Šotci, tupí trpaslíci a gnómové

Šotci, tupí trpaslíci a gnómové https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/34830/sotci-tupi-trpaslici-a-gnomove-34830.jpg 4 22 2

DragonLance - Příběhy série

< 2. díl >

série: DragonLance - Příběhy díl v sérii: 2 Tři dobrodružní synové Karamona Majerea prohrají sázku se společenským, žoviálním trpaslíkem s majestátním vousem a – uneseni – vzbudí se na neuvěřitelném gnómském plavidle, pátrajícím po legendárním Šedoklenotu. Kdo je záhadný Dougan Kladivo a jaká nebezpečí číhají na Sturma, Tanina a Palina, mladého mága pronásledovaného Raistlinovým odkazem? V devíti povídkách vynikajících autorů se setkají s čaroději a draky, kouzelnými brýlemi i očarovanými dýkami a přečkají nezapomenutelná setkání s malými rasami žijícími na Krynnu.... celý text

Povídky Fantasy
Vydáno: , Návrat
Originální název:

Kender, Gully Dwarves and Gnomes , 1987


více info...

Přidat komentář

Gordonlord
08.10.2022 3 z 5

Prvních pět povídek byla vcelku průměrná, až podprůměrná nud. I přesto, že jsem knihu dočetl asi tři dny zpátky, pamatuju si z nich pouze zápletku Čarodějných brýlí, to ještě v hodně kusé podobě.

Výborná věc byla "Definice cti" od Richarda Knaaka, který si evidentně libuje ve vztazích Solamnijských rytířů a přemýšlivých, čestných minotaurů. Téma zde načrtnuté později rozvinul v Minotauru Kazovi a Legendě o Humovi. Příběh minotaura, který se nechce podvolit nesmyslně násilným zákonům svého lidu i když ví, že kvůli tomu musí umřít, měl sílu.

Povídka "Chcete se vsadit?" od duchvních otců (a matky??) klasických Dragonlance příběhů Hickmana a Weisové, vypráví příběh dětí Hrdibů kopí - Tanina, Palina a Sturma, na výpravě s trpaslíkem Douganem Kladivem. Takhle nápaditou a zajímavou věc snad oba nikdy nenapsali.

Dobrý nápad má i "Zlatý kocour a Červenka", o šotkovi proměněném ve zvíře a plánu Raistlina a zbytku jeho družiny o jeho osvobození, spočívající rovněž ve zvířecím shapeshiftingu.

Zbytek povídek má sice sem tam zajímavý nápad (Let dýky), ale jedná se o naprosto zapomenutelný odpad.

pin
05.04.2012 4 z 5

Některé povídky jsou průměrné, jiné vynikající. Četl jsem několikrát, doporučuji.


Autoři knihy

Tracy Hickman
americká, 1955
Margaret Weis
americká, 1948

Kniha Šotci, tupí trpaslíci a gnómové je v

Přečtených33x
Doporučených1x
Knihotéce53x
Chystám se číst11x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x