Přetížení

kniha od:

KoupitKoupit eknihu

Arogantní a mocná elektrárenská splečnost kontra spotřebitelé energií a ekologické hnutí. K tomu politický extrémismus v jeho patologické podobě - terorizmu. To je dost protikladných zájmů, aby děj románu měl akční až strhující průběh. Také v tomto díle autor potvrzuje v čem je jeho přednost - dokonalá znalost prostředí a lidí i problémů dnešního světa, nenapodobitelné vypravěčské umění....celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22667/big_pretizeni-0Ya-22667.jpg 4.1313
Žánr:

Komentáře (40)

Kniha Přetížení

Luigi1
24.12.2022

Jsem velice zklamaný,kniha mě vůbec nenadchla.

ludek.n
14.03.2022

Vždy, když sáhnu po knize Arthura Haileyho, vím, že se mi dostane maximálně fundovaného čtení, které je současně vysoce explozivní a plné emocí. Nejinak je tomu s románem Přetížení, které čtenáře zavádí mezi vysoké kádry energetické rozvodné společnosti, operující v Kalifornii. Zápletka je jasná a přehledná, Hailey před námi rozhodně nic neskrývá, ani si nehraje na schovávanou. Děj míří zcela neochvějně k závěrečné eskalaci, která není kdovíjak bombastická, ale v emoční úrovni nesmírně silná a přesvědčivá. Tradičně mistrně zvládnuté jsou charaktery jednotlivých postav a vůbec celé společenské pozadí, jež nám Hailey ve svém díle představuje. Od těch obyčejných každodenních starostí až po zákulisí vysokých politických a ekonomických struktur. Přestože zatíná sekeru hodně hluboko do amerického způsobu života, nepranýřuje ani nevynáší soudy. Je zkušeným a na slovo vzatým pozorovatelem, který podává zprávu o stavu společnosti i o tom, co se děje za oponou. Napadají ho otázky, které si málokdo z nás pokládá, natož aby na ně hledal odpovědi. Hailey to dělá za nás. A dělá to tak zatraceně dobře, až se ve vás všechno chvěje napětím, soucitem, smutkem i vzrušením. Neznám žádného jiného autora, který by to dokázal tak spontánně a zdánlivě jednoduše. Maximální hodnocení je v tomto případě nezpochybnitelné.

Usire
05.10.2021

Asi nejslabší kniha Haileyho. Děj ale není tak špatný, je uvěřitelný, jen hlavní hrdina není tak kladný jak jsme zvyklí. Mnoho věcí je platno dodnes, např. zájmy velkých firem vs. ochrana životního prostředí, novinářská senzacechtivost atd.

petulik330
11.05.2021

Tato kniha je mě docela sklamala. Mám ráda tohoto autora, ale konkrétně tuto knihu jsem se musela doslova nutit dočíst až do konce.
Pan Hayley má rozhodně lepší knihy než je tato.
U některých pasážích mi i slza ukápla. Jsem hrozná měkota. Kniha opět obsahoval vše na co jsme u něj zvyklí. Nějaké to drama, spletitost lidských osudů a lidské chování v napjatých situaci. I tady lze vidět, že si dal autor tu námahu s obhlídku prostředí.

baji42
02.05.2021

První kniha od tohoto mistra románů, která mě trochu zklamala.

Lucie__
31.03.2021

Nejslabší kniha od tohoto autora, kterou jsem dosud četla. Několikrát jsem váhala, zda odložit nebo dočíst. Dočetla jsem, ale velmi slabé to bylo až do konce. Většina postav v knize bláznivé nebo jak je nazvat. Části knihy s postiženou ženou úplně zcestné, dle mého názoru. Přidala bych se k hodnocení níže "odpad", ale vzhledem k tomu, že mám autora docela ráda jednu hvězdičku dávám.

Yukon777
07.03.2021odpad!

Rád by som dal menej než jednu estrell, keby sa dalo. Je to taký stokaliterárny odpad, že na to škoda slov. Nevadilo by to, keby tam nebol podpísaný Majster. Zošalel? Mal skrat v rozvodni? Čo za egomaniacku sr ačku bez znalosti problematiky, zato s nepríčetným kopulovaním v králičej frekvencii, ešte aj s ochrnutou holkou, to napísal? Mal som to z knižnice. Keby bola moja, podložil by som ňou nohu stola v krčme.

archivářka115
07.03.2021

Čekala jsem od ní víc. Zklamala mě