Dokud nás smrt nerozdělí

Dokud nás smrt nerozdělí https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/297484/bmid_dokud-nas-smrt-nerozdeli-wCl-297484.jpg 4 74 19

Dámy v přestrojení série

< 4. díl

Historická tematika série

. díl

Calista Langleyová řídí exkluzivní „seznamovací“ agenturu ve viktoriánském Londýně a pomáhá váženým dámám a gentlemanům, kteří jsou na světě sami. Zničehonic však začne dostávat dárky a tretky určené osobám, které mají hluboký smutek – černé zrcadlo, pohřební věnec, prsten s černým kamínkem. Na všem jsou vyryty její iniciály. Zoufalá Calista nevěří, že by jí policie nějak pomohla, a tak se obrátí na Trenta Hastingse, samotářského spisovatele populárních detektivek. Trent jí však nedůvěřuje, protože se domnívá, že Calista využívá jeho osamělou sestru, která se stala jednou z jejích klientek. Po minulých zkušenostech drží své emoce na uzdě, i když mezi ním a Calistou okamžitě propukne silná přitažlivost. Zatímco se Trent a Calista probírají záznamy o odmítnutých klientech v naději, že naleznou jejího mučitele, začíná být jasné, že nebezpečí nejspíš přichází z Calistiny vlastní tajné minulosti – a že jejího pronásledovatele uspokojí pouze její smrt...... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Baronet
Originální název:

´Til Death Do Us Part , 2016


více info...

Přidat komentář

vcielka
25.07.2023 5 z 5

romanca s detektívnou zápletkou. Aj keď viac je to asi detektívka s romantickou zápletkou :) Bavila som sa, aj keď tá zápletka je koniec koncov celkom naivná

pip11
09.05.2021 5 z 5

Svižně plynoucí gotická detektivka z viktoriánského Londýna, příjemně napínavá od začátku až do konce. Tento tajemný příběh se sympatickými hrdiny se mi nad očekávání líbil.


saez
04.03.2021 4 z 5

Sladkost s kapkou krve :-) Příjemně napínavá oddychovka, když chcete trochu vypnout a prostě si jen užít příběh.

Kudík
16.01.2021 4 z 5

Celkem jsem se bavila. Autorka tentokrát nebožtíky nešetřila a volila i celkem zajímavý důvod/zápletku jejich pořizování. Calista a Trent, vč. jejich sourozenců, jak její bratr Andrew, anebo jeho mladší sourozenci Harry a Eudora, byli všichni do jednoho sympaťáci. Knize pomohlo, že byla více detektivní než romantická, i když se zde ve výsledku ničím nešetřilo. Spoiler: Sebeobrana pomocí ducha, stolu a snad veškerého kuchyňského nádobí byla úžasná a Trentovi fanoušci/kritici s jejich radami ohledně zápletky mezi panem C. Stonem a slečnou W. Prestonovou byli úsměvní. :)

Ála1968
26.05.2020 4 z 5

Za mě super.Miluji historické romány a od A.Quick nikdy nezklamou.Nemusím ty s paranormálními jevy,ale historicko-detektivní i romanticko-historické nemají prostě chybu.Tentokrát jsem až skoro ke konci zjistila,kdo za vše může.Opravdu až když už moc možností nebylo a byla jsem dost překvapená.Kniha určitě stojí za přečtení.

helenkan
25.07.2019 5 z 5

Přečteno za den,tak to něco znamená. Přeci, bezva čtení. :-)

angelbooks
29.11.2018 5 z 5

Jeden z nejlepších párů. Tyto dva jsem si opravdu zamilovala, a i knihu. Velmi doporučuji. :)

munka
30.04.2018 4 z 5

Detektívka s trochou romantiky, napínavá až do konca. Mám rada tento štýl historických romanci a Amanda Quick ani tentoraz nesklamala.

jaja1989
22.03.2018 2 z 5

Nechápu, jak nekdo mohl zaradit tuto knihu jako zamilovany roman.
Spis je to detektivka a to podarena ale rozhodne ne cervena knihovna!!!

handulli
10.03.2018 5 z 5

Tak tuhle knihu jsem si po dlouhé době opravdu užila. Miluji historické romány od AQ. Jsem moc ráda, že se vrátila i k psaní románů z období viktoriánské Anglie bez všech těch paranormálních schopností a multitalentů. A potěšilo mě, že kniha nebyla předvídatelná; vraha jsem tipla ve zhruba ve stejné chvíli jako hlavní hrdinové, ono už tam moc nezbývalo možností, kdo by to mohl být :)

TaLu
11.01.2018 4 z 5

Kniha psaná stylem gotického románu. Ohrožená hrdinka, statečný zachránce, strašidelné chvíle plné děsu, nadpřirozeno, padouch ukládající zmiňované hrdince o život....to vše v knize nechybí. Nevím, jak ostatní, protože komentáře většinou čtu až po dočtení knihy, ale já se velmi dobře bavila. Autorka se zřejmě bavila rovněž, když se tímto tipem literatury nechala inspirovat, jak o tom svědčí i její popisek na první straně. Sáhla jsem po knize, abych začala čtenářskou výzvu a ani trochu nelituji. Typla jsem si dobře zápletku i s překvapením, takže je možné, že ve mně dřímá hrdinka, čekající na svého tajuplného zachránce. :o)
Mám ráda knihy Julie Quinnové a tam na podobný tip románů bývá často vtipná narážka. Hrdinka nebyla zase tak moc bezmocná a chtěla být milovaná nejen proto, že je momentálně v ohrožení, ale prostě proto, že bez lásky je život o tolik těžší. Nu a to je vlastně myšlenka, která není vázaná na dobu a místo. Od autorky určitě jedna z dobrých knih, mnohem lepší než téma esoteriky, kterou v jejích knihách moc nemusím. Mohlo by být i pokračování, ráda bych si přečetla například příběh bratra.
Kniha má i hezkou obálku.

hadenka
18.10.2017

Milé, lehké, oddychové čtení. Za mě bezva oddechovka.

mikika
29.09.2017 4 z 5

Moc hezké, a překvapivě silná detektivní linka, kde jsem měla svůj tip, ale nakonec zase vedle...

Majdule
24.02.2017 4 z 5

Přesně jak jsem předpokládala, mě tato kniha potěšila a pobavila. Příběh Calisty a Trenta je víc dobrodružný a detektivní, než milostný. A musím autorce vzdát hold. Skutečně jsem na řešení záhady nepřišla, i když mi ledacos "nesedělo" a dávno vím, že postavám v detektivkách se nesmí věřit, že si všechno musíte "ověřovat" v dalším běhu děje. Každopádně pro mě je Amanda Quick na špičce žánru historických romancí s něčím navíc.

biki
30.11.2016 5 z 5

Velmi dobrá detektivka z viktoriánské Anglie a jak je A.Q. zvykem, také se zdařilou romantickou zápletkou mezi nikoli přehnaně emancipovanou hrdinkou a populárním spisovatelem detektivek. Moc se mi líbí, že i jako ve svých předchozích historických romancích bere autorka tyto romantické motivy s jistým nadhledem a humorem, což je v této knize v protikladu s viktoriánskou fascinací smrtí - bezpečnostní zvony do rakve či lapače slz ... proboha! Neodolatelné jsou také konfrontace hlavního hrdiny s názory jeho čtenářů, kdy jsem se musela smát i nahlas. To všechno dohromady tvoří velmi příjemné odpočinkové počtení pro stávající dlouhé zimní večery.

alzbeta4340
22.11.2016 4 z 5

Tentokrát od Amandy něco na způsob gotického románu s temnější atmosférou a detektivní a romantickou zápletkou. Není to ani vyložená romance ani detektivka, prostě směs namíchaná přesně tak akorát. Nápad s pohřebními dárky se zdál opravdu originální. Oddechovka, pokud něco takového máte rádi, neváhejte se čtením.

perpe2a
17.11.2016 3 z 5

příjemné počtení s detektivní zápletkou

Channach
07.09.2016 5 z 5

Pokud čekáte standardní románek z červené knihovničky, tak si nechte zajít chuť. Knížka je vtipná, vynikající detektivka a žhavá. Více v mé recenzi v záložkách.

Maxina
21.08.2016 5 z 5

Knihy Amandy Quick mám ráda, detektivku jsem od ní ještě nečetla, ale tahle mě opravdu chytla. Byla napínavá, zajímavá, neotřelý nápad, vše z viktoriánského Londýna, prostě paráda. Přečetlo se to samo :-)