Hřebec

Hřebec https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/236912/bmid_hrebec-6498606a5da92.png 4 763 130

Cocktail série

< 3. díl >

Po Nabíječi a Roštěnce se čtenářky mohou těšit na ztřeštěnou romantickou komedii o strhávání korzetů a vzdouvající se hrudi, o nezkrotné vášni a nekonečné lásce. Také o archivaci dokumentů a o koňském hnoji – počkat, cože? Ve dne Viv Franklinová navrhuje softwarové programy. V noci tajně hltá zamilované románky a touží po rytíři v nablýskané zbroji, nebo po kovboji na divokém hřebci (ach bože, jen zaržát), nebo po statném požárníkovi, do kterého by se zamilovala až po uši. K tomu nosí korzet – na ten nezapomínejte. Když se dozví, že po dávno zapomenuté tetě zdědila nádherný starý ranč v kalifornském Mendocinu, vyrazí tam celá natěšená s vidinou obrovského dobrodružství jako z románu. Jenže v každém románu nastane zvrat, že ano? Na jedné straně kovboj, pro kterého se jí úplně zapálí lýtka (kovboj Hank totiž za spálená lýtka skutečně stojí). Na druhé straně knihovník Clark Barrow, který se jí jaksepatří dvoří. Mohou tvídová saka a záplaty na loktech soupeřit s koženými kalhotami a botami s ostruhami?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Screwdrivered , 2014


více info...

Přidat komentář

Vendy1993
27.09.2023 4 z 5

Další parádní díl této série. Musím říct, že jsem se často hlasitě smála jak to bylo vtipné. Byla jsem i ráda, že se v tomto díle ukázali stáří známí z dílů předchozích a krásně to celé propojili.

Lavina
28.06.2023 2 z 5

Tak tohle teda nic moc.Čtu tento žánr jako oddychovku,ale tohle mě spíš rozčilovalo.Rozjezd byl pomalý,myslela jsem,že knihu obložím.Děj byl nereálný,naivní někdy až trapný...
Předchozí díly byly určitě lepší a další už nebudu číst.


PosPol
04.04.2023 3 z 5

"Jako správná fanynka jsem přímo prahla po žádoucím spojení dvou hlavních hrdinů. Potřebovala jsem pulzující pilíř vášně, mamutí úd, zpupnou kobru, která by se odvážila zahrávat si s mou vaginální mangustou".

Neptejte se mě, proč jsem se přihlásila do štafety na tuto knihu. Asi z nějaké vniřní potřeby sebemrskačství, ale možná jsem se radši měla přes záda líznout černoocasou kočkou. No nic, jedeme dál...

Viv je blázen do harlekýnek a eroťáren (nečekaně). A tak neustále sní o kovboji, hasiči a dalších, probouzí se celá uvzdychaná, vlhká a čeká. No a jednoho dne zdědí ranč kdesi v Kalifornii, hupsne do letadla a vydá se vstříc dobroružství. Na farmě potká Hanka. To je kovboj, chodící s odhalenou mužnou hrudí, posetou kapičkami potu, v nichž se odráží snad i odraz Héracla. "Zazubil se na mě a já přísahám, že jeden sluneční paprsek se prodral mraky a zasvítil přímo na něj, čímž zvýraznil rysy jeho nádherné tváře a prozradil mi, že krása má lidské jméno a to jméno je Hank".

Málo kýče? Pak počítejte s náloží opravdu kreativních slov jako Fešák, Frajer, Krasavec, Hřebec, Chlapák. Viv čte knihy s názvy jako Dva kopečky vášně, Vlk z ulice touhy, Třísla stvořená k laskání. Pokud ani teď nejste mrtví smích, přichází názvy mužského přirození. Mamutí úd už z hlavy nikdy nedostanu, stejně jako bagetu. Hank má paže jak dva hroznýše a jeho mužství stojí v pozoru asi tak 24/7.

Už dlouho jsem se u žádné knihy takto nenasmála a děsí mě, jestli tohle je fakt snem každé ženy. No naštěstí Viv nakonec dojde prozření. Vlastně mi byla sympatická, je to správně ztřeštěné trdlo a bavila mě. Především její sebejistota, kdy neustále chválí svoje nohy a krásu až do nebe, ale jak přijde hezký chlap, ztuhne jak koza po ráně z výfuku.... Vlastně se divím, jaktože chlapi neuspořádali revoluce a tato dílka nepodpálili, protože jestli tohle ženský čtou, pak chápu ty nároky na chlapa. Knihu hodnotím 2,5/5, protože nemohu dát odpad, když mi dva dny zlepšovala náladu.

georginaa
25.06.2022 4 z 5

Třetí díl trochu odlehčenější od předchozích dílů, ale vůbec to nemělo vliv na dobrý příběh. Plno romantiky tam bylo, občas i humorné pasáže, na pobavení k pohodě vlastně nic nechybělo.

Zelený.úval
01.08.2021 5 z 5

Ke knize jsem byla trochu skeptická a moc jsem od ní neočekávala, ale byla jsem překvapená. Nevadilo mi ani to, že tam bylo minimum sexuálních scén. Naopak se mi líbilo postupné oťukávání Vivien a Clarka. Opravdu záleží, co od knihy zrovna chcete. :-) Mě kniha bavila a u spoustu pasáží jsem se i zasmála.

Aranel15
23.06.2021 2 z 5

Asi hodně záleží na tom, co od knihy očekáváte. Já čekala moře sexu od začátku až do konce stejně jako v Roštěnce, ale toho jsem se bohužel nedočkala. Jediná sexuální scéna je vlastně až na konci knihy a čekání na ni bylo neuvěřitelně dlouhé a chvílemi i celkem nudné. Mám ráda staré domy a probírání se hromadami starých věcí, takže z mého pohledu je celkem škoda, že autorka neuchopila ani to uklízení domu trochu zajímavěji.

petkasable
25.03.2021 4 z 5

Moc mě to bavilo. Do Vivien jsem se naprosto vžila a bavily mě části, které se týkaly domu a designu. Do poslední chvíle jsem netušila, že to dopadne tak, jak to dopadlo. Potěšilo mě, že se zde objevil Simon a Caroline. Opravdu jsem se nasmála, ale na Nabíječe to nemá. První díl z této série byl nejlepší, proto dávám jen 4 hvězdičky. Těším se i na 4. a 5. díl.

vcielka
23.03.2021 3 z 5

(SPOILER) Prečo Hřebec? Lebo Hank? Alebo jeho kôň o ktorého sa stará? No, priznám sa, že pod takýmto titulkom som si predstavovala úplne iný typ literatúry. Miesto toho som dostala "mierne" romantický príbeh s pusou až za 90% knihy. A to doslova. Že erotický román. Bože, kde na to chodia? A obálka? Nemôže byť viac vzdialená od reality. Hlavné postavy sa k tým na obálke nepodobajú absolútne v ničom. A ak na obálke nie sú hlavné postavy, to už by knihu viac vystihoval starý dom alebo polonahý kovboj.
Inak príbeh nebol zlý. Čítal sa ľahko a príjemne. Clarka som mala naozaj rada. Bol to typ chlapa, na ktorý nie som v romantických knihách zvyknutá, ale nevadilo mi to. Práve naopak. Bola to dobrá zmena. Len škoda, že sa neprejavil viac. To sa ale stáva, keď je niečo písané v prvej osobe. Je to škoda. Clark bola milšia postava ako hlavná hrdinka, ktorá mi občas liezla na nervy, ale to bude tiež tou prvou osobou. Človek si sám sebe občas lezie na nervy aj sám, že? Lebo do seba vidíme. Okrem toho, veľmi nie som na až tak drsňácke typy dievčat. I keď na Vivien mi to vôbec nesedelo. Nedokázala som si ju predstavovať s tými piercingami. Nešlo to. A to pritom nemám nič proti, len k jej typu mi to nesedelo. Aj jej štýl obliekania nejako rýchlo pošiel. Väčšinu času bola v šortkách a tričku. Martenky a sieťované pančuchy sa kamsi záhadne stratili. Škoda, že s touto premenou neodputovali aj náušnice. Chápem, že malo asi dôjsť k postupnej premene jej osobnosti, no za mňa to autorka nedotiahla. Nezvýraznila jej fázy premeny.
Inak je to motivačná knižka. Motivovala ma k prerábaniu domáceho interiéru, na ktorý hľadám náladu už vyše roka. Autorka má nejakú úchylku v interiérovom dizajne a oblaží nás ním riadne. Opäť. No i tak jej nedám viac ako 3* (Možno aj práve preto). Príbeh bol na to príliš plytký, predvídateľný, málo inovatívny, i keď celkom solídne napísaný. No ničím neohúri. A prečo? Lebo za mňa bola hlavná hrdinka menej zaujímavá ako Clark. A toho tam bolo málo ako šafránu.
Nabudúce viac Clarka a menej Vivien a som ochotná ísť aj na 4*
Ďalšia vec, čo sa mi nepáčila je, že o Clarkovi sme sa toho takmer nič nedozvedeli. Okrem toho, že je milý a citlivý, nedostal priestor sa veľmi prejaviť. Nevieme takmer nič o jeho koníčkoch, rodine, živote, nejaké story zo života, okrem tej, čo porozprával Hank. Vieme, a aj to len asi a z náznakov, že je nerd. On to ale nijak nedáva najavo. Ak nerátam obrázok na tričku. A čo povedala Jessika ohľadom Clarka a Pana Prstenov.
Tak to ešte raz zopakujem: Nabudúce viac Clarka, menej Vivien.

Nikidree
07.12.2020 3 z 5

Asi jsem ji četla příliš rychle po Roštěnce. Příběh je hezký a čtení starostí i radostí ohledně zděděného domu je velmi zábavné. Avšak milostná linka mě poměrně zklamala. Velmi rychle mi došlo, jak to bude. Navíc nějaké to techtle mechtle tam vlastně skoro vůbec nebylo.
Kolem a kolem se to četlo dobře, styl psaní mi vyhovuje, občas se jde i zasmát. Ovšem jak jsem zmínila hned na začátku, Roštěnka mi v lecčem přišla lepší. Tohle byl prostě spíš jen román.
Přesto dávám také 3*, protože 2 je málo a půlky tu nejdou.

be_pa
21.09.2020 4 z 5

Všechny knihy série jsou příjemně vtipně psané. Tady mě mimo příběhu hlavních postav moc bavila i historie domu se všemi jeho odhalenými "poklady".

crazyslunicko
26.08.2020 5 z 5

Začátek byl takový nijaký. Hlavní hrdinka mi nebyla úplně sympatická, ale nakonec z toho byl moc hezký romantický příběh :) Vtipné, milé, drsné i sexy zároveň. Vivien byla tvrdá holka, která ví co chce, ale někdo ji postupně oloupal jako cibuli - slupku po slupce.

LucySmile
31.07.2020 5 z 5

Čtivé, milé, vtipné - co víc si přát :) Hlavní hrdinka byla velmi sympatická a jsem ráda, že se objevily postavy z předchozích knih. Konec trochu předvídatelný.

tittanie
19.07.2020

Dobře, ještě docela dobrý díl série. Četl se mi chvilkami dobře a chvilkami hůře. Prostě mi nesedl styl autorky.

Kristy.Seb
31.05.2020 4 z 5

Líbilo se mi, jak se další díl knihY zaměřil na nové postavy. Zbožňovala jsem humor Viv. Ale nenáviděla jsem, dokázala slintat nad tím tupcem kovbojem..

Kubikuli
18.05.2020 4 z 5

Knížka je milá a příjemná, celkem docela vtipná. Čte se úplně sama. A v podstatě mi ani nevadilo, že pusa a něco navíc proběhne až na konci knížky :) Člověk se na to vlastně celou dobu těší a pořád čeká ????

petulkapeta
30.04.2020 5 z 5

Myslela jsem si ,že mě přiběh Viv nebude bavit,ale opak byl pravdou...byl vtipný a prostě mě bavil a Clarka jsem si zamilovala už na začatku

PerfectionistKa
15.04.2020 5 z 5

“Ahoj Simone, tvoje holka je dekoratérka, že jo?”
“Ježiši, takhle jí nikdy neříkej! Je interiérová designérka.”
Jo, tenhle volně navazující styl sérií je bezvadný. Dostali jsme nový příběh, ale s tím, že pořád na pozadí fungují postavy z minulého. Takže tak, jak mě v Roštěnce už moc nezajímalo natahování příběhu Simona a Caroline, tak tady mě naopak jejich přítomnost velmi těšila.
Označení erotický román mi ale připadá přehnané - tohle mě napadlo poprvé asi na 100. straně, a pak postupně na 120., 150. a ještě docela dlouho, než něco teprve přišlo, což je podle mě síla na 200 stránkovou knihu označenou jako “erotická” :D Rozhodně se to tímto směrem ubíralo mnohem méně než u předchozích dílů, teda samozřejmě kromě představ hlavní hrdinky, provázejících nás většinu knihy. Uvidíme, co přinese ten další, na který se těším.
Přestože za mě pořád vede pětihvězdičkový Nabíječ a tohle si zaslouží takové lepší 4*, dávám 5. Za knihovníka!

Nikkinike87
23.03.2020 5 z 5

Další vtipný příběh, který jsem přečetla rychle. Líbí se mi pohled hrdinky, která si představuje, jako by žila příběh z románu. Ona - chytrá a úspěšná, život jí změní nemovist, kterou zdědila po tetě, touží po románku jako z románu, když zjistí, že o koně a zvířata se jí stará sexy kovboj, avšak do cesty se jí zároveň dostane on - knihovník, kterého ze začátku nemůže vystát a i on nemůže vystát jí. Určitě doporučuji.

Myška43
13.03.2020 5 z 5

Jo, tato kniha mě bavila, další skvělý příběh od mé oblíbené autorky. Je fajn si oddychnout u čtivé a humorné knihy pro ženy. Nechápu, jak si některé čtenářky neustále stěžují na sex v knize. Vždyť patří k životu. Tak si zvolte jiný žánr!!!!!!!!!!

petraj30
22.02.2020 4 z 5

Tak tady jsem autorku taky nepoznávala. Bylo to jako nebe a dudy. Tenhle příběh byl podle mě zatím nejzdařilejší. Sice byl ze začátku nudnější a spoustu jsem toho taky přeskakovala, ale bylo to rozhodně lepší než oba předešlé díly dohromady. Tedy alespoň podle mě. Ten konec byl nejlepší. Krásné zakončení.
Jsou tam postavy z minulých dílů, sice jen okrajově zasahují do děje, ale jsou tam. Ale celkově nechápu propojení se sérií. Tak uvidíme jakým směrem se se odebere série nesérie teď ve čtyřce.

Štítky knihy

láska humor erotika Amerika

Autorovy další knížky

Alice Clayton
americká, 1950
2014  78%Nabíječ
2015  78%Hřebec
2014  75%Roštěnka
2015  79%Samec
2017  77%Sexy farmář

Kniha Hřebec je v

Právě čtených11x
Přečtených1 301x
Čtenářské výzvě74x
Doporučených42x
Knihotéce429x
Chystám se číst205x
Chci si koupit49x
dalších seznamech12x