Čítanka Neila Gaimana

Čítanka Neila Gaimana https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519373/bmid_citanka-neila-gaimana-16e-519373.jpg 5 16 3

Čítanka Neila Gaimana je neobyčejnou sbírkou obsahující to nejlepší z bohaté literární kariéry jednoho z nejoblíbenějších světových tvůrců. Výběr provedli ti, kteří autorovo cenami ověnčené dílo znají bezesporu nejlépe – jeho oddaní čtenáři. Tato podmanivá kniha představuje dosud nejvšestrannějším způsobem autorovu v mnoha směrech průkopnickou, jedinečnou a především nekonečně nápaditou beletrii. Spolu s předmluvou nositele Bookerovy ceny Marlona Jamese a s krátkými ukázkami z pětice autorových románů pro dospělé obsahuje kniha téměř padesát povídek, z nichž mnohé patří mezi to nejlepší, co bylo v posledních desetiletích v rámci fantastického žánru napsáno.... celý text

Literatura světová Povídky Fantasy
Vydáno: , Argo
Originální název:

The Neil Gaiman Reader , 2020


více info...

Přidat komentář

Hesonit
12.03.2024 5 z 5

Souhlasím se vším, co je napsáno v komentářích Ridwen a Aykiru. Byl to příjemně strávený čas se spoustou emocí, plný fantazie, mytologie, hororu, legend, folklóru, vše okořeněné humorem, lehkým vypravěčským stylem, dobrými dialogy i poetickými popisy a přirovnáními.
Povídky, které se mě obzvláště dotkly, jsou: Říjen předsedá, Rytířství, Sníh, sklo, jablko. Báječné byly i holmovské povídky!

Aykiru
04.02.2024 5 z 5

Čítanka Neila Gaimana je stejně vhodnou knihou pro lidi, kteří se s Gaimanovou tvorbou teprve seznamují, jako pro lidi, kteří ho již dlouho znají a milují.
Vracet se k dílům, které jste si jako mladší zamilovali, je vždy trošku ošemetné a nejednou to doprovází pocit zklamání, následované otázkou (typickou pro každou zmařenou lásku), zda to také již bylo a vy jste to neviděli, nebo jste se jednoduše změnili a Váš vkus s tím.
V případě Čítanky však v mém případě k žádnému zklamání nedošlo. K povídkám, které jsem znala slovo od slova, a které jsem milovala, se přidali nové, které jsem si nepamatovala tak dobře, nebo je nedocenila.


Ridwen
30.11.2023 5 z 5

Tohle je skvělá kniha pro každého, koho mrzí, že už má od Neila Gaimana všechno přečtené a nemůže to číst znovu poprvé. V těch povídkách a úryvcích z románů je krásně vidět, jak je jako autor chameleonský a jak bravurně dokáže napsat cokoli, od čistě humorného příběhu po temný horor, ovšem nejčastěji s obojím v jednom textu. A potvrdilo mi to, že Gaiman není jenom jeden z nejlepších současných autorů fantastiky, ale tak nějak jeden z nejlepších současných autorů vůbec.

Autorovy další knížky

Neil Gaiman
britská, 1960
2006  87%Nikdykde
1997  87%Dobrá znamení
2001  81%Američtí bohové
2017  82%Severská mytologie
2007  85%Koralina

Kniha Čítanka Neila Gaimana je v

Právě čtených4x
Přečtených22x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených1x
Knihotéce63x
Chystám se číst95x
Chci si koupit57x
dalších seznamech1x