Deň, keď si zmizol

Deň, keď si zmizol https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421792/bmid_den-ked-si-zmizol-4c0-421792.jpg 4 413 135

Chcela vedieť pravdu, ale nakoniec zistí, že by bolo lepšie, keby sa ju nikdy nedozvedela. Catherinin pokojný život ženy v domácnosti a matky troch malých detí sa rýchlo zmení na nočnú moru. Jej manžel Simon sa jedného dňa stratí. Catherine je presvedčená, že ju neopustil dobrovoľne, a zúfalo ho hľadá. Čoskoro však musí čeliť tvrdej realite a pre finančné problémy takmer príde o zdravie aj strechu nad hlavou. Simon medzitým vedie bezstarostný život a cestuje po svete. Tajomstvo svojej minulosti je odhodlaný strážiť za každú cenu, aj keby to znamenalo uchýliť sa k podvodom a násiliu. Ale prečo odišiel? Catherine dostane na túto otázku odpoveď až po dlhých dvadsiatich piatich rokoch, keď sa stratený manžel zrazu objaví na jej prahu. Počas ich posledného búrlivého stretnutia vyjdú najavo tajomstvá, klamstvá a nedorozumenia, ktoré ich pred rokmi od seba odtrhli a poznačili životy nielen im, ale aj ich deťom.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

When You Disappeared , 2017


více info...

Přidat komentář

sloncekhk
10.04.2024 5 z 5

Tak toto byla super kniha, závěr naprosto šokoval.

Petronela16
20.03.2024 1 z 5

(SPOILER) Na rovinu-najhoršia Marrsova kniha, ktorú som čítala .Teda počúvala ako audioknihu.Inak by som to určite nezvládla.Len preto, že som sa chcela dozvedieť, čo bolo motívom Simonovho odchodu som túto audioknihu dopočúvala aj keď s obrovským sebazaprením.Postavy totálne nesympatický, priam bezduché, domýšľavé..... Veď už len to, že počujem niečo divné z izby má prinúti tam ísť, či? Ďalšia blbosť, ktorú vyslovil Simon, že len kvôli deťom, z toho druhého manželstva ,nechcel odísť, lebo boli malé a bezmocné, hoci mali 17 a 13, či tak nejak, ale z prvého manželstva deti, ktoré mali vtedy cca okolo 5-6 rokov, tak to ho nezadržalo.
U mňa táto kniha nezabodovala, iba z úcty k autorovi a predošlým prečítaným dielam nedám odpad, aj keď to nestálo za veľa, čo mi je veľmi ľúto.


JezinkaJ
18.03.2024 4 z 5

Kniha disponuje velmi silným příběhem, alespoň pro mě. Střídání časových rovin a pohledu obou hlavních hrdinů bylo chvilkami trošku složitější a pár okamžiků se mi příběh už zdál zdlouhavý, ale to v zápětí rychle pominulo.
Míru uvěřitelnosti nehodnotím, čtení mě bavilo a v tu chvíli jsem autorovi sežrala všechno. :) Je to drsný příběh jednoho manželství a muže, který tak málo věřil svojí ženě, že dokázal jejich společnou budoucnost úplně zahodit.

Madi
28.02.2024 4 z 5

Dočteno jsem lehce zklamaná. Dvě knihy od autora, které mám uz prectene byly o chlup lepší.
Ale i tak knížku doporučuje, příběh mě moc bavil.

Toledo
06.02.2024 4 z 5

Čekala jsem celou dobu, CO bude ten důvod takového rozhodnutí a během vyprávění už jsem si začala dělat obrázek, který se nakonec potvrdil. Docela síla, ale také dost neuvěřitelný příběhčetlo se to však dobre, zajímavé vyprávění stran obou postav.

cllarissa
24.01.2024 5 z 5

Váhala jsem, jestli mám knihu vůbec číst. Příběh se mi zdál jako docela předvídatelné klišé. Nakonec to přece jen trochu klišé bylo, ale rozhodně stálo za přečtení. Napínavé až do konce, přečetla jsem jedním dechem. Doporučuji. Skvělá čtivá oddechovka.

eMKay86
19.12.2023 5 z 5

Tuhle knihu jsem si objednala v knihovně podle anotace, byla to má první kniha od Johna Marrse, pak už jsem vyhledala jiné..

Netušila jsem do čeho jdu, mám radši thrillery. Tohle pro mě není krimi ani thriller ve své podstatě - je to zkrátka příběh Catherine a Simona - střídaní minulosti a současnosti obou hrdinou. Po x letech se sejdou a vypráví si co se stalo, když jeden pablb prakticky odešel od rodiny, protože byl strašně ublížený, ochotný skoncovat se svým životem, protože..... a SPOILER, pak se dozvíme, že vše bylo úplně jinak, než si myslel.
To co dělal v minulosti, ať zhodnotí čtenář.

Jediné mé poučení - být k sobě upřímní, nenechat všechno vyhnít, neřešit domněnky, ale mluvit se svými blízkými - pak se třeba ukáže, že věci jsou/nebo byly úplně jinak, než si myslíme. Ano, je to beletrie, ale tenhle příběh mi přišel prostě smutný a k zamyšlení.

thezelda
07.12.2023 2 z 5

(SPOILER) Cela kniha dobre odsejpala. Stridani soucasnosti a minulosti z pohledu vice postav bylo super. Na konci to ale autor na muj vkus dost prekombinoval. Z toho jejiho muze udelal uplnyho magora. Jeho jednani mi vubec nepripadalo umereny jeho pohnutkam. Zvlaste ta vec s Doggiem a vec v koupelne. Ve vysledku to tak na konci na me prestalo pusobit uveritelne. Bylo to prilis prekrouceny, prilis prekombinovany.

Holly.W
04.12.2023 4 z 5

Tahle kniha mi ležela na poličce poměrně dlouho, než jsem se k ní odhodlala. Po pár stránkách jsem si říkala, že asi nebude trvat dlouho a odložím ji. Jaké bylo moje překvapení když jsem se začetla a on se z toho stal velice slušný psycho thriller!
Čtenář sleduje 25 let v podání dvou hlavních hrdinů a ke konci se dozví to tajmeství, které je rozdělilo. Jak jedno nedorozumění, doměnky a mylné představy dokážou zničit tolik životů a přinést tolik bolesti.
Škoda toho úplného závěru, to bylo moc utnuté.
Určitě to není poslední kniha od tohoto autora, kterou jsem si přečetla.

mirec88
01.10.2023 5 z 5

Prvé 3/4 príbehu to nie je thriller, ale vynikajúca psychologická dráma, ktorá ma neskutočne zaujala a so zatajeným dychom som sledoval ako sa postupne odhaľujú čriepky minulosti a nenudil som sa ani sekundu. Po obrovskom odhalení, prečo vlastne Simon od Catherine odišiel sa začne ten správny psychologický thriller, kedy jednotlivé tajomstvá, dohady a pravdy vyplávajú na povrch a je to veru riadne napínavé. Určite odporúčam každému milovníkovi napätia a výborných príbehov. A ten záver, no tak to nemám slov. Určite je to veľmi výnimočná kniha.

uzivatel6305
15.08.2023 5 z 5

No teda, tak to byl hodně silnej kalibr! Tomuhle říkám THRILLER! Od vcelku nijakého začátku to postupně graduje až ke konci, ze kterého je člověku přímo zle. Skvělý příběh, výborně nakombinovaný, s tolika překvapeními, detailně promyšlenými postavami, hlubokými city a plný dobrodružství. Jsem opravdu nadšena a to i z nově objeveného autora, ale i ze způsobu jakým byla audiokniha načtena, pan Schwarz je výborný. Mimochodem, proč jsou dnešní audioknihy načtené tak superrychle? Tohle byl zážitek. Doporučuju a vy se vůbec nerozmýšlejte!

janinkahh
13.08.2023 5 z 5

Úplně na začátku mě kniha nijak neoslovila, ale chtěla jsem jí dát šanci, když už jsem začala číst....
Mohu říct, že jsem byla mile překvapena, čekala jsem, jak to vše dopadne...
Nevadilo mi, že se protkává časový úsek...naopak...

LadaLil
19.07.2023 3 z 5

Byla jsem prilis ovlivnena skvelymi hodnocenimi ostatnich ctenaru a mela prilis velka ocekavani. Nevadi mi zamotane pribehy, nahody, ale v teto knize, ktera mela byt detektivkou, jejiz pribeh se mohl stat, vsechno pusobilo jako sroubovani vsemoznych udalosti dohromady. Nerikam, ze se mi kniha nelibila vubec, docetla jsem ji a byla jsem zvedava, ale mela jsem pocit urcite podbizivosti

K-afe
08.07.2023 5 z 5

Pro mě druhá kniha tohoto autora a zase BOMBA!!!
To snad není možné, že takový příběh někdo vymyslí a dokáže tak čtivě dát na papír.
K ději: To bylo slz ... Smekám před Catherine!

Misute603
01.07.2023 4 z 5

Mně se kniha líbila,přečteno za 2 dny,nedokázala jsem se od ní odtrhnout.
Cca za půlkou jsem začala tušit,jak to asi bude.
Část jsem uhádla,ale i tak doporučuji.

m_martina
16.04.2023 5 z 5

Zajímavá kniha, kterou jsem si přečetla na základě komentářů mých oblíbených. Jen dětí mi bylo líto, tohle je vždycky těžké téma. Dávám pět hvězd a určitě se poohlédnu i po dalších knihách od tohoto pana spisovatele.

Čmeláček
13.04.2023 5 z 5

Dost dobrá kniha! S Johnem Marrsem teprve začínám, ale vím už teď, že si přečtu také jeho ostatní knihy, co u nás vyšly. Tohle bylo fakt skvěle vymyšlené a já jsem se nenudil ani chviličku. A hned jdu na další! :)))

Anniee
09.03.2023 2 z 5

Tak tohle bylo velký špatný. Po dvou autorových úžasných knihách jsem měla velká očekávání - ale toto
Děj se ne a ne rozjet, pořád jsem si říkala že už to najede na klasickou notu od které se pak nedá odtrhnout, ale nestalo se tak. Kniha se táhla od první do poslední stránky. O nějakém mega zvratu ani nemluvě. Všechny postavy mě vytáčely a rozhodně se nedá mluvit o nějakém jejich vývoji. Zklamání.

SynD
26.02.2023 1 z 5

(SPOILER) nejhorší autorova kniha, kterou jsem četla, bohužel. slabý příběh, papírové postavy: manžel dělá docela vše bezdůvodně a bez emocí, takže mě brzy přestal bavit. a manželka mě asi ani bavit nezačla. jako by někdo do pytle vysypal obsah šuplíku s nápisem "ZÁPLETKY" - tedy záhadu, úmrtí dítěte, vraždy, single rodičovství, fyzické násilí, loupeže a podvody, alkoholismus, prostituci, vypracování se od píky, taky znásilnění a ne jednu, ale dvě rakoviny. a ani to všechno nepomůže knize nebýt nudná.

u rakoviny pak autor selhává v pokusu o ženský pohled - Catherine vadí, že ztloustla a že jí nemoc "zničila šatník". a věta onkolékaře, že se od ní nechal pozvat na rande, protože se jako jediná z jeho pacientů co za dlouhá léta potkal, nelitovala - je vysloveně škodlivá. všichni lidé co se kdy léčili nebo léčí s vážnou nemocí, a někdy propadli sebelítosti, jsou zjevně ubozí slaboši.

cítila jsem se jako rukojmí jak autora, který mě svou záhadou tahal za nos až k dočtení knihy (nestálo to za to), tak chřipky, která mě donutila ležet a brát co je po ruce.

MichaelaZlebkov
23.02.2023 5 z 5

(SPOILER) Skvělý příběh, ač mi po jeho přečtení není moc dobře, protože mám malou holčičku. Simon musel být celý život sociopat, nemohl být normální. Závěrečné přiznání a ta troufalost žádat o odpuštění ve mě bude dlouho rezonovat.. Je mi strašně líto všech jeho šesti dětí.. ani jedno z nich si jeho jednání nezasloužilo. Pořád se litoval jakou měl strašnou matku, ale to co dětem provedl on bylo dalekosáhle horší..