Roštěnka

Roštěnka https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/216886/bmid_rostenka-6d3-216886.jpg 4 889 153

Cocktail série

< 2. díl >

V pokračování Nabíječe se vztah Caroline a Simona podobá jízdě na horské dráze. Hra na společnou domácnost nebyla nikdy větší zábava... ani větší zmatek. I v práci toho má Caroline až nad hlavu – po odjezdu své šéfky na líbánky převezme vedení celé designérské firmy a navíc má na starost rekonstrukci nádherného starobylého hotelu v Sausalito. A protože její sexy přítel Simon létá fotografovat po celém světě, nezbývá jim než věřit v pravdivost rčení „láska i hory přenáší“. Na skvělé milování po jeho návratech si ani jeden z nich samozřejmě nestěžuje! Jednoho dne se však Simon rozhodne, že už má cestování plné zuby a začne trávit víc času doma. Mnohem víc. A byl by rád, aby víc času doma trávila i Caroline. Ačkoli jim však romantické eskapády jejich přátel poskytují dostatečné rozptýlení, čekají nástrahy dlouhodobých vztahů i na ně. Caroline ani Simon nechtějí sklouznout k tomu, aby svůj únik před stereotypem řešili stylem „co oči nevidí, to srdce nebolí“, dokážou se tomu ale vyhnout?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Rusty Nailed , 2014


více info...

Přidat komentář

maminaOlina
11.12.2023 4 z 5

Byla to pro mne neznámá spisovatelka, ale kniha je dobře napsaná, takže mě se líbila moc

Vendy1993
22.09.2023 4 z 5

Těšila jsem se na pokračování Nabíječe a Košilky a musím říct, že mě to i tentokrát moc bavilo, i když první díl byl podle mě o trošku lepší.


Vaiolet
19.01.2023 3 z 5

První kniha mě fakt nadchla a s chutí jsem se proto pustila i do druhého dílu. Bohužel zde se mé nadšení neopakuje. Sice se mi líbilo, že se Carolinin a Simonův život začíná alespoň trochu podobat životu normálních smrtelníků (v rámci možností), ale Caroline mě zhruba od té chvíle co začali bydlet spolu štvala. Vadilo mi jak řešila problémy se Simonem. Než aby si s ním promlivila, tak se s ním radši vyspala. Chovala se hystericky úplně zbytečně.
Co naopak oceňuji, že nebylo zapomenuto na páry z minulého dílu a dozvěděli jsme se jak jejich životy pokračují.
Tento díl sice hodnotím jako slabší, ale celkově se mi série Cocktail zatím líbí a budu pokračovat.

janina66
26.06.2021 4 z 5

Za méně humoru ubírám hvězdičku. Caroline trochu hysterická, celkově v tomto pokračování chyběl náboj. Alw i tak jsem si čtení užila.

Eponka
03.06.2021 2 z 5

Lechce už za mě nudnější čtení než předchozí kniha. Ale je to fajn odechovka.

vcielka
20.03.2021 3 z 5

(SPOILER) No, dávam síce 3* rovnako ako Nabíjačovi, ale za mňa bola táto knižka o niečo horšia, ale na 2* by som ju tiež neradila. Jednoducho patrí do trojky a v trojke je v tej dolnej polovici. Čítala som ju hneď po Nabíjačovi a keď mi Kindle ukazoval, že som už v 85% knižky, stále som nemala tušenie kam vlastne autorka smeruje a kedy príde nejaká zápletka. V 85% už asi žiadna zápletka samozrejme nepríde, to som v tej chvíli pochopila aj ja. Hovorím si: Prečo? Prečo napísal niekto niečo, čoho dej sa skladá len z malých bežných problémikov života a ešte k tomu hneď vyriešených a vysvetlených a všetko v každom kroku nakoniec dopadne úplne skvelo. Každý jeden zážitok je nakoniec skvelý. Bolo to čítanie o tom, ako je Caroline v konečnom dôsledku vo vzťahu so Simonom vynikajúco, smeruje to od ružovej výšiny k ružovej výšine, všetky údolia, ktoré by mali byť, resp. mohli byť, zradné, sú nakoniec len plytké. Vzťah, ktorý by chcela mať každá z nás, kedy najväčší problém, čo riešite je, že auto ste si chceli kúpiť sama a nie ho mať darované, kedy kamaráti, ktorí jasne po sebe túžia, sa nevedia nájsť (Mimochodom, nebyť tohto, tak je to úplne bez nejakého zaujímavého pozadia), že v robote máte plno práce, ale všetko zvládate a všetko je skvelé a úspešné, i keď tomu musíte obetovať viac času, a že vám utečie kocúr, ktorý sa ale sám nakoniec vráti. A čo je najlepšie? Váš partner vás bude po celý čas milovať a rešpektovať a vo všetkom chápať a podporovať bez výhrad. Možno si sem tam pod nos nehlasne zafrfle, ale hneď nato odkývne, že všetko je skvelé a nič sa u neho nenahromadí a nevytryskne v niektorej napätej chvíľke ako vodotrysk. To skôr vy vybuchnete než on. Je to jednoducho ten najúzasnejší ideál chlapa, akého si môže žena vysnívať a to nehovorím ešte o tom, ako vyzerá. Športová postava s 8 tehličkami a nádhernou fasádou, ktorý je univerzálnym idolom krásy úplne všetkých žien sveta, v prítomnosti ktorého sa polovica z nich zajakáva. Aj vaša stážistka. Je dobré, že nie ste takmer vôbec žiarlivá. Možno keby ste boli, bola by tu vynikajúca zápletka. Aj keď by musela byť autorka fakt dobrá, aby z vás nespravila hysterickú mrchu (ku ktorej ste v 1. diely mali celkom blízko, len tak mimochodom), ktorú začne čitateľ už v tretine knižky neznášať.
Možno, keď to beriem ako oddychovku... ok fajn, je to oddychovka. Oddychovka, keď sa vyberie mozog konečne spať a nemusíte nič riešiť, prekonávať stavy napätia a idete normálne spať, pretože nemáte problém knižku odložiť v noci na nočný stolík. Takéto knižky sú síce milené, ale hodnotu 4-5* si získajú len málokedy.
A čo ma štve, prečo sa nevyriešil Carolinin problém Viedeň vs. Mníchov. Začala to tam riešiť a riešila pár týždňov a potom to autorka absolútne nevyriešila.
Ale zasa velké plus dávam za to, že v príbehu je oveľa menej slangu. Tentokrát mi tak veľmi netrhalo uši, čítať ich dialógy. Však to bolo v prvom diely ako počúvať nevycválaných stredoškolákov na fláme. "Ty vole." :)

Nikidree
02.12.2020 3 z 5

Kdybych to četla hned po Nabíječovi, řeknu, že je Roštěnka celkem zbytečné pokračování Simona a Caroline. Že stačilo napsat krapet delší epilog u prvního dílu a bylo by.
Avšak to není můj případ, a tak můžu říct, že se jedná o příjemnou knihu na nenáročné čtení. Nejlepší kamarádky, hlavně Sophie, se chovají trošku hloupě, jde to ale zvládnout a osobně mě to příliš nerušilo.
Celkově bych Roštěnku shrnula jako dobrou oddechovku s nějakou tou peprnější pasáží. Příběh má hlavu a patu a i když se dá celkem odhadnout, jak to skončí, je to takové.. milé. Jen mi teď došlo, že se jejich příběh zas až tak moc neposunul. Ale to nevadí. I tak je to dobré čtení.
Dávám však jen 3*, protože na větší počet * mi tam něco chybělo.

Ivetinka
09.11.2020 2 z 5

Nebylo to tak hrozný. Ze začátku mě štvalo, jak opakuje informace z 1. dílu. Číst se to dalo. Místy to bylo i trošku zajímavé. Chvílemi mi ale přišlo, že čtu román pro 15leté.

crazyslunicko
27.07.2020 4 z 5

Na pokračování pana Nabíječe jsem se strašně těšila a možná proto jsem měla velká očekávání. Nechápala jsem kamarádky hlavní hrdinky, které neustále jančily a řešily kraviny. To jak se posunul vztah s Nabíječem mě naopak zaujalo. Částečně mi přišla kniha jak pro puberťáky ve věku 14-15 let, ale pak se to nakonec hezky přehouplo a vylezlo z toho něco i dospěláckého :)

Ivet1990
24.07.2020 1 z 5

Za mě určitě ne. První díl aji šel, ale tento díl vůbec. Hlavní hrdinka a její kamarádky mi přišly jako puberťačky a né dospělé ženy.

tittanie
19.07.2020

Stále ještě zajímavý díl série. Kniha mě občas bavila, občas nebavila. Je to asi stylem psaní autorky.

verunka93
29.06.2020 5 z 5

Moji dva oblíbenci Caroline a Simon. Tento díl je stejně povedený, jako ten první..Jen v tomto bych Caroline někdy kopla do zadku za její chování :D Simon je prostě zlatíčko a kocour Clive úplný miláček.

ElikaS
29.05.2020 3 z 5

I u tohoto dílu jsem se pobavila. Ale tentokrát už mi občas Caroline na nervy lezla.

Kristy.Seb
25.05.2020 4 z 5

Tento díl byl p dost slabší než Nabíječ. Moc se mi ale líbilo koupení a předělávání společného domu. A ty hádky mezi Neilem a Sophii mi přišli přitažené za vlasy.

petulkapeta
29.04.2020 4 z 5

jejich pokračovaní nebylo zle,jen první díl byl lepší. Nejvic mě dostal zase epilog,ten teda byl...jako by se kocour po nekom opičil :D

PerfectionistKa
12.04.2020 4 z 5

Caroline a Simon mě sice už tak moc nezajímali, ale pořád jsem se při čtení bavila, hlavně teda nad zápletkou Sophia x Neil. Autorka píše jednoduše, ale poutavě. Přátelství Caroline, Sophie a Mimi je, alespoň z mého pohledu, záviděníhodné, no a nejlepší byly rozhodně vtípky Barry Derry a taky sraz ze střední.
Už vím, proč se většina podobných sérií románů v každém díle zaměřuje na “někoho nového”, byť pořád ve stejném univerzu, protože takový koncept je fakt lepší. Asi proto už se těším na další díl.
Ideální odechová četba, kterou proti aktuální trudomyslnosti vyhledávám.

LucySmile
07.04.2020 3 z 5

Musím říct, že jsem celkem zklamaná. Po přečtení Nabíječe jsem čekala opět takovou bombu a tohle byl slabý průměr. První polovina knihy vypadala, že ji nepsala ani ta samá autorka, druhá polovina už byla lepší. Knihu jsem si nakonec užila, ale znovu bych se k ní už nevrátila.

Myška43
14.03.2020 4 z 5

Tento díl, byl pro mě maličko slabší, ale i tak, jsem se bavila. Autorka je má oblíbená, pro mě jsou to pohádky pro dospělé,perfektní relax.

petraj30
21.02.2020 1 z 5

Přemýšlela jsem jestli čtu tu samou sérii od stejné autorky, protože to jediné co se tam shodovalo byly jména osob a místo, kde se příběh odehrával. Jakoby to psal někdo úplně jiný.
Z Caroline se stala hysterická pipi, která neví co od života a ostatních chce a Simon mi připadal citlivější a hlavně se v některých chvílích choval jako podpantoflák. Kam se poděl ten Nabíječ z jedničky?
Celý příběh se prostě od základu změnil a já četla pokračování jiného příběhu a jiných postav s jiným charaktery.
Vlastně jsem ani nepochopila, proč byl druhý díl napsán. Nic se tam celou dobu nedělo. Bylo to jen o práci a o hysterce. Jednu hvězdičku ale musím dát vztahu Sophie a Neila, který celému příběhu dodal na humoru a ve své podstatě i na ději obecně. Jinak si myslím, že to bylo úplně zbytečné.
Kdyby 3 a 4 díl byl o stejných postavách, tak bych to už určitě dál nečetla. Tam by snad nebylo ani "CO" číst.
Od jedničky jsem očekávala víc, ale ta dvojka mě vyloženě zklamala, teď mám celkem strach pustit se do trojky

TomuVer
08.01.2020 2 z 5

Alice je taká trapka. Ale oveľa viac ma zaujala Sophia a Neil, ktorí nakoniec "k sebe našli cestu".

Autorovy další knížky

Alice Clayton
americká, 1950
2014  78%Nabíječ
2015  78%Hřebec
2014  75%Roštěnka
2015  79%Samec
2017  77%Sexy farmář

Kniha Roštěnka je v

Právě čtených8x
Přečtených1 539x
Čtenářské výzvě26x
Doporučených53x
Knihotéce471x
Chystám se číst197x
Chci si koupit58x
dalších seznamech10x