Dexterův poslední záběr

Dexterův poslední záběr https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/198815/bmid_dexter-dexteruv-posledni-zaber-XJx-198815.jpg 4 125 23

Dexter série

< 7. díl >

V Miami se natáčí nový detektivní seriál a analytik krevních stop Dexter Morgan se stává objektem pozorování Roberta Chase, televizního herce a idolu žen, který má zazářit jako… miamský analytik krevních stop. Dextera netěší, že mu Bob stále stojí za zády a napodobuje ho – a navíc se teď nemůže v klidu věnovat svému temnému koníčku. Pomoc televiznímu štábu přesto přinese Dexterovi radost, sblíží se s půvabnou herečkou Jackie Forrestovou, jež má ztvárnit roli detektivní seržantky, a sám získá v seriálu malou roličku. Jeho radostná nálada se vytratí, když je v kontejneru nalezeno tělo brutálně zavražděné ženy, pak dojde k další vraždě... a všechny oběti se podobají Jackie. Dexter dostane ke svým úkolům ještě jeden – má jako bodyguard Jackie chránit. Přestože opravdu usiluje o to, aby se herečce nic nestalo, najde vraha a uloží ho v moři, někdo zabíjí dál…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

Dexter’s Final Cut , 2013


více info...

Přidat komentář

Hakate
03.09.2022 5 z 5

Serie Dextera je skvělé a i když jsem mezitím přečetla již mnoho knih, Dexter bude asi vždycky jedním z mých TOP seriových vrahů. Skvělá kniha, skvělá serie.

monika0356
30.05.2022 3 z 5

Tuto serii mam rada, ale v tomto dile se mi Dexter hodne zprotivil…no ale ten posledni dil preci musim dat :)


DomenicaRisa
12.08.2021

Jediná kniha kterou jsem ze série četla. Víc už číst nebudu a seriál taky nemám v plánu dokoukat. Tady je prostě všechno špatně.
Dexter je vykreslen jako "ten hodný" a všichni mu fandí, aby nebyl chycen. To že zabíjí lidi je přece v pořádku, když zabíjí jen ty zlé. Nikdo není Bůh a každý stát má svůj trestní systém. Ne vždy dokonalý, ale pokud má společnost fungovat, je nutné jej akceptovat.
Dexter byl narušené dítě, které jeho nevlastní otec proměnil na zbraň. Možná je navenek sympatický, ale je to nebezpečný predátor a nikdo by mu neměl fandit. Tohle je prostě špatně.

orinka3
28.08.2019 2 z 5

Co to ksakru bylo?! Tohle má být detektivka? Na jedné straně docela dobrý text, plný sarkasmu, zajímavých obratů. Vraždy a lov na pachatele působí vcelku slibně. Ale na té druhé straně se detektiv chová jako totální magor, má rodinu s dětmi na kterou kašle a věnuje se filmové hvězdě. Do toho neustále ponor do temných zákoutí Dexterovy duše a schizofrenické dialogy...první kniha o Dexterovi a jakkoliv jsem byla na začátku četby spokojená, tak ze mě ona spokojenost v závěru knížky vyprchávala. Divné, prapodivné. Co si mám o tom myslit?

trudoš
26.10.2017 3 z 5

Zpočátku velmi dobré, navazující na kouzlo prvních dílů. Naneštěstí v druhé půlce dá autor vale zápletce a zbytek událostí je už jen takové plácání se k očekávanému finále, přičemž drahoušek Dexter ze sebe dělá ještě většího pitomce, než obvykle. A to opomíjím pár do očí bijících nesmyslů stran chování hlavních aktérů příběhu. Šokující cliffhanger v závěru pak působí trochu jako podbízivá omluva za všechnu tu odfláknutou práci. Dlužno říct, že omluva nutící ke koupi dalšího dílu, protože vám to prostě nedá.
Je až obdivuhodné, jak dokázal Jeff Lindsay natáhnout hrdinovy vnitřní monology do rozsahu tří set padesáti stran, vesměs na úkor gradace. Dějová linka je totiž jednoduchá, a kdyby nebylo všech těch Dexterových glos, vystačila by maximálně na novelu. Na druhou stranu průpovídky sociopatického sériového vraha jsou obchodní značkou téhle řady a nebýt jich, už by dávno přišla o své fanoušky. Teď je však otázkou, nakolik je to plus, když to základní osnovu románu nechalo daleko za sebou.

sarekaslukova
09.07.2017 4 z 5

Tento díl se mi zas tak moc nelíbil. Možná proto, že tam Dexter hodně vykolejil ze svého normálu a i konec byl takový trochu odbytý, jedna rána nožem a konec, to oproti jiným dílům, kde popis mučení byl rozsáhlý mi přišel lepší.

kmotrkCZ
13.03.2017

Oproti předchozím dílům pěkná změna a musím říct, že kniha mě hodně bavila.

KaiShun
18.02.2017 1 z 5

To jsi delate prdel? Typek bez empatie se zamiluje do hvezdy Hollywoodu a ona do nej. Nuze smich je na miste pane Lindsay.

Dagmar0403
31.10.2016 1 z 5

Bohužel, veliké zklamání. Nejhorší díl. Škoda stráveného času.

Finn69
31.01.2016 1 z 5

Bezpochyby nejhorší kniha ze série, to už snad ani nebyl Dexter. Zdálo se mi že už to Lindsayho jaksi nebaví, jako bych slyšel jeho myšlenky: "Kruci jak to udělat, abych už o tom blbým Dexterovi nemusel psát? Aha, už vím, v téhle knize ho naprosto znemožním a bude konečně klid."
A jak řekl, tak udělal, bohužel pro nás čtenáře.

PETERYY
03.04.2015 4 z 5

Lidský Dexter, tak jak jsme ho doposud nepoznali.

jasmína
05.03.2015 5 z 5

Já mám moc ráda i seriál Dexter, a kniha byla ještě lepší, jeho myšlenky výborně popsané, jen mám pcit, že tady nepoznával vrahy , kdežto v seriálech mu to šlo většinou perfektně.

Zaujal mě ale celé prostředí showbyznysu, herců, prostě skvělá detektivka. A snad ne poslední !! To by mě moc mrzelo !

Lenka.Vílka
11.02.2015 5 z 5

Pred knihou jsem mela stejne pocity jako pred sledovanim posledni serie: konec? To nedam!

Ale...kniha byla dobra a fakt me pobavila. Jsem zvedava, za jak dlouho o nas vyjde dalsi dil, ale uz ted je mi jasny, ze se do nej s laskou zactu (myslela jsem, ze se jedna o dil posledni, ale hned po docteni jsem musela na wiki, protoze se mi to zdalo divny, takze mi tahle informace udelala radost)

orangerose
17.01.2015 5 z 5

vynikající díl Dextera, bavil mně moc, určitě bych přivítala další díl kdyby byl :)

čef
27.12.2014 5 z 5

Dexter opět inspirativně a absurdně řešící problém masových zabijáků je zároveň jako vždy jiskřivě vtipný a sžíravě ironický. Pozorování světa z úhlu sociálního anorektika s nulovou empatií, ale s vypěstovanou potřebou činit tento svět lepším může být, jak vidno, zajímavým zpestřením žánru kriminálního thrilleru a osvěžením dne pro člověka trávícího život převážně na gauči u televize. Jsem rád, že se knižní Dexter ještě nevyčerpal tak, jak se to už bohužel stalo televiznímu seriálu. Přeji hodně dalších úspěchů, Dextere!

Stidave
16.09.2014 4 z 5

No nevím.... Obsah knihy vám spolehlivě vyspoileruje 95% děje, takže nemůžete být překvapeni... Humor potěšil!

dexterman
02.09.2014 4 z 5

V tomto vydání my Dexter přišel neuvěřitelně sobecký. Jinak mne to pořád bavilo , Ten konec mohl byt jen trošku vic in . No jestli tohle byla opravdu poslední knížka tak se serie pro mne rozloučila z mírným nadprůměrem. . OPRAVDU ALE JEN MIRNÝM

3DD!3
19.08.2014 3 z 5

Zvláštně natahované, Dexter se utápí v přídavných jménech a vnitřní monology nemají spád. Děj knihy a události okolo našeho milého zabijáka však spád mají a i když zrádný Dexter kráčí ve stopách toho seriálového, pořád to jde jinak a zajímavě. Zvraty tu jsou ale podivně až kontraproduktivně zaobalovány a konec se vrávoral na vážkách možná až příliš dlouho, na to že zůstal poměrně otevřený. Přece jen doufám v ještě jeden díl, sarkasticky shrnující poslední fázi Dexterových dobrodružství.

Bunburistka
21.07.2014 4 z 5

Opravdu dost zajímavý díl. Rozhodně již zde Dexter neměl tolik svých (nudnějších) monologů, což je alespoň pro mě plus. Také mi přišlo, že kniha měla vcelku dobrý spád a byla psaná jinak. Námět knížky byl také zajímavý, až mě Dexter svým chováním trošku (trošičku víc) šokoval :D. Proč mu ale nepopřát štěstí, že? Když to tak shrnu, v tomto díle podle mě chybí morbidnější vraždy, ale to knížce neubírá na kvalitě. A ten konec mě opravdu překvapil. Doufám v to, že se někdy v budoucnu objeví alespoň ještě jeden díl, který by zakončil (podle mě) ještě otevřenou Dextrovu sérii ! :)

pink_ivy
29.06.2014 4 z 5

Rozhodně je tahle knížka jiná než všechny ostatní. A mě ta změna vůbec nevadila, nakonec jsem si příběh, kde se toho zase tolik v průběhu nestalo a nebylo to tak nabité akcí užila. Stejně jako předešlé knížky jsem se výborně bavila po celou dobu. Pořádné akce se v podstatě dočkáme až úplně ke konci, a jak mi ubývali stránky v knížce, tak mi tuhla krev v žilách, jak jsem se děsila konce. Nakonec to nedopadlo tak zle, jak jsem předpokládala, ale jestli to je konec knižní série, tak teda nic moc, ale alespoň díky za otevřený konec. 4*