava uvažuje stejně, jakoby stála někde v metru na schodech. Když už detektivku, tak pořádnou. Další z mých čtenářských omylů.

Galadwen
07.10.2016 4 z 5

Kniha se nese v podobném duchu, jako detektivky s Falconem - je svižná, vtipná (ba místy ironická), čtivá, i když na druhou stranu nijak nevybočuje ze standardu této autorky. Samotná hlavní hrdinka je sympatická, těším se na další setkání s ní.