Herold

Herold https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513222/bmid_herold-aub-513222.jpg 4 10 4

DOCTOR STRANGE JAKO... GALACTUSŮV HEROLD?! KDYŽ SE OBJEVÍ MIMOZEMSKÝ ČARODĚJ A POŽADUJE, ABY MU STEPHEN STRANGE POMOHL zachránit jeho planetu před Galactusem, skončí to vyhoštěním Požírače světů do nejtemnějších koutů magických sfér! Nyní se musí vyčerpaný Strange pustit do záchranné mise, jaká nemá v historii vesmíru obdoby! Jak se na Galactusovi podepíše konzumace planet odlišné reality? Narušení kosmické rovnováhy způsobí destabilizaci dimenzí a milý doktor se náhle musí postarat, aby záchvat intergalaktických trávicích obtíží nezničil veškeré bytí! Požírač světů má před sebou čerstvou mimodimenzionální hostinu a v zádech nesvatou alianci... Galactus tak nikdy nebyl děsivější!... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Herald , 2019


více info...

Přidat komentář

instageek_cz
09.06.2023 4 z 5

U novodobějších sérií od Marvelu čekám vždy hodnocení mezi 34 hvězdičkami. Jinými slovy, že mě to neurazí, ani nenadchne (podobně jako většina filmových marvelovek). Že nebude scházet řemeslná kvalita, ale ani nepůjde o nějakou extra zábavu. Tak mám dilema, co teď udělat s třetím Strangem, protože asi nevidím důvod, proč těch hvězd nedat rovnou 5:)

Není to komiks, který vám změní život, ale zároveň na sto procent plní to, co sliboval. Jako béčkový film, u něhož o Oscarech nemůže být řeč, jenže nudit se nebudete ani na vteřinu. Přesně tak je to s novým Strangem. Ten je totiž každou chvíli někde v kosmu, potkává spoustu ras z různých dimenzí mnohovesmíru a neustále řeší trable vznikající ze střetů magie a vědy.

Rád si představuju, že by takovýhle komiks mohl vycházet klidně na úplných počátcích Marvelu, kde by byl představován jako senzační dobrodružství vesmírného čaroděje, nebo tak něco:)) A co já vím, nejspíš to tak při jeho premiéře v 60. letech i bylo. Strange celkově moc neznám a ani ve filmech mi k srdci nepřirostl. Ale musím přiznat, že mě díky sérii Nejvyšší čaroděj zajímá (a baví!) víc a víc.

Tentokrát mu pomáhají i další čarodějové a čarodějky, protože starý dobrý Galactus dělá zase potíže a Strange ho sám zvládnout nedokáže. Doktor navíc přijímá přetěžký úkol musí pro nenasytného požírače planet najít živý svět, kde však nebudou žádní obyvatelé. A do toho všeho spolupracovat s tak nevyzpytatelnými bytostmi, jako je třeba Mefisto, s nímž se uzavírání dohod moc nevyplácí...

Chválím kresbu, některé panely jsou fakt parádní, stejně tak Galactusův pozdější vytuněný vzhled. Zároveň je pravda, že méně důležitým panelům se dala věnovat větší péče. A celé to mohlo být vizuálně mnohem ujetější, divočejší. Proto nakonec zůstávám u 4 hvězd, byť 5 bylo blízko:)

DennisMoore
07.05.2023 5 z 5

Tak se to napotřetí konečně povedlo. Už už jsem si to s touhle Strangeovou sérií chtěl rozmyslet, protože té předchozí nesahala po čarodějné kotníky, a oni najednou přijdou s tak skvělým příběhem! Vlastně to vypadá, jako kdyby Marvel také věděl, že to není ono, a jako kdyby série začínala odznovu - na předchozí dva díly se tu příliš nenavazuje a Herolda si může přečíst bez obav kdokoliv.


sgjoli
07.05.2023 3 z 5

Teda, tohle je jedna z těch knih, kdy by se mi hodilo mít možnost hodnotit půlhvězdou. Protože tohle mi přišlo jako lepší 3 hvězdy, ale už moc ne na 4.
Hrozně mne bavila ta kresba, tu jsem si užila nesmírně, ta paleta použitých barev za mne fantastická. Obsahově - Stephen si už zas hraje na pána boha, to není úplně poprvé, co něco takového vidíme. Ale zas jsem měla pocit, že se ze svého chování snaží v závěru vyvodit nějaké důsledky. Dějová linka - místy na mne trochu zašmodrchaná, nějak jsem se na pár místech zasekla a neuměla se soustředit - občas to na můj vkus lehce dřelo. Přitom zápletka nebyla vůbec špatná - naopak. Nicméně - zase tu je spousta akce, padouch nad padouchy, nečekané koalice, pár starých známých postav, které už jsme viděli dříve.
Celkově hodnotím jako lepší průměr.

fvalek
24.04.2023 5 z 5

Doctor Strange Nejvyšší čaroděj není zrovna nejlepší pokračování a kvalitou mi nepřijde oproti předchozí sérii jako nějaká velká konkurence, ale v tomhle nenápadném příběhu se dostáváme v podstatě na konec úplně všeho. Jak se z jedné magické malichernosti stane absolutně nepřekonatelný průšvih. Galactus je jedna z nejsilnějších všemi známých postav, ale nefiguruje v mnoha příbězích jako hlavní postava. Tady sice taky není úplně nějaký protagonista, ale hraje velmi důležitou roli. Ukazuje se jako nenasytný, ale i vcelku racionální individuum, se kterým si není radno zahrávat. Jeho celkový účel ale není nějak moc osvětlen, takže pokud ho některý čtenář příliš nezná, tak v podstatě nechápe, proč vůbec existuje, natož co dělá přímo v tomhle příběhu (i když se to v příběhu pořád snaží naťukávat). Co jsem si opravdu užil byly cesty po magické dimenzi a po různých místních světech. To bylo zajímavé, barevné, originální a podivné. Celkově ale tahle existence a její (ne)pravidla byla dost složitá na pochopení, takže čtenářský komfort sice nebyl nejlepší, ale z hlediska nějakého objevování nového skvělé. Autoři se nebáli kromě Galactuse vyobrazit i další dva bohy a ukázat jejich funkce. Středobodem tohohle čísla jsou dvě události - bitva obrovských rozměrů a samotný konec všeho. Bitva byla jednodušší a oprostila se od epičnosti a gradace, protože se děj stále soustředil hlavně na Septehena, což podle mě bylo lepší. No a finální konec... Zajímavé, pěkné, ale Mefistova poslední slova nic moc a škoda. Popravdě pár Cleo a Stephen považuju dlouhodobě za jednu z nejlepších možností. Pěkný příběh tedy. :)