Láska a válka

Láska a válka https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34831/laska-a-valka-34831.jpg 4 21 2

DragonLance - Příběhy série

< 3. díl

série: DragonLance - Příběhy díl v sérii: 3 Legenda o Raislinově dceři! Zvláštní příběh, který nemůže být potvrzen, ale šeptá se mezi elfy v Silvanestu, klevetí o něm šotek na Krynnu a je zde poprvé vyprávěn Karamonem, přežívajícím dvojčetem záhadného kouzelníka. Nádherný nový příběh, vydávající se do tajemství srdcí a pověstí o minulosti, které mají vztah k budoucnosti na Krynnu. Navíc deset vzrušujících krátkých příběhů – nevýslovných příběhů rytířství a lásky, hrdinských výprav a ošklivého darebáctví, kouzel v bitvě a naprosté porážky – ve kterých vystupují všichni milovaní společníci a fantastická stvoření bestsellerů ze sága DragonLance. Příběh, který očaroval přes tři miliony čtenářů na celém světě, tak jak byl stvořen Margaret Weis a Tracy Hickmanem.... celý text

Povídky Fantasy
Vydáno: , Návrat
Originální název:

Love and War , 1987


více info...

Přidat komentář

Zelený_Drak
04.11.2020 2 z 5

Na to, že to je DragonLance, je většina povídek docela dobře napsaná. Z toho světa jedna z těch lepších knížek. Bohužel, je to samozřejmě spíš doplněk. Pár příběhů pro fanoušky. Pro někoho, kdo do DL není zažraný se vytrácí ta přidaná hodnota v podobě dalšího setkání s oblíbenými postavami a zůstávají vcelku obyčejné fantasy povídky. Nejvíce se mi líbily povídky Vyhnanci a Srdce Zlatoluny. Neoslovily mě Honba osudu, Podle instrukce, Stříbro a ocel a Z tužeb po válce a po konci války. Ostatní povídky mi zapadly do kategorie "neurazí, nenadchne". Vcelku příjemně četly, ale nebylo v nich nic, co bych si zapamatovala.

Gordonlord
23.03.2019 4 z 5

Překvapivě vynikající !

Většina povídek má velkou sílu a nápad a hodně dlouho mi zůstanou v hlavě ! První dva kusy mají dokonce hluboký přesah, který dalece převyšuje pouhý svět Dragonlance a mohly by být vyprávěny jako klasické mýty a legendy. Třetí povídka "Honba osudu", nebo jak se to jmenovalo, byla nuda jako prase, která komplet hodně sráží. Ale kvalita se opět zvedne s příběhy, kde Tass pomáhá malému klukovi utéct od jejich únosců, zatímco se po jejich stopě vydává zbytek družiny v čele s Tanisem, Karamonem, Raistlinem, Sturmem a Flintem. Perfektní je také povídka o Sturnově dětství, kdy spolu se svoji matkou a služebnou utíkají do vyhnanství, přičemž je unese magor, který si chce prodloužit svůj život Sturmovou smrtí. Jediný další slabší kus je poslední povídka, která je nudným filosofováním bez silného nápadu. Nebýt těchto dvou slabších příběhů, bylo by to ode mně za plný počet :-)