Doteky zoufalství

Doteky zoufalství https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/373949/mid_doteky-zoufalstvi-bX5-373949.jpg 2 6 4

Doteky série

< 4. díl >

Po velkém čtenářském úspěchu předchozích autorových knih tohoto žánru (Doteky zla, Doteky smrti a Doteky strachu) připravilo nakladatelství další titul těchto čtivých a napínavých příběhů. Předpokládáme, že ani tentokrát se nebudou čtenáři nudit.

Přidat komentář

medvedice3
27.12.2018 4 z 5

Je to čtivé a svým způsobem hrůzné, neb jsou topříběhy ze skutečnosti.

Lejdus
17.10.2018 3 z 5

Pozitivně hodnotím jednotlivá témata příběhů. Styl psaní autora se mi moc nelíbil. Myslím si, že kdyby je napsal někdo jiný, byly by čtivější, záživnější a čtenáře by to více strhlo. Každopádně se mi jednotlivé příběhy líbily. Bohužel negativně hodnotím chyby v textu (byly zde gramatické chyby, ale i špatné skloňování , což mne dost zamrzelo, zvlášť, když se jedná o českého autora).


Vojslava
26.08.2018 3 z 5

Nejsilnější dojem z četby je, jako bych zadala osmé třídě slohové téma "Vyprávění s detektivním motivem" včetně banálních frází a gramatických chyb. Sem tam nápad zabitý zpracováním. Asi si autora ponechám jako zdroj literatury faktu a tenhle žánr budu u něj ignorovat.

hopla
03.08.2018 1 z 5

Asi není snadné nepodlehnout pokušení sepisovat další a další příběhy, když se dostaví onen podnětný "čtenářský úspěch." Příběhy, vybrané do tohoto svazku, nemají však společné to, co je v podtitulu - tedy, že by byly dramatické, ale spíše je spojuje banálnost až trapnost jednajících postav a jejich činů. Zda se jednalo o případy z reálného života, mi přitom nepřipadá až tak zásadně důležité, ale je možné, že pro onen čtenářský ohlas to může být rozhodující...
Předchozí "Příběhy" jsem nečetl, tak nemohu posoudit, zda měly podobnou literární úroveň, ale mne si tento styl psaní nezískal. Většina příběhů by se dala shrnout několika větami a nebyla by zajímavá ani pro Černou kroniku. Namísto dramatického děje tak dostáváme plytké, frázovité hlášky a kýčovité vyjádření postojů autora ke společnosti (zejména zášť vůči "zbohatlíkům") a otřepané vztahové fráze (skoro jak z Červené knihovny). A pozornému čtenáři bohužel neunikne ani značné množství tiskových (?) chyb. Vydavatelům zřejmě text nestál ani za to, aby ho protáhli textovým editorem. I běžný Word by ony přesmyčky a další podobné chyby jistě zachytil. Knihu jsem měl jen vypůjčenu, ale pokud bych ji býval zakoupil, věřím, že bych mohl s úspěchem požadovat vrácení peněz za tak nekvalitní produkt.
Pro mne tedy zůstane pan Cílek kvalitním autorem literatury faktu, ale v jiném žánru ho vyhledávat zřejmě nebudu.