Jiskření

Jiskření https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404558/bmid_jiskreni-xYh-404558.jpg 4 314 66

Fall Away série

< 2. díl

Je zpátky. Za ty dva roky, co byla na internátu, se mi neozvala ani jednou. Když jsme spolu žili v jednom domě, přes den mě přehlížela, ale v noci nechávala dveře svého pokoje otevřené. Tehdy jsem byl hlupák. Teď ji ale porazím v její vlastní hře… Jsem zpátky. Uběhly dva roky a já jsem přesvědčená, že po mě pořád touží. I když předstírá, že to tak není. Mě se ale tak lehko nezbaví. Nenechám se odbýt. A pokud si budu dávat pozor, nikdy nepřijde na to, jak moc mě přitahuje…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

Rival , 2014


více info...

Přidat komentář

Raislin
08.04.2024 4 z 5

Kniha je zajisté pro jiný ročník než jsem já. Ale i tak to bylo celkem hezké čtení.

MAU256
21.02.2024 4 z 5

Knížka byla velmi čtivá. Tento díl byl vyprávěn z pohledu jak Madoca tak Fallon, to se mi líbilo více než v prvním díle. Bylo zde více sexu než v přechozím díle, ale asi taky více zrady a bolesti. Nechápala jsem, jak se mohla matka takhle zachovat. Ale vždycky se nějaká mrcha najde. No a teď bych uvítala i příběh Jaxe, ten by byl asi taky hodně zajímavý.


"Ty tři propletený trojúhelníky," lapala po dechu a vrhla na mě zoufalý pohled. "Znovuzrození, těhotenství, reinkarnace. Moji odvěcí průvodci, Madocu."


"Madocu?" zašeptala a natočila hlavu ke straně. "Co znamená ten nápis "Faleš"? Co ho máš vytetovanej na zádech...?" Zase nějaké otázky. "Tam ale není vytetováno "Faleš"." Posázel jsem jí záda polibky, ale odtáhla se a otočila se ke mně, v očích měla slzy. "Tak "Fallon"?" Tvářila se vážně na znamení, že to pochopila. Vzal jsem jí hlavu do dlaní a políbil na koutek pusy. "Nechal jsem si to vytetovat už před lety," vyprávěl jsem. "Nezapomněl jsem na tebe. Nikdy jsem tě nepřestal milovat."


Pája699
31.12.2023 4 z 5

Tak ovšem tento druhý díl měj opravdu jiný náboj a čtivost :-)
A k mému potěšení to bylo vyprávěno jak ze strany Fallon, tak i Madoca. Tohle mi v prvním díle chybělo.

I když jsem se musela občas pozastavit nad jejich myšlenkovými pochody a chováním. Málem jsem si vykroutila hlavu :-D Konec, co se týče Falloniny matky, radši ani nebudu komentovat .-) ten tam za mě ani nemusel být.

I tak za mě je to zdařilý díl a mě se líbil. Příjemně strávené dvě odpoledne.

monika0181
21.12.2023 5 z 5

Druhý díl vysloveně jiskří, má emoce, drive.
Postavy Fallon a Madoc jsou tak odlišní od Tate a Jareda z prvního dílu. Nevyzrálost a nerozhodnost Fallon je tu hodně silná. Madoc se hledá ,i když dospěl rychleji, svou cestu sám nemá jasnou.
Chvíli mě vlastně Fallon dost otravovala, Madoc to zachránil. Nakonec sem dočetla s nadšením.
Vnitřně jsem ale víc byla spjatá s postavami první části, byť někomu připadat neslaní-nemastní. Taky bylo víc energie, ale Fallon a její nerozhodnost mi nesedla.
Přesto považuji sérii za velmi povedenou s opravdu odlišnými příběhy.

ElInWonderland
10.12.2023 3 z 5

O dost lepší než první díl. Děj se hýbal a obě hlavní postavy byly zajímavé, na konci mi přišla zápletká s 'maminkou' zbytečná, ale jinak se mi to četlo dobře.

kacenka6144
16.11.2023 4 z 5

Tak tohle už byla jiná káva. Dva rovnocení partneři v boji o vítězství (hlavně sami nad sebou). Příběh Madoca a Fallon mi připadal daleko zajímavější než dvojice v prvním dílu. I obě hlavní postavy mi byly sympatičtější. Škoda, že nejsou další díly, protože příběh Jaxe by určitě nepostrádal akci a napětí.

Karola050716
11.07.2023 2 z 5

Ona: nenávidím tě, nenávidím tě, jo a taky bych tě celýho olízala..
On: ta mrcha, nesnáším jí, už aby roztáhla nohy a zase ji nenávidím...
Jako tohle já nechápu, hate to love je fajn, ale zase jako s mírou, tohle je spíš jako epizoda z blázince

Čtenářka368
15.05.2023 2 z 5

(SPOILER) Tenhle počin už si určitě znova nepřečtu. První díl mě bavil a těšila jsem se na druhý. Jiskření je nabité sexem a i když zezačátku mi to vůbec nevadilo - scény měly říz a chemii, ke konci už jsem skřípala zubama kdykoliv se na sebe ty dva vrhli. Bylo toho prostě moc a upřímně mezi těmi dvěma ani nic jinýho nebylo.
Navíc Fallon ani Madoc mně vůbec nepřirostli k srdci. Celé to bylo nereálné, přehnané a protivné. Svatba už tomu celému nasadila jen korunu. A ta Jaxova pomsta. Konec jsem už přeskakovala. Kdyby nebylo slibného začátku, tak by to byla čistokrevná jedna hvězda.

jsemknihomolka
09.10.2022 2 z 5

Na knihu jsem se těšila a začala ji číst hned po dočtení prvního dílu a bohužel mě to nenadchlo , je možné že jsem měla až moc velké očekávání po dočtení Nádechu .

moma08
08.06.2022 4 z 5

Konečně jsem se dokopaka k tomu, abych si přečetla i tento díl,ač se mi do toho nechtělo.
Bylo to strašně čtivé, měla jsem to během odpoledne přečtené.
Někdy jsem sice nechápala chování hlavních hrdinů, asi jsem na to už stará, ale i přesto se mi kniha líbila.
Budu doufat, jako ostatní, že někdy vyjde i zbytek knih této série v českém jazyce.

anna7852
05.04.2022 4 z 5

Ach jo tak jsem zase začala druhým Dílem v domeni,že to prvni a natesena že další dil bude o Jaxovi a ono prd:D
Nevadi i když hrdinové byli velmi mladí tak se mi knížka líbila,četla se sama

Mondaika
31.03.2022 1 z 5

Jiskření není knihou, kterou si přidáte do oblíbených knih a budete ji chtít číst někdy znovu. Spíš je to kniha až na pár stránek o ničem a nebo a nadržených pubertácích... Já osobně nedoporučuji. Jedna hvězda za dobrý začátek,ktery vypadal slibně.

Loire
11.02.2022 5 z 5

Knížky jsem od autorky četla obě dvě (Jiskření, Nádech) knížky jsou pěkně napsané. Je to čtení pro mladé, ale i tak se mi to dobře četlo a pár krát jsem se tam i ztratila, jak jsem to hltala, ale dle porovnání je v druhé knížce obsaženo mnohem víc sexu než v prvním díle, ale i tak to za přečtení stálo.

malazluta
11.08.2021 2 z 5

Obě knihy autorky - Nádech i Jiskření - jsou pro mladší věkové kategorie. U druhého dílu je to patrné o to víc. Nic proti toxickým vztahům, mezi láskou a nenávistí je tenká linie, ale někdy čeho je moc, toho je příliš.

DiaBook424
20.04.2021 odpad!

(SPOILER) Takhle zklamaná jsem po přečtení knížky dlouho nebyla. Nádech se autorce moc povedl, jedná se o jednu z mých nejoblíbenějších knížek vůbec, takže jsem se na Jiskření moc těšila. Madoc byl v první díle úžasný a já se nemohla dočkat dílu o něm. Ale toto?
Jestli má někdo rád toxické vztahy, proč ne, ale já na to nemám žaludek. Oba se milují (řekli si to), přitom on ji střídavě podvádí, kde se dá (dokonce mi chvílemi přišlo, že jí to dělá na truc), ale i přesto ji miluje! Vždyť je to naprosto odstrašující příklad vztahu mezi dvěma lidmi! Nemluvě o všech těch nešikovně zapojených klišé. Já mám klišé ráda, vždyť tenhle žánr na nich stojí, ale nic se nemá přehánět. A když, tak aspoň nějak šikovně. Mafie, potrat, svatba, nenávist/láska, nevlastní sourozenci, vydírání, nechtěné odloučení. Tohle všechno na 328 stránkách. Každý z těch bodíků by dal na vlastní příběh, tak proč jsou všechny v jednom?

dačteto
02.02.2021

Druhý díl byl taky příjemně oddechový :)

Jaruš71
19.01.2021 3 z 5

Tento díl byl o něco lepší, ale už nejsem puberťák tak to nebylo úplně pro mě.

1moniccka
16.01.2021 5 z 5

Dej byl super a hodne me mrzelo cim si musela Fallen projit jeste k tomu jeste pubertacka.Medoc byl pohodar a dobre se sevsim popral.

ivetapl
24.12.2020 5 z 5

Úžasná kniha! Asia e mi líbila i o malililinko víc, než nádech. Autorka se zapsala mezi mé nejoblíbenější!

ovecka535
19.12.2020 4 z 5

Nic moc,ale lepší než první díl.