Detektiv

Detektiv https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/206212/detektiv-206212.jpg 4 578 94

Hodinu před nástupem na dlouho odkládanou a více než zaslouženou dovolenou zastihne seržanta tajné policie Malcolma Ainslieho telefonát, který by raději nevzal na vědomí. Volá kaplan Floridské státní věznice a vyřizuje vzkaz od Elroye Doila, mnohonásobného vraha, jemuž Ainslie pomohl do cely smrti. V předvečer popravy Doil žádá o možnost vyzpovídat se a učinit doznání. Ale pod jednou podmínkou: svěří se jedině Ainsliemu. Seržant nemá na vybranou. Doil byl usvědčen z dvojnásobné vraždy, ale je podezříván z deseti dalších. Žádný detektiv by nedokázal odmítnout takovou příležitost ... To, co se Ainslie dozví od odsouzence, však vede k vyšetřování, které zasáhne nejvyšší policejní kruhy a špičky městské správy v Miami ...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Detective , 1997


více info...

Přidat komentář

stanislava9718
19.11.2023 2 z 5

Arhtura Haileho knihy čtu již poněkolikáté. Tato o detektivovi miamské policie, který je na stopě sériovému vrahovi, autor napsal ve více dějových rovinách. Zápletka na dobu, kdy se měl příběh odehrát, je rok 1997 byla autorem opět, jako dalších knihy pečlivě promyšlena a propracována.

Vesmich
23.09.2023 5 z 5

Všechno se podrobně dozvíme, jak to tak u té policie chodí, jak už to tak u autora bývá - po přečtení Hotelu se jeden mohl zrovna stát hotelovým někým, po Letišti a tamtom o to přistání, bych si bývala troufala státi se vedoucím letového provozu, o hladkém přistání obřího letadla, kde je všem hodně a moc blivno, ani nemluvíc. Takže tady se cítím být připravena vyrazit něco u nás ve vsi vyšetřovat. Čestně, samosebou. Ne, že by mi tady ten Detektiv byl nějak extra sympatický. Dumala jsem, čím to. Myslím, že tím to, jak on se pohyboval v příliš těžko uvěřitelných a uchopitelných extrémech. Taky mi nějak hlava nebrala, co je na něm tak sexy, že jakmile se k němu jen přiblížila jakákoliv dominantní žena, už se nemohla udržet a hupsy hupsy...no prostě tamto. Možná nějak dobře vypadal, to se těžko vyčte. Tedy ono se to někdy vyčte lehko, ale tady teda ne. Co se čtení týče, autor je zárukou, že text plyne, aniž by klouzal po povrchu a je zkrátka uživatelsky velmi příjemný.


TaJeMa
09.09.2023 5 z 5

Super napsané. S některými dnešními detektivkami se to nedá srovnat.

JAnD
03.07.2023 5 z 5

Třetí nejlepší autorova kniha. Detektivní příběh s mnoha retrospektivami a nečekanými zvraty. Jako obvykle, autor má dobře nastudované postupy a propracované hlavní postavy. Zároveň hodně drsné, ale na rozdíl od mnoha jiných drsných detektivek zde má zápletka logicky zdůvodnitelný podtext. Špica.

MilaMo
17.03.2023 5 z 5

Jako ostatní knihy od Haileyho je poutavě napsaná, policie u nás sice funguje trochu jinak, ale četba byla milým a příjemným zážitkem

ElikaS
15.01.2023 4 z 5

Detektiv je kvalitní detektivkou a navíc jedním z malá detektivních příběhů, u kterých mi nevadí, že byl napsán před rokem 2000. Obecně mě tyto staré detektivky moc nebaví už jen proto, že prostředí ve kterém se nemohou využívat nejnovější technologie na mě zkrátka působí trochu nereálně a zvláštně.
Každopádně v této knížce to nebylo podstatné a zaujaly mě na ní jiné věci. Líbil se mi popis procesu trestu smrti, tomu se autor věnoval dost dopodrobna a podal to zajímavým způsobem. Stejně tak se mi moc líbil vhled do duše odsouzeného vraha. To se také povedlo.
Naopak mě značně rozčiloval hlavní detektiv, který mi byl vyloženě nesympatický.

verense
06.01.2023 3 z 5

Ač mám Haileyho ve velké oblibě, tohle mi přišlo takové dost průměrné. Ne že by příběh nebo nahlédnutí do policejní práce nebylo zajímavé, ale zápletka šla celkem snadno odhalit a navíc kniha místy působila spíš jako středoškolský referát z policejních statistik. Nehledě k tomu, že o každé postavě autor neopomene uvést její barvu pleti - nechci tento palčivý problém USA nijak zlehčovat, nicméně je-li to na každé druhé straně, začne to být únavné. V tomto žánru jsou větší skvosty ke čtení...

angelika29
04.01.2023 5 z 5

Po delší době jsem opět sáhla po tomto autorovi a opět jsem se nezmýlila. Jako všechny ostatní knihy, které jsem četla, i tato je bezvadná. Drží čtenáře v napětí celou knihu. všem doporučuji.

Luigi1
22.12.2022 3 z 5

Nemohl jsem se začíst

Ladys
30.10.2022 4 z 5

Po Penězoměncích a Letišti trochu horší, ale pořád skvělé.
Po celou četbu knihy autor i přes pár hluchých míst udrží vaši pozornost a napětí pomalu, pomaličku přibývá s každou stránkou.
Příběh je opět slušně zalidněn životnými figurkami, děj ukazuje život policistů a jejich práci pod drobnohledem a celé to funguje.
Jen mám pocit, jakoby autor nikdy na policejní stanici nebyl. Jako by mu to někdo vyprávěl a lezlo mi na nervy, jak jsou všichni vyšetřovatelé pomalu dokonalí.

Jiparis
12.10.2022 5 z 5

Skvělá kniha, sonda do mysli člověka, který sám trpěl a není schopný kvalitního života. Co dokáže chytrá a chorobná mysl.

mgeisselreiter
11.10.2022 4 z 5

Hailey se jako vždy snažil přiblížit čtenáři dané prostředí a problematiku, což v tomto případě nebylo až tak složité, neboť práce kriminální policie je již dost dobře zmapována v mnoha detektivkách a filmech. Autor přesto přináší o něco detailnější vhled, jehož výsledkem je zajímavá detektivka, která se dobře čte a čtenáři přináší i některé méně známé prvky ze zákulisí. Jedná se ale hlavně o specifické záležitosti USA, takže české čtenáře některé části nemusí zaujmout a zajímat, ale na škodu to není. 75%, 9. 10. 2022.

Lucuschka
20.06.2022 3 z 5

Kniha se mi líbila. Zajímavý příběh i zajímavý zvrat. Zpracování pokulhává, ale jako jednodušší detektivka to ujde.

Vydra57
31.03.2022 3 z 5

Jako audiokniha dobré, ale předvídatelné. Oddychovka po perném dni

Anavi8912
05.03.2022 4 z 5

To byl masakr. Super detektivka, napínavá od začátku až do konce.

maryzka
12.12.2021 5 z 5

I když detektivní žánr není moje oblíbená četba tak od této knihy jsem se vůbec neodtrhla. Napínavá od začátku až do konce

Stromm
11.12.2021 3 z 5

Je to dobré jenom v několika pasážích, celkově moc průhledné a takové přeslazené. Chybí tomu temnější tóny a závěr je už hodně mimo. Snad budu s dalšími díly autora spokojenější.

madem
05.11.2021 4 z 5

Tak nějak vás napadne, kdo mohl zabít Cynthiiny rodiče, ale nechápete proč. Pak přijde motiv je zabít a vše do sebe zapadá. Obdivuji manželku hlavního hrdiny, co s ním vše zakusí a přesto vydrží.

marra82
03.09.2021

Syrové, prorostlé, reálné, "uvěřitelné", skvěle napsané.. Výborný doplněk Ed McBaina. Prostě policejní krimi s přesahem kriminálního románu.

janina66
29.06.2021 2 z 5

Tak to mě vůbec nebavilo. Natahované fylosofické úvahy. Asi nejhorší haileyovka.